4. štádium rakoviny pľúc

13. aug 2023

Ahojte niekto osobne skúsenosti s rakovinou pľúc? Aká je doba prežitia a aké máte skúsenosti s liečbou rakoviny pľúc v 4 štádiu? Zatiaľ dávajú chemo caka nás 4. Naco sa pripraviť? Ďakujem.

melipe
13. aug 2023

Bože môj..naša mamička mala ...doba 1rok.
Posielam Vám vela síl a užívajte si stravený čas spolu.

1mata
13. aug 2023

Je mi to ľúto. Aj náš sused (cca 1 rok)
Treba dúfať a užívať si čo najviac (aj leď ťažkých) spoločných chvíľ s danou osobou ☹

autor
13. aug 2023

@1mata ďakujem mame 7 mesiacov od stanovenia dg. Ale zatiaľ sa drží bez bolesti len nevolnost. Aj u vás tak bolo? Kedy sa to stalo vám?

alickapusinka
13. aug 2023

Mám kamarátku žije s rakovinou pľúc 10 rokov má aj metastázy a žije. Ale ONA má okrem rakoviny na pľúcach aj chorobu nevyliečiteľná optimistka. Veľmi pozitívny človek .A mojej kolegyne dcérka tiež má ochorela vo veku 2 rokov a žije chodí do školy ale bola dlho v nemocnici s tým istým problémom. Ale už je dobre včasne ju pooperovali a tie 10 rokov chodí na kontroly ale má dobre výsledky. Netreba zúfať každý organizmus je iný. A hlavne psychická pohoda a optimizmus je pri tejto chorobe veľmi dôležite.

autor
13. aug 2023

Neviem ako sa správať je dosť nervózna. Väčšinou leží alebo sa motá kade tade po dome. Stará sa o ňu otec. Berie chemo kedy 6 dní nesmie mať kontakt s malými deťmi a tehotnými. Ale na chemo a po nej ju vozím ja lebo otec už nemôže šoférovať. Som si myslela ze to dá len na poslednej chemo jej znížili dávku lebo mala zle výsledky. Teraz ako som bola na návšteve bolo jej zle tak sa už začínam báť co bude ďalej. Myslela som ze medicína pokročila a tie 2-5 rokov dá. Asi som sa mýlila

andreakotesova
13. aug 2023

Kamoš 4. štádium rakoviny pluc, do toho dostal ďalší typ rakoviny (myelom) a je vylieceny cca 4 roky. Asi rok strávil v NOU.

autor
13. aug 2023

@alickapusinka keď išla do Hagov predpokladali ze budu operovať po 3 týždňoch ze už sa nedá. Poslali ju domov na chemo a ze sa ma potom vrátiť. Tu v VOU ze nech zabudne v podstate jej naznačili ze chemo bude brat do konca života a na operáciu nech zabudne. Ma metastázy v pečení.

autor
13. aug 2023

@andreakotesova ani nevieš ako si ma potešila ale NOU je NOU my sme žiaľ z východu. Samí mladý lekár. Nasadili chemo kontrolné ct nám chcú dat až po 6 chemo nechapem to. Dúfala som ze jej dajú imunoliecbu alebo cielenú chemo ale nie ze rozbor nádoru vyšiel ze je najlepšia pre ňu chemo. Ma čerstvo po 60-tke

daniela2202
13. aug 2023

Svokra 1rok

autor
13. aug 2023

@daniela2202 kedy sa liečila brala celú dobu chemo?

autor
13. aug 2023

@melipe kedy v akom roku sa liečila brala chemo?

autor
13. aug 2023

Tie co ste písali z vlastnej skúsenosti načo primárne zomreli? Bolesti malu? Kedy došlo k zhoršeniu stavu alebo zomreli nečakane resp vedeli ste ze už je koniec?

jeanne14
13. aug 2023

Dedo tiež rok, zomrel v 2019r .. on mal asi 4 roky rakovinu prostaty a potom pľúc. Nečakali sme, vyzeral relatívne dobre, posledný mesiac bol ale v nemocnici, potom sa vypýtal domov, pustili ho a ani k svojej posteli nedošiel … 😔 držím palce

autor
13. aug 2023

@jeanne14 ja si stále hovorím a dúfam ze nás necaka žiaden katastrofický scenár ako všade čítam ze sa zomiera v bolestiach, že už sa len prosí aby chorý človek odišiel a sa viac netrapil. Hrozím sa toho. Co sa týka rakoviny hrabe mi ale stále si hovorím ze ak by dostala infarkt, mŕtvicu a pod prišla by som o ňu hneď tak mam čas s nou ešte byť len ma potom napadnú všetky tie škaredé veci typu ze po dlhej a ťažkej chorobe atď a mam chuť si jednu vrazit. Doteraz som si to akosi nepripustala vôbec ale akosi mi začína dochádzať ze ta choroba neodíde a nieje to bolest kĺbu co nechcem samozrejme zlahcovat. Preto by som bola rada ak by som vedela co nás čaká. Ci to bude skutočne časom tak hrozne ako sa o tom píše.

melipe
13. aug 2023

2011 brala chemo a vyberali jej aj vodu z pluc....teraz sú už aj nove chemo bio liečba

daniela2202
13. aug 2023

Pred 20 rokmi, brala chemo od začiatku, nepila, nefajčila, bola laborantka

jessica6
13. aug 2023

Manzelov dedko..diagnoza stanovena december 2021..zomrel v januari 2023..mezoteliom 4.stadium..

autor
13. aug 2023

Ako tak čítam tak sme ďaleko v liečbe nepokrocili priemer je jeden rok 😒

autor
13. aug 2023

@jessica6 bral chemo? Zomrel doma ci v nemocnici?

lizwer
13. aug 2023

Koľko má rokov? Má aj iné nejaké pridružené diagnózy?

jessica6
13. aug 2023

Ano bral chemo cely rok..zomrel v nemocnici..jeden vecer sa mu velmi tazko dychalo, prisla zachranka a do tyzdna bol koniec, cely cas mu davali morfium..

katesocka
13. aug 2023

Moja mama necelý rok od určenia diagnózy. Žiaľ, mala na zlom mieste, že to ani operovať nemohli. Mala často vodu na pľúcach, potom zápal pľúc, proste celé zle.

dada13288
13. aug 2023

Moj ujo presne takto minuly rok. Netusil, ze mu je nieco, necitil nic, nedychalo sa mu tazko. Koncom juna odsoferoval do chorvatska a spat, plaval k bojkam atd.. v juli voli este s tetou v Stose. Zaciatok augusta sa mu zacalo tazko dychat a zrazu mu museli vyberat vodu z pluc. Cely august po vysetreniach a nakoniec koniec augusta mu povedali, ze ma rozozrate pluca a pravdepodobne sa zadusi. Cize ani chemo mu nedali ledva ho zobrali do onkologickeho ustavu a do mesiaca zomrel. Proste nikto to nechapal ako nedokazal zacitit nic, ani lekari nic nevideli a on casto chodil po vysetreniach interne, kardio, dia .. mal 75 cize take pravidelne kontroly mal kazde 3 mesiace. Cize nechapeme do teraz ako sa na to nemohlo prist

tesa.3
13. aug 2023

Moj ocino zomrel tento rok v marci, zistili mu to v oktobri 2022, vybral 2 davky na polovicu chemo pre ine diagnozy. Bol to boj ja som sa nechcela vzdat on to vzdal po tom co mu to povedali. Bol na striedacku v nemocnici a doma, posledny mesiac bol uz len doma. Vyberali mu kazde 4 dni vodu z pluc, bol na morfine a takej lepke neviem ako sa to hovori. Nechcel jest, malo pil postupne chradol a nevladal uz velmi hovorit. Eate som ho 3 dni pred smrtou oholila sme sem tam nieco prehodili, to bol v piatok a v nedelu rano cca 5.20 som mu drzala ruku a povedala chod my to zvladneme uz odchadzal ako som povedala, ze sa o maminu postaram vydychol a bolo. Doteraz to nechapem ako a preco, tiez nic nenasvedcovalo, zeby bol takto chori az z nicoho nic mal problem s dychanim mysleli sme ze srdce, ale zomrel nie ma rakovinu, ale zlyhanie srdca. Este teraz mam problem s tym fungovat, ale postupne sa ucim. Velmi mi chyba.

ahhola
13. aug 2023

@dada13288 ten aspoň trochu požil. U nás rovnaký prípad, chlap nemal ani 60.Dobre vyzeral, km na bike hneď zjara, plány na dochodok, dvojnásobný dedo minulý rok... Mal byť, nedožil ani prvého vnuka, mesiac od dg. Bolo po ňom. 💔

fiafia
13. aug 2023

Môžem sa spýtať upozornili že nemôže byť s detmi? Môj otec tiež berie chemoterapiu ale nevraveli nič a bývame v jednom dome. Ďakujem za odpoved

janickacrazy
13. aug 2023

@fiafia môj svokor bral a tiež nás neupozornil nikto, len mama mi povedala, že po chemo nemajú chodiť malé deti a tehotné na návštevu

autor
14. aug 2023

@fiafia nás upozornili ze par dni zo seba vyžaruje nejakú látku. Závisí to od toho akú chemo mu dávajú. Možno nedostáva to co u nás. Každého by určite upozornili teda verím tomu.

autor
14. aug 2023

@dada13288 ináč u nás podobne. Pred rokom bola 3 mesiace v nemocnici. Dostávala vysoke teploty 38-40. Ze niečo ma na mocaku. Liečili ju atb pomaly 6 mesiacov. Teploty sa jej stále vracali obvodacka nevedela už že čo tak ju naslepo poslala na rtg pluc a potom sa to spustilo. Pritom rok a pol pred dg na rtg bola kvoli bronchitída a všetko mala čisté nasledne bola sledovaná na pneumologii. Takže za rok a pol jej nador narástol tak ze už bol neoperovatelny 😒, rovnako bola sledovaná na dia amb., kardio a urolog. V polročných intervaloch. Dokonca pred dg bola 3 mesiace v nemocnici a nic nezistili.

autor
14. aug 2023

@lizwer 61, cukrovku