icon

Absces prsníka

akcul13
13. júl 2018

Je tu niekto, kto mal abscea na prsniku a vracalo sa mu to?

zuzanajd
13. júl 2018

@akcul13 mala som a chodila som to cistit kazdy den pocas jedneho mesiaca. Bol to riadny extrem.
Aj tak mi tam nieco ostalo. A po 6 rokoch(po operacii šž), ked ma to zacalo riadne pobolievat, odhodlala som sa ist k doktorovi. Ten mi ten zbytok vytiahol tenkou ihlou a chvalabohu mam zatial pokoj.
Ale pred tymi 6timi rokmi to bola cista katastrooofa.

akcul13
autor
14. júl 2018

@zuzanajd a nevratilo sa vam to? Mme to narezali a kazdy den cistili, kym tam nic nezostalo a teraz po mesiaci to mam naspat :( mali ste tam zlateho stafylokoka, ci preco sa vam to spravilo?

myboys
14. júl 2018

Ja mam ale male abcesy, kvoli dojceniu. Proste ze sa mi tam nieco upchava vraj. Same to pukne ale ostavaju po tom nepekne jazvy 😐

akcul13
autor
14. júl 2018

@myboys to vam spod koze prehnisa az na povrch?

myboys
14. júl 2018

@akcul13 ano :-/

zuzanajd
14. júl 2018

@akcul13 mne sa to spravilo, ked mala malá 8 mesiacov. Kojila som. Vraj sa mi upchali mliecne zlazy. Malu som vraj vzdy zle prilozila k prsniku. Zaujimave, ze sa mi to vytvorilo len na jednom prsniku.
Prve, co mi povedali, ked mi to prvykrat vycistili, okamzite prestat kojit.(aby sa mi prestalo tvorit mlieko) Ale ked som prisla domov a mama drzala uvrestane dieta na rukach a nevedela co s nim, nedalo mi to. Kojila som dalej.
Aj napriek zakazu. Samozrejme len z toho nepostihnuteho prsnika.
Po mesiaci cistenia to nejako preslo.
Lekarka mi po tom mesiaci povedala, ze ked prestanem celkom kojit, mam sa ukazat.
Kojit som prestala, ked mala dovrsila takmer 3 roky(len z jedneho prsnika). V tom druhom sa mi mlieko uz netvorilo.
Ale ostala mi tam taka hrcka priamo pod bradavkou. Vzdy som ju citila.

zuzanajd
14. júl 2018

@akcul13 mne to ale nehnisalo do vonku, ale tak ako vam dovnutra.
Ja som ten postihnuty prsnik mala 2x taky velky ako ten zdravy. Bolestivy a horuci. Potom sa samozrejme pridruzili teploty. Rezali mi to 2x pod narkozou. A potom mi to cely mediac cistili. Do tej rany mi davali nejaku gazu niecim napustenu.

akcul13
autor
14. júl 2018

@zuzanajd
@zuzanajd Aj vam to moc narezali, ci len kusocek ako mne, cca pol centimetra. To muselo bolet riadne ked vam tam tu gazu pchali :(

zuzanajd
14. júl 2018

@akcul13 hej bola to len taka mozno centimetrova dierka.
Chvalabohu je to uz za mnou.
Teraz uz ale riesim iny zdravotny problem.
V zivote cloveka sa deju rozne veci, ale proste musime to prekonat a ist dalej. Aj ked je to niekedy velmi tazke.

akcul13
autor
14. júl 2018

@zuzanajd no ja dufam ze teraz to mam naposledy a nebude sa mi to opakovat stale dokola :( a este jedna otazka, lezali ste v nmocnici, alebo vas pustili domov po zakroku? Ja som tam bola 4 dni

zuzanajd
14. júl 2018

@akcul13 nie nelezala som. Spravili mi to asi pod nejakou slabsou narkozou. Prebrala som sa na izbe. Tiekla mi velika infuzia. Ked mi dotiekla, chcela som hned ist domov. Ale ked som sa postavila z postele tak som do nej aj hned klesla. Tak som pockala este asi hodinku, kym sa cela izba so mnou prestala tocit a sla som domov.
A to som si dokonca sadla za volant a odsoferovala som si 25 km domov.