Ako liečiť absces u psa?
Môj psík po prekonaný parvoviruse sa mu na kozí začal robyt absec lekár vypustil ale asi nie všetko teraz si to kuse a leze neviem sa jej ani dotknúť leba ma kuse ako dalej
Veterinár.
Takze veterinar uz mu ho narezal, aby mu ten absces vytiekol? Dal aj nejake antibiotika? Ono absces zvykne velmi boliet, aj cloveka a aj zvieratko, preto je asi z toho podrazdeny.
Zvieratka si vedia v tychto veciach pomoct ciastocne aj same. Mali sme kocurika, ktoremu sa pravidelne robili abscesy. Zvykol si ich sam prekusnut, aby mu vytiekol hnis a tiez si to umyval, kym sa mu to nepreliecilo. Cize aj ked to tak nevyzera, psik si to teraz vlastne samolieci.
Ale kazdopadne by som ho sledovala, ci nema sklenenny pohlad, ci nema teplotu, lebo potom treba ist nazad na veterinu s nim.
@majka36912 áno doktor narezal co sa dalo vypustil antibiotika nedal ona mala dve jedno tak isto lezala a dobre je asi aj toto si sama hojí
Len už sa nenechá chytit
@stef21 Mozno by som skusila aspon zavolat zajtra veterinarovi, ak sa ti da, ci takato zmena nalady nemoze znamenat nieco vaznejsie. Papa a pije dostatok vodicky?
@majka36912 papa aj pije len sa ma už boji lebo si misli že jej chcem zle je ubolena
@stef21 Mozno je este v strese bambulka. Skus jej dat par dni cas, isto sa to zlepsi, ked zisti, ze jej nechces ublizit, zvieratka nie vzdy chapu, ze ich berieme na veterinu pre ich dobro, moja macka uz len ked vidi prepravku, tak panikari a po preventivke este tyzden stresuje a schovava sa predomnou.
@majka36912 už si to viskrabala aj to znej vitieklo ale už vidím ze už lepšie sa ma už sa hrá takže sama si to uzdravuje a neviem ci ju môžem okúpať lebo je od krvi
@stef21 pes si sám nevylieči absces 🙈 a ako jej to vôbec vzniklo? Mala tam nejake neliecene poranenie? Treba to čistiť, preplachovat, mala by mat aj atb…
@stef21 Okup radsej, ked to uz bude mat zahojene. Ale ak uvaris trochu kamilkoveho caju a namocis do toho sterilnu gazu a okolie trosku poumyvas, tak zlahka, to by jej uskodit nemalo.

chod s nim k vererinarovi pichne mu atb plus ti poradi ci natierat atb mast