Alergia na psa

ellieeee
21. sep 2018

Zdravím všetkých 😊. Prosím vás má tu niekto skúsenosti s alergiou na psa? S priateľom sme si totiž kúpili psíka. psa som ja nikdy nemala a tiež som s nim nikdy v kontakte nebola. Psíka máme dva týždne a už týždeň má trápia malé červené fľaky na dlaniach a na chodidlách a strašne ma svrbia. Sú to miesta s ktorými som v kontakte so psom keďže chodim bosá. Ako som začala nosiť ponožky tak ma to menej svrbelo no akonáhle som si ich na skúšku dala na deň dole zas to začalo. Plus trpím miernou bolesťou hrdla. Ja viem mám ísť k lekárovi ale žiaľ bude to kvôli práci možné až tento týždeň. Len sa chcem informovať tu v skupine či sa niekto s takýmto nestretol. Ďakujem pekne

anabella111
21. sep 2018

@ellieeee Dosledky vyries ...odstranenim priciny...

simsalabim
21. sep 2018

@ellieeee ano. Museli sme psika dat prec po necelom mesiaci. Inak to neslo, a to sme ju mali ciastocne vonku (viac menej iba na noc dnu). Trpela som ja a starsia dcera - obe sme alergicky a cely cas sme uzivali lieky. Ja som mala aj svrbive vyrazky, ako pises, aj cez tricko (napr. na bruchu, ked som mala psika pritisnuteho k telu), okrem toho sa mi pritazila astma. A dcera kychala, soplila, oci ju svrbeli, sliznica v nosohltane totalne cervena a spuchnuta. Ani s liekmi nemohla v noci spat.

ellieeee
autor
21. sep 2018

Lebo iné vysvetlenie pre to nemám. Niesom na nič alergická. Peľ ani podobne veci mi nevadia taktiež prašné prostredie mi nevadí. Zrazu po týždni tieto vyrážky keď ani nemajú z čoho byť. A nechcem si ničiť zdravie liekmi iba pre to aby som toho psíka mohla mať. Za to mi to myslím nestojí.

haluta
21. sep 2018

Moje telo si asi zvyklo po cca 2 mesiacov. 🙂

maca_123
7. okt 2018

Aj moje telo si zvyklo po pár mesiacoch a dokonca mi alergia aj prešla 🙂