Aké máte skúsenosti s liekom Trittico?
Prosim vas mate s tymto liekom niekto skusenosti? Trpim nespavostou uz vyse stvrt roka,mozno aj viac a predpisala mi ho psychiatricka. Uz pred dvoma mesiacmi asi, ale stale som nenabrala odvahu ho zacat brat. Nemam depresiu, len ma trapi to nespanie. Preto by som chcela vediet, ci ho mal niekto prepdisany prave na tento ucel a ci a ako zabral a popripade neziaduce ucinky. Nasla som v temach tu na Konikovi o tomto lieku diskusie, ale iba ohladom deprsie a ako ho vacsina brala este s kombinaciu inych antidepresiv.
Uz som momentalne na tom tak, ze ked si nedam liek na spanie, tak proste nezaspim. A zacinam si mysliet, ze to Trittico bude asi lepsie riesenie.
Nebrala som ho doteraz aj preto, lebo boli este aj take noci, ked som spala, aj na dovolenke 3 tyzdne napriklad, ale akonahle som zas doma, je to jedna hroza.
A mimo liekov na spanie mam vyskusene uz hadam vsetko. Medovka, pivo, vino dva deci pred spanim, melatonin, magnezium, valeriana....nula bodov.
@kittykat22 A pomohlo jej tiež som visadila triticco a mám depresiu
@julina855 presla na Sertivan 50mg denne
@kittykat22 s toho triticco som dostala úzkosť predtým mi nič nebolo teraz beriem len polku neurol alebo ditijaden
@nefertitka za mna Triticco nefunguje len som po nom zivala
volno predajne z lekarne
@jankaryan ja som ho nevysadala zatial, ani neplánujem, prudké vysadenie by malo opačný efekt...budem to riešiť s psychiatričkou ale to až po čase....možno za 3 mesiace sa bude vysádzat...aj ked začínam mať pocit ze ked clovek skončí v tejto mašinérii psychiatrických liekov - ťažko sa to vysádza....no uvidíme, mne zatial pomáha a horšie bolo nespávať...
Ja som brala trittico viac ako 10rokov, iba 1/3 tabletky, čiže fakt málo, vysádzaciu dávku. Stačila mi. Ale nemôžem povedať, že nie je návykové. Akonáhle som si večer nedala, tak som síce zaspala, ale po polnoci som sa zobudila a už som nemohla zaspať. Rozhodla som sa s tým skončiť, tak uvidíme, ako to dopadne.
@tessa11 to je jasné všetky tieto lieky aj ked sa hovorí ze nie sú návykové tak sú 🙂 keby som sa úplne riadila tým čo mi doporučili lekári bola by som na x liekoch zbytočne, kdežto som trafila fakt dobrú pani psychiatričku ktorá nemá potrebu mi tlačit ich a beriem už len trittico...tiez sa chcem pokusit ho zacat vysadzat postupne
@nefertitka Ja som sa liecila pred 9 rokmi na postraumaticky syndrom a kvoli nespavosti som dostala Trittico. Nepomahal mi takmer vobec a telo si vytvorilo silny navyk, aj ked lekarka tvrdila ze nie je vobec navykovy. Brala som ho dlho a vysadenie trvalo tiez dlho, mozno aj rok… Ale su ludia, ktorym pomohol a mali lepsi spanok, takze je na tvojom zvazeni aky krok urobis, kazdy to ma individualne 😊. Ja som neskor zacala studovat homeopatiu a liecit homeopatiou a to jedine mi pomohlo, skusala som predtym vsetko mozne, takze vzdy je cesta 😘🍀🌸
@olsan Homeopatia sa davam na mieru, podla konkretnej priciny a symptomov nespavosti. Kazdemu zaberie nieco ine, mne asi az stvrte homeopatika krasne zabrali a to som sa takmer 8 rokov trapila s nespavostou 😇🍀. Homeopatik na nespavost je aj 40. Verim, ze moj prispevok povzbudi a pomoze viacerym 😊.
@sassannka Sme to všetko vysadili,teta na dôchodku mi brala tritico i escitalopram a chudla,pritom dobre jedla.Až schudla na 35kg,ledva vládala chodiť,a nejaká bola čudná,pohľad do blba.Pánabeka vtedy mi doplo,bohvie koľko ona tých liekov brala.Tak uvidíme ako to bude ďalej,je to len týždeň bez liekov,dnes sa i usmiala.Neberte to keď nemusíte.Zdar.
@nefertitka dobry den, citam ze Vam zabralo trittico tak az za dva tyzdne na spanok...v akej davke? Vcera som zacala so 50mg a teda nespala som vobec :(
@jankaryan potom sa vam zlepsil spanok s tritticom?
@shtifka vedeli, by ste mi napisat kedy vam potom trittico zabralo?
@zuzanaa239 vysadila som ho po tyzdni nakolko mi upchaval nos...takze teraz beriem eliceu na rano a na vecer kventiax 12,5mg a som spokojna
@zuzanaa239

Ja osobne som dlhodobo trpela nespavosťou a neriešila som to...čo bola obrovská chyba, potom prišla korona, nespavosť po nej eskalovala a ja som dostala psychotický záchvat, skončila hospitalizovaná v nemocnici pre akútnu psychózu sposobenu stresom a nespavostou...takze za mna je trittico záchranca vdaka ktoremu spim, uzivam 100 mg večer a spánok je fakt kvalitný, síce spím dlhšie ako predtým, ale chodím aj skor spat. vedlajšie účinky sa mi neprejavili, zatial len mám pocit ze som schudla, ale to mi v podstate vyhovuje..horšie su lieky z ktorých sa priberá. Nemyslím si ze je návykový, brala som aj rok predtým a po 2 mesiacoch vysadila s tým ze som spala sama.