Absces - babské rady
Ahojte, potrebujem radu ohladom abscesu - zmiernenie bolesti, zmiernenie opuchu. Manzel je na sluzobke, 2 male deti na krku, rodina nedohladne. Nemam kedy zajst k lekarovi, az kym manzel nepride. Mam ho v pazuche, miesto je zacervenane, zatial bez hnisu. Den predtym som sa holila cize asi chlpok mi urobil zarapatu. Potieram miesto jarish solou + mam doma aj antibiotika, ktore manzel mal presne kvoli abscesu. Samozrejme som si ich este nedala. Obvodacka mi na just nedviha :(
@vorkola pisala som, ze na pazuche
Ja som mala raz mi museli rezat 🙈horsie ako porod nechcela som verit ze jeden chlp take dokaze ....takze aj teraz som mala na brade za kazdu cenu som sa snazila najst chlp a vytahnut malicky....ale urcite Višňovského mast to.mi pomohlo. Xkrat viackrát denne natierať a prelepit tamponom....naposledy som mala pred.mesiacom opat na brade🙈 po dvoch týždňoch sa mi podarilo vybrať chlp co ani nebolo vidno a nakoniec 2cm.mal.nechapala.som kde sa tam vzal....
Tak v pazuche je ešte “dobre”. Mne sa počas vysokej školy urobil na líci a musela som ísť na pohotovosť a prepichli to, nič prijemne🙄 dodnes mám na líci jazvu….podľa mna len studený obklad, lebo je tam zapal…čo najmenej si to chytať, je to hrozne nepríjemne a pri najhoršom pohotovosť. Držím palce
@zuzkaa1991 ja som mala na brade, museli mi to rezať cez ďasno.Ja som myslela že je to môj koniec, dva pôrody boli malina oproti tomu 🙈
No neviem... Ja by som teda zavolala nejaku kamaratku, kolegynu z prace... Mi nehovor, ze si sa odstrihla od sveta a zasla by som si s tym na chirurgiu... Vsak ta musi cela pazucha bolet. Ja som mala 2x na pipine, zepilujem strojcekom, 2x rezali, dve krasne jazvicky... Ale ta ulava neskutocna..
Domaca liecba bola ichtiolova, ci aka mast, ale mne uz nezabrala.
Ichtiolova mast v hrubsej vrstve priamo na miest zapal vytiahne. Dobre hrubo natriet a prelepit.
@kitycat ne vazne ... Jedine, ze po pracovnej dobe aj to by som musela ist na pohotovost. Po dalsie kojim, mala ma len 4 mesiace uz teraz mam strach ako to mala da ked budem nahodou mimo a nadajboze na atb.
Necitim nejaku extra bolest, praveze. Muz ked to mal, tak tu stonal .. ja to extra necitim a to neznasam bolest. Zatial. Cize dakujem skusim tie maste 🙂 ale mam pocit, ze nateraz pomaha aj roztok jarish sol. Hovorim nateraz a zajtra mi bude do placu ..
Zabehni do lekárne a kúp si zarábaný Višňovského oleobalzam - natri si to na vankúšik leukoplastu a prilep na to miesto. Rano znovu prelep, o pár dní to bude ok. Môžeš si kúpiť aj Ichamolovu masť, ale je o niečo menej účinná. A proti bolesti si kľudne daj ibalgin, panadol...
Ak sa nevieš dostať ani do lekárne, tak odrež kožu z udenej slaniny a kúsok stranou od sadla si prilep na to miesto.
Pokial kojis by som na to nic nedavala a radsej sa sla poradit s lekarom.ono vsetky tieto maste prechadzaju do mlieka. Ja som mala hrcu pod pazuchou a myslela som ze chlpok zarasteny a nakoniec to bola zapalena mliecna zlaza.dostala som antibiotika
@marticka85po ne ne zapalene prsniky + pazuchu z kojenia som mala, to mam automaticky teploty a ta bozulka je priamo ako keby na pokozke. Muz ma caste abscesy tak bohuzial vidim rozdiel :(
Dievcata dakujem za rady, dnes som sa zobudila a opuch uplne zmizol a hrcku uz maloco citit. Bolest necitim ziadnu ani diskomfort. Cize ja odporucam jarish sol + dnes mi kamoska donesie poobede maste. Ak ja nebudem moct mastit zostane manzelovi. Snad sa dovolam obvodacke, co mozem robit este, ale ist k nej osobne mozem az pondelok :(
aj ja to mam teraz, je to zapálená potná žľaza, doktorka mi na to dala nejakú masť na predpis ale prd to pomohlo, samo sa to vyliečilo - to bolo v lete, a teraz sa mi to vrátilo (prišlo to s ms) a dávam si na to čajovníkový olej a pomaly to ustupuje.. chvíľu neholiť a nestriekať dezodorant...
isto by som to nenechala zajst nejak daleko a podla mna ak chces, aby sa ti to rychlo zahojilo, tak najlepsie je to neodkladat a dat sa vysetrit lekarom. mas isto nejaku kamosku, ktora by ti mohla deti postrazit, aby si sla aspon na pohotovost
@marika142 ano po 17 vecer mam po ruke kamosky ale chvalabohu sa to dalo za 3 dni dokopy. Velkej bolavej chrce a cerveneho opuchnuteho pazusia mam uz len malicku gulku, ktora uz ani na dotyk neboli. Neviem si predstavit male deti a narezanu ruku s drenou a este by som mala chodit na prevez. Samozrejme pojdem ak sa to nejak zhorsi ale chvalabohu za tie rady 🙂 viem co teoreticky aj pomoze mne a manzelovi - mal uz 3x z toho 2x narezane, povedal, ze rezat sa uz neda ked sa to da zriesit aj ATB a bud roztokom alebo mastou.
Dobrý večer,priateľ mal abces na intímnom mieste ,najprv sa mu urobil len taký malý vredik a nechal to tak potom mu to prasklo a pomalí vytekal ten hnis von ale nie úplne.S toho sa mu zapálilo celé stehno a ľavá strana zadku a mal to celé zahnisane.Tak išiel do nemocnice a tam mu to operovali a následne každe ráno a večer vytláčali a po týždni mu dali takú odsavacku po štyroch dňoch mu to vymenili a potom zasa po štyroch dňoch zasa mu dali tu odsavacku že vraj sa mu to zle hojí na zadku tak vás chcem poprosiť že ako dlho sa mu to bude ešte hojiť lebo v nemocnici je už vyše 2 tyzdne a je diabetik,len stravu ma takú že s toho má stále 17,18,20cukor lebo nemá ani diétu čo by mal mať diabetik.Vie mi niekto poradiť prosím .Už by sme ho chceli mať aj doma.Dakujem

A kde mas ten absces?