AIMOVIG-biologická liečba migrény-brala ste niektorá?
Ahojte, mala ste niektorá na liečbu migrény novú liečbu -injekcie Aimovig?Pomohla Vám?
@anusik2 žiaľ v tomto ti neviem poradiť, ako som už spomínala mna o tejto možnosti informoval môj neurológ z jeho vlastnej iniciatívy, a sám mi aj vybavoval zaradenie do toho "skúšobného programu" alebo ako to nazvať, kedy mohli pacientom podávať aimovig ešte kým nebol registrovaný. Prebral so mnou túto možnosť a či by som mala záujem to vyskúšať, a keď som súhlasila, o všetko sa postaral, ja som iba vypísala papiere ktoré mi pripravil. Odkedy liek registrovali, viem že mi spomínal že sa nejak menil proces toho schvaľovania, ale znova išlo všetko cez neho, takže neviem ako to prebieha. Ja mam Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takže tiež neviem aký má vplyv poisťovňa na schvaľovaci proces :( Ja mám obrovské šťastie, že mám takého úžasného neurológa, ktorý sa mi reálne snaží pomôcť a z jeho vlastnej iniciatívy hľadá možnosti a spôsoby, takže bohužiaľ v tomto ti vôbec neviem poradiť, keďže to išlo celé mimo mňa. :(
@anusik2 Ahoj, ja mam Doveru a schvalenie bolo velmi rychle, do 2 tyzdnov odkedy to moja neurologicka poslala... teraz mam za sebou 2. davku Airmivigu a som maximalne spokojna, v 1. mesiaci som mala len 2 slabsie migreny , po 2. davke som zatial bez migreny. Takze pre mna je tento liek uplny zazrak
@andullinka Ahojky, to veľmi rada počujem. No ja mám 12 až 16 záchvatov za mesiac, takže aj zredukovanie na 5 až 7 by bol veľký úspech. Smiem sa spýtať, koľko sa mesačne dopláca a ako dlho to budeš brať? ďakujem
@sihrus no ja som mala 9-12 mesacne a za 1,5 mesiaca 2 slabe migrenky je u mna 100% uspech.
Doplacam 45€ v lekarni Dr Max a ako dlho - to netusim, teraz ideme ziadat poistovnu o predlzenie, pretoze to prve schvalenie je na 3 mesiace.
@andullinka tak to si bola podobne na tom ako ja.. 45 Euro je úplne nič za liečbu migrény.. koľko peňazí sme dali za triptány a tie iba potláčajú iba samotnú bolesť!? Inak ale musím povedať, že mám 2. týždeň nasadený ten Topamax - epileptikum (jedna z podmienok, aby ma prijali k biologickej liečbe) a zatiaľ som mala iba dva slabé záchvaty migrény... náhoda alebo zabral ten Topamax??
@sihrus Ja som brala Topiramat cca 17 rokov dozadu ale mala som brutalne vedlajsie ucinky tak som ho musela vysadit 😏 Inak je pravda ze ten doplatok 45€ je nic v porovnani s tym kolko bolesti ti to mesacne usetri...
@andullinka no ten Topamax je názov lieku, účinná látka je práve topiramat.. zatiaľ beriem iba 25 mg navečer a nemám (zatiaľ) absolútne žiadne vedľajšie účinky.. tento týždeň si znovu musím navýšiť dávku až ostanem pri dávke 100 mg na deň... smiem sa ťa spýtať, aké vedľajšie účinky si mala, pri akej dávke? Ďakujem veľmi pekne
Prave som po prvej inekcii tak som velmi zvedavá ci pomôže.. 👏👏👏
ahojte, ako je to prosim s tym doplatkom? dnes mi v lekarni vraveli, ze 119€ za jednu injekciu. vacsina z Vas pise, ze 50eur. viete mi poradit prosim? dakujem
@kvalasekova doplatok je 50€, ak mate Dr. Max kartu tak 45€ 😉
@mamickaevicka daj vedieť potom🙂
@kvalasekova mne sa zdá, že doplatok sa líši podľa toho, akú máte poisťovňu. Ja mám VŠZP, a doplatok je 50 e, s Dr.Max kartou 45 e
Ja som mávala v priemere 16 migrén mesačne. Po dlhom očakávaní som si v júli pichla 1 injekciu a mala som 19 migrén, po 2 injekcii som mala 10 migrén a po 3 injekciu som mala 3. Ani si neviete predstaviť, čo som prezivala, či som to skutočne ja....lebo takýto počet sim mala mozno pred 15 rokmi. Teraz čakám na schválenie liečby na pol roka.
Doplácala som 49.90 tak je to celkom v pohode. To prve schvaľovanie cez VšZP trvalo dlhšie...tak som zvedavá ako dlho bude trvať táto ďalšia žiadosť.
Pridavam sa k vam do diskusie, kedze asi ani ziadna ina o Aimovigu na SK nie je. Ja mam za sebou druhu davku, po 1.davke zial nenastalo zlepsenie, ale verim ze ako niektore pisete este ten efekt pride a zlepsi sa to. Akurat mi je odkedy si picham Aimovig nevolno na zaludok casto mam pocit na vracanie ako v tehotenstve, ale to nemusi byt z lieku, mala som aj predtym trochu gastro problemy, preto sa pytam ci ste niektora z vas nieco take nepocitovala pri uzivani.
Ja som po pichnutie injekcie mala miernu zápchu, asi týždeň, nevoľnosti som nepociťovala, ani žiadne iné nežiaduce účinky.
@kacenkahrab ja som nemala nijaké nežiaduce účinky, ale keď sa nato pravidelne informujem u môjho neurológa, tak vraj zatiaľ bývajú hlásené iba zápchy ako nežiaduci účinok 🤔
Chcem sa spýtať mne sa po 4 injekcii zhoršili migrény. Máte niekto takúto skúsenosť ?
@mikulova3 mna caka o 2 tyzdne 4.davka a mne napr.sa polepsilo az 2tyzdne po 2.davke... asi je to individualne ako to zabera a posobi. Mna by zaujimalo ako dlho sa liecba da brat.
@mikulova3
@mikulova3 mozem sa spytat, cakam na schvalenie 2.davky poistovnou po 3 mesiacoch liecby a zatial nedoslo od poistovne nic, takze asi zmeskam 4tyzdnovy rozostup medzi 3-4.davkou... nemate skusenost, schvalili vam tak ze ste stihli 4.davku v termine do 4tyzdnov od 3.davky? Nezhorsi sa stav ak sa prerusi na viac ako 4 tyzdne? Stalo sa to niektorej z vas? Dakujem za odpovede.
@kacenkahrab mne schvalila Dovera pomerne dost rychlo, stihla som do mesiaca dalsiu davku. Teraz v decembri mam 6. Davku a zac januara posielame dalsiu ziadost na schvalenie... tentokrat by to malo byt na 6 mes
@andullinka a ako sa cítiš ?pomaha to to?
@chiccco no mne to uplne zmenilo zivot.. z 9-12 migren mesacne mavam tak 1-2, za posledny 1,5 mesiaca ani jednu
Ahojte, chcem sa spýtať, vyberali ste si aimovig už aj v tomto roku 2021? Ja som si dnes bola totiž v lekárni objednať, a vraj treba doplatiť skoro 120e, ze to tak je schválené od 1.januara... Keďže doteraz som doplácala 45, dosť ma to zarazilo :( Mate podobnú skúsenosť?