Aj vám nevedel zubár povedať orientačnú cenu zákroku?
Ahojte, stalo sa vam niekedy, ze vam zubar nevedel povedat ani orientacnu cenu zakroku/osetrenia? Aj ked mal rontgen? Prosim o skusenosti, ak ste to zazili dakujem 😊
@zirafienka To naozaj? Akože ta ma informovať ze koľko zákrok bude stáť? Tak to som teda ani netušila. Ale však keď ti treba súrne ten zákrok tak asi je ti jedno ze koľko stojí nie? Teda aspoň mne by bolo.
No to naozaj. Ak si to netušila, tak potom vieš veľmi málo. A ak ťa to nezaujíma, tak sa ti asi € z peňaženky sypú. Ak sa na cenu zákroku pacient spýta, ano, lekár je povinný pacienta informovať.
@zirafienka
@zirafienka No o zubaroch viem asi veľmi málo teda. Tak zas tak často tam nechodím. Ale dobre vedieť.
No baby pre mna tiez prekvapko, ale mama potrebuje osetrenie horneho chrupu, cite dat dole mostik, korunky, nieco vytrhnut, niektore zuby opravit. A ked som sa teda pytala na orientacnu cenu, kedze to pojde z mojho vrecka, ze s akou sumou cca mam ratat, tak mi povedala, ze ona nevie, ze to zisti, az ked da dole korunky. Cize inymi slovami mama bude v kresle s rozbombardovanymi zubami a vtedy mi zubarka povie, ze 3-4tisic, tak co pokracujeme, alebo ideme dalej? 😂 mne sa to v zivote nestalo, preto patram, ze ci niekto nahodou zazil podobne kocurkovo, alebo sme fakt unikat😊 ja chapem, ze presnu sumu mi asi nepovie, len mi nejde do hlavy, ze uz na zaklade panoramatickeho snimku nevie ani hruby odhad 😳

Pred zákrokom by mal zubár povedať presnú, nie orientačnú cenu.