Aj po drahej operácii stále potrebujem okuliare
Ahojte, bola som na icl operácii a ani po zahojení nemám dobré videnie. Zostali mi takéto hodnoty. Ľavým okom sa mi pozerá zle, ťahá sa mi obraz, a malé písmenká sú pre mňa nečitateľné. Pravým ma zas doslova zabolí keď sa snažím zaostriť na blízko a text je pre mňa nečitateľný.. stále má bolí hlava a oči mám unavené. Potrebujem okuliare. Som z toho extrémne sklamaná, dúfala som, že sa ich nadobro zbavím. 3000€ a môj problém to nevyriešilo 🥲.. boli ste niekto na tom podobne?

Čo je to konkrétne icl operácia?
@anonym_autor a kde ti to robili? Sťažovala si sa tam?
Kedy si mala operáciu? Mne sa ustálil zrak asi po 3 mesiacoch
Kedy si mala operáciu? Mne sa ustálil zrak asi po 3 mesiacoch
@mia_von_prag pred štyrmi mesiacmi, tento týždeň som bola na kontrole , predpísali mi okuliare.
@anonym_autor a tieto údaje sú predpísané dioptrie na okuliare? Lebo ak áno, tak to ti držím palce, lebo to bude ťažké zvykanie...
@anonym_autor a tieto údaje sú predpísané dioptrie na okuliare? Lebo ak áno, tak to ti držím palce, lebo to bude ťažké zvykanie...
@kleopatra32 nie, toto sú hodnoty čo mi zostali na očiach. Do okuliarov mi dali slabšie lebo povedali, že na to si hlava nezvykne. Ja som mala aj pred tým problém, extrémny rozdiel v dioptriách, preto som šla na operáciu.. a v podstate je to ako z kaluže do blata 🙄 .. pred tým som nemala plusové len mínusové dioptrie.
Kde si bola operovana? Zjavne ta prekorigovali, zle vypocitane parametre..zalezi aj, co ti povedali na konzultacii, tam by ste sa mali dohodnut na zaklade detailneho vysetrenia, co ty ako pacient ocakavas po operacii a dr zhodnoti, co je realne mozne, ci ostanu zvyskove dioptrie, bude potrebna okuliarova korekcia po operacii atd...ak ste sa dohodli na "vynulovani" dioptrii, ostry zrak bez korekcie, toto je velky pruser...ale tazko hodnotit viac, kedze nepoznam tvoj stav pred operaciou
Kde si bola na operacii?
@anonym_autor mozem sa ta spytat, kde ti to robili? Mne dost domrviki operaciu laveho oka u veseleho. Sosovka je ok, ale dostal som zapal a takmmer prisiel o oko. Zachranila mi ho primarka ocnej kliniky na antolskej. Povedala, ze odtial maju dost pripadov.
Drzim ti palce. Dufam, ze sa ti to este zlepsi.
A nejakú garanciu nemas? Ocne kliniky ju zvyknú dávať na reoperaciu zdarma
A nejakú garanciu nemas? Ocne kliniky ju zvyknú dávať na reoperaciu zdarma
@tramtada31 Mal som strasne problemy - mal som urgentnu operaciu, hospitalizaciu, dva mesiace som na oko nevidel vobec, lebo som v nom mal nejaky ochranny olej, potom som videl hrozne zle, nechceli mi predpisat nove okuliare, museli ma znovu operovat (prerusenie synechii - kedy je dujovka akoby zaseknuta), bol som psychicky v keli a nemohol som 4-5 mesiacov pracovat. Vobec som nemal energiu na natahovacky s uradmi a sudmi. Takze som to nechal tak, a daval sa radsej do poriadku.
Na tom oku mam ubytok zraku tak 20-30 percent a je svetloplachejsie. Ale som strasne vdacny, ze ho mam, lebo tomu druhemu stale velmi pomaha - mozem pracovat, bajkovat, soferovat. To vzniknute poskodenie je ale trvale.
Ale ked vidim reklamu na tieto ocne kliniky jednodnovych rieseni, tak mi vzdy prebehne mraz po chrbte. Uz len ked si zoberiem frekvenciu kontrol ponzakroku u veseleho a porovnam to s tym, ktore mala mama pri rovnakom zakroku na antolskej - tak z toho jednoznacne vyplyva, ze je to na tych klinikach problematicke, a dovolim si aj povedat, ze rizikove.
Zaujímalo by ma klinika kde to robili ? Ja už tri roky rozmýšľam nad laserom buď excimer alebo neovizia.
Poprosím kde ti robili operaciu oči ?
Ono je aj dôležité, aké si mala dioptrie predtým. Je viac menej samozrejmé, že ak si mala vysoké dioptrie, tak ťa asi aj upozornili, že operácia neznamená, že už nebudeš potrebovať okuliare vôbec, či?
Ja mam minusky. Tiez som zvazovala. Suseda bola, dali jej sosovky. Minusiek sa zbavila ale nevie zaostrit do blizka, tak ma okuliare na citanie. Tak som si to rychlo rozmyslela. Hadam nevymenim okuliare za okuliare.
Ja mam minusky. Tiez som zvazovala. Suseda bola, dali jej sosovky. Minusiek sa zbavila ale nevie zaostrit do blizka, tak ma okuliare na citanie. Tak som si to rychlo rozmyslela. Hadam nevymenim okuliare za okuliare.
@benit ja som tiez zvazovala, ale ked sa tak zamyslim, ze aj moja ocna lekarka v mojom veku nosi okuliare a nenechala si korigovat zrak, tak som si tiez rozmyslela.
@benit ja som tiez zvazovala, ale ked sa tak zamyslim, ze aj moja ocna lekarka v mojom veku nosi okuliare a nenechala si korigovat zrak, tak som si tiez rozmyslela.
@0silvia0 tiež som chcela poslať syna na laserovu operaciu oči nosi dioptrické okuliare, ale zamyslela som sa prečo toľko očných lekárov nosí okuliare.???? Tak som to rýchlo zrušila.
@anonym_autor nemam a ani nechcem , mne dvaja lekari nezavisle od seba rovno povedali , ze to neodporucaju, pretoze nezarucuju ,ze by som stopercentne videla ,
Známeho mama je očná lekárka, šéfuje na súkromnej klinike..
Ona hovorieva, že keby ludia vedeli,.koľko rizík so sebou prináša operácia očí, nikdy by na ňu nesli, len aby sa zbavili dioptrií. Ona aj celá jej rodina nosia okuliare....
@kleopatra32 nie, toto sú hodnoty čo mi zostali na očiach. Do okuliarov mi dali slabšie lebo povedali, že na to si hlava nezvykne. Ja som mala aj pred tým problém, extrémny rozdiel v dioptriách, preto som šla na operáciu.. a v podstate je to ako z kaluže do blata 🙄 .. pred tým som nemala plusové len mínusové dioptrie.
@anonym_autor uprimne je mi to fakt luto lebo
Pokial tu bola dohoda, ze nechces mat dioptrie toto sa fakt nepodarilo..
mala si to odkomzultovane naozaj dokladne? Boli na klinike odbornici?
@anonym_autor HALÓ!!! Viac sa nás pýta,kde ti to robili???
@anonym_autor uprimne je mi to fakt luto lebo
Pokial tu bola dohoda, ze nechces mat dioptrie toto sa fakt nepodarilo..
mala si to odkomzultovane naozaj dokladne? Boli na klinike odbornici?
@taktotedanie bola som na dvoch klinikách tu na sk, v jednej som nebola spokojná už pri vstupných vyšetreniach, v druhej to bolo dobré, čo sa týka odbornosti, niektorí lekári z konkrétnej kliniky sú v rebríčkoch top doktor, rezencie kliniky dobré, oveľa lepšie ako inde,takže som nepochybovala, samozrejme o nejakých zostatkovych diop, reč bola, ale skôr na pravom oku do -2 s tým, že to ešte pôjde urobiť laserom ak by sa stalo... Niečo také, že zrazu budem mať miesto mínusových plusové a ľavé oko v podstatne bez výraznej zmeny ani reč nepadla , že by mi nejaké cylindre mohli zostať na tom jednom oku. Tvrdili, že bez okuliarov budem v pohode vidieť. Dali si nejaký čas, že to skúsia všetko ešte prepočítať, a keď budem mať chuť mám sa ozvať urobia reoperaciu, ale neviem či mám odvahu do toho opäť ísť . Oni si mysleli ,že sa na ľavom oku šošovka vychýlila z osi,preto zostali cylindre, ale šošovka je na stupeň presne. Nechala som si to vyšetriť aj v druhej konkurenčnej klinike a oni tiež nechápu kde sa mohla stať chyba, sedia merania aj šošovky čo mi do očí vkladali sú zvolené správne..
@taktotedanie bola som na dvoch klinikách tu na sk, v jednej som nebola spokojná už pri vstupných vyšetreniach, v druhej to bolo dobré, čo sa týka odbornosti, niektorí lekári z konkrétnej kliniky sú v rebríčkoch top doktor, rezencie kliniky dobré, oveľa lepšie ako inde,takže som nepochybovala, samozrejme o nejakých zostatkovych diop, reč bola, ale skôr na pravom oku do -2 s tým, že to ešte pôjde urobiť laserom ak by sa stalo... Niečo také, že zrazu budem mať miesto mínusových plusové a ľavé oko v podstatne bez výraznej zmeny ani reč nepadla , že by mi nejaké cylindre mohli zostať na tom jednom oku. Tvrdili, že bez okuliarov budem v pohode vidieť. Dali si nejaký čas, že to skúsia všetko ešte prepočítať, a keď budem mať chuť mám sa ozvať urobia reoperaciu, ale neviem či mám odvahu do toho opäť ísť . Oni si mysleli ,že sa na ľavom oku šošovka vychýlila z osi,preto zostali cylindre, ale šošovka je na stupeň presne. Nechala som si to vyšetriť aj v druhej konkurenčnej klinike a oni tiež nechápu kde sa mohla stať chyba, sedia merania aj šošovky čo mi do očí vkladali sú zvolené správne..
@anonym_autor Nerozumiem, preco sa vykrucas a nechces povedat konkretne, kde si bola operovana.
@anonym_autor Nerozumiem, preco sa vykrucas a nechces povedat konkretne, kde si bola operovana.
@anonym_942016 nevykrucam, neprišla som sem pranierovať kliniky. Zatiaľ nemám istotu, že pochybili...
@anonym_942016 nevykrucam, neprišla som sem pranierovať kliniky. Zatiaľ nemám istotu, že pochybili...
@anonym_autor ries s klinikou, tu niekde nastala chyba lebo toto nie je dobry vysledok
@anonym_autor ale ostatnym, ktori zvazuju viacere moznosti, tym mozes pomoct, ak si nie si na sto percent ista. Ja som preto tu kliniku aj menoval.