icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

jankalis
4. apr 2017

ja som pred radiojodom pouzivala sol z potravin fresh,plus v lubochni povedala mudr ze hlavne morske ryby a tak nic viac...na nete som si stiahla ale taku tabulku z jednej ceskej nemocnice a podla nej sa nemoze nic...mliecne,pecivo,sladkosti....ale nasla som kucharske knihy v anglictine pri bezjodovej diete,tak som si aj piekla kolac podla nej a tak,ak by ste chceli niekto tu tabulku mozem poslat,ja som to brala asi dost prisne...

katy31
5. apr 2017

@jankalis aj my v Košiciach sme to brali prísne... tiež som nejedla nič, okrem zeleniny, ovocia, mäsa vareného, zemiaky a ryžu. Kokosový olej na všetko som používala a mlieko tiež len kokosové... tiež som čerpala z nemocnice v Motole veci... plus od kamarátky z Martina, naša sonka 🙂

katy31
5. apr 2017

Baby, ja mám tiež otázku, čo ste po operácii štítnej žľazy kvôli papilárnemu karcinómu, podarilo sa Vám schudnúť? Ja len priberám a priberám.... už sa cítim hrozne.... :(

zuzanat
5. apr 2017

Ahojte, ja som sa cistou nahodou dostala na endokrinologiu, kde mi doktor povedal, ze tam mam uzol a nejake kalcifikaty.brali mi krv, kde mi vysli vysoke protilatky na stitnu, vraj to znamena autoimunitne ochorenie stitnej zlazy. Vcera som bola na punkciu, tak musim cakat na vysledky. Lebo mi nic viac dr nepovedal..

laurika25
14. apr 2017

@ziarcanka ahoj,ako je na tom tvoja kamoska.s tym hlasom,uparvilo sa to?🙂

ziarcanka
14. apr 2017

@laurika25 áno, už je úplne v pohode 🙂

sonka14
14. apr 2017

Dievcence moje,citam stale Vase prispevky.Az mi je do placu kolko nas tu je😰😞Ja mam 10 dni pred nastupom na druhu liecbu,mam depku za depkou.Uz to asi sama so sebou nezvladam.Ale dufam,ze toto bude posledna liecba a budem v stadiu kedy pojdem raz za polroka na kontrolu a pre lieky.Najhorsie obdobie ,bude dufam uz za mnou.Byt opat tak dlhu dobu bez deti je najhorisie.Citam aj o diete,co ste tu pisali.Tak dievky moje,prva dieta u mna brana uuuplne prisne,davala som si pozor na vsetko,dodrziavala skutocne kazdy jeden bod.Davala pozor aby som nezhresila,aj ked sa mi to par krat podarilo.Mala som z toho neskutocne vycitky.No teraz,je to uuuplne ine.Voem,ze priprava bezjodovej stravy zaberie strasne malo casu,ved je to len o zelenine a ovoci.Ale moja skola,deti,priprava na rychle ukoncenie skoly,do toho prax v skolke.Baby,no otras.Bola som rada,ked som navarila tymto mojim.A ja som sa ucila na skusky.Dietu som zacala 2 tyzdne pred nastupom do Martina.Volala som mojej endokrinologicke,aby to vedele,popripade termin posunula .Aby ju 20.4 pri odbere krvy nesiblo,ked uvidi ze nie som tak odjodovana ako prvy krat.Nie ,ze ma z Martina vyhodia.Ale povedala mi,ze ak sa nekupem v jodovanej soli,tak vsetko je vporiadku.Nemam sa obavat.Tak dievky,ak mate niekto liecbu tesne pred,par dni a vy zhresite pocas sviatkou.Ale dodrziavate dietu ozaj prisne.Len neodolate pocas sviatkom tym vsetkym dobrotam,nemusite sa obavat a mat vycitky.Zelam Vam kazdej jednej,krasne a pohodove sviatky🍀🌷

alienka73
20. apr 2017

@katy31 prosim ta , kto ti povedal o tom gele Endokrinol, ze je dobry na uzliky?

laurika25
7. máj 2017

@lowinqa ahoj, citala sa tboj koment, ze sa uz tesis🙂 na chudnutie po operaciu. Ja som dost nabrala z thyrozolu, da sa vobec schutnut po vybrati stitky?

laurika25
7. máj 2017

@efffe ahoj, chcem sa spytat, ci sa priberanie zastavilo, da sa cvicenim a stravou tu vahu udrzat? Alebo ide stale hore?

laurika25
7. máj 2017

@bogcika chcem sa spytat, ako si dopadla , dala si sa nakoniec operovat, ci bylinky pomohli?☺

efffe
7. máj 2017

Uzivam euthyrox 125. Vaha isla stala velmi.pomalicky hore. Pri hmotnosti 98 kg som sasi zhrozila a chcela som to riesit. Cvicenie mi moc nepomohlo, musela som si upravit stravu. Jem iba zeleninu a maso. Nic ine. Vaha ide dole, ale velmi pomaly, ale hlevne ide dole.

laurika25
7. máj 2017

@efffe ako dlho si po operacii? A kolko teda si pribrala, kym sa vaha otocila a ide dole . Co je to pomalicky, kolko za mesiac?

lowinqa
7. máj 2017

@laurika25 ahoj ale jak som sa tešila tak ma to aj prestáva baviť váha nie a nie ísť dole je to otras proste tie kilá sa na mňa nalepili a hotovo asi niekde robím chybu lennrviem kde , 15.5 mám kontrolu po dosť dlhom čase tak uvidím co mi povie .

laurika25
7. máj 2017

@lowinqa ale ty si pribrala aj po operacii, ci ken pred nou? A cvic, dietikes a nic? To je des

lowinqa
7. máj 2017

@laurika25 aj aj ja som niekedy bola chuda- alebo skôr taká akurát a keď sa začali problémy pribrala som a som si myslela že fajn idem na operáciu po nej mi nastavia Lieky a dám kilá dole lenže to sa nestalo pribrala som ďalšie kila ja mám problém dat dole čo i len kilo , Nikomu nevravím koľko vážim bo hrôza, ale mám aspoň tú výhodu že mám​ taku mohutneksiu postavu čiže to není až tak vidno ľudia si myslia koľko vážim ale pravda je že je to viac ako si myslia 😂 je to do plaču, zišiel by sa mi niekto kto by ma vedel naviesť ako ďalej keďze sama to nezvladam , ďalšia pravda je že treba mať vydrž a to ja nemám proste mi ttoejde a bojujem s tým...a ty si ako na tom kde je problém ???

laurika25
7. máj 2017

@lowinqa ja mam autoimun g-b , zvysena f. , beriem thytozol , mam 5 lg hore za 5 mesiacov a mam ist na operaciu. Hlavne, ze koli ociam. A ty si brala tiez thyrozol pred operaciou?

lowinqa
8. máj 2017

Pred operáciou som brala euthyrox - som mala zníženú funkciu žľazy ,, uzly a tak.ale to bolo také iba nooo brala som to dobludu lebo som si myslela že to s tych liekov priberám a teraz keď som po operacii lieky brať musim taze som si nijako nepomohla

laurika25
8. máj 2017

@lowinqa ach jooj☹ pribrala si viac pred operaciou, ci po nej? Takze eutyrox beries aj teraz, len inu davku? Alo dlho si po opke?

laurika25
8. máj 2017

@lowinqa robis aj diety a cvicis, napr jilien mishel a tak?

lowinqa
8. máj 2017

@laurika25
Vieš čo nie teraz beriem L-thyroxin 150 . Po operácii sa trocha čaká tak ti dá nejakú dávku približnej tvojej váhy a po istom čase ideš na odbery a podľa toho ti určí dávku mne zvýšila zo 100na150. Tvoje telo sa musí prispôsobiť trocha. No moja operácia ani sa mi nechce veriť ale je to uz 3 roky ale jazva rovnaká ako čerstvé po operácii 😂. A. Čo sa týka pribratia tak asi viac po operácii nejako neviem si nájsť to moje cvičenie, diéty nie to není ani zdravé skôr ako zdravo sa stravujem, žiadna tvrdá diéta, a cvičenie áno začala som cvičiť -vyzva21 dní sa to volá a ako je to fajn len musíš makať a nevzdávať sa čo je pre mňa veľmi ťažko ale to vravím len ja -ono by sa dalo všetko keď má človek pevnú vôľu čo ja veľmi nemam. 😕 To ma mrzí .
@laurika25

laurika25
8. máj 2017

@lowinqa preco mas teraz iny liek? Je lepsi tento? A uz si ba ktoeom dni tej vyzvy 21? Ani to nepomohlo? Hm

alienka73
8. máj 2017

@lowinqa mozno je to aj tymi umelymi hormonmi ktore clovek po operacii musi jest? Ci? Mozno mas vacsi apetit ktory sa tazko kroti? Ja sa toho pribratia po operacii velmi obavam, lebo aj teraz mam asi 8kg cca naviac oproti tomu, co som mala pred detmi a som z toho nestastna ,hlavne brucho hrozne a to si neviem predstavit este dalsich 10 alebo viac kil ☹. Az do 30tky som bola stihla, vzdy s osim pasom ☹. Pribratie nie je zdrave ☹. Je tu niekto kto vie velmi dobre po anglicky? Mam take stranky/ linky kde sa pise o stitnej, ludia si tam vymienaju skusenosti po operacii a vraj sa tam pise ze tie umele hormony nestacia ze k nim treba aj nejaku susenu zvieraciu stitnu zlazu... Pocul o tom uz niekto? Viem poslat tie linky.

laurika25
8. máj 2017

@alienka73 a tebe tiez hrozi operacia?co mas so stitkou? Posli mi tie linky prosim ta, kuknem na to🙂

laurika25
10. máj 2017

@blume ahoj, citala som tvoje prispevky, toez som pred dilemou, operovat alebo nie,mam G-B a problemy s ocami mi nejako ta stitka sposobujem. Ako sa mas, da sa bez stitky fungovat?

laurika25
10. máj 2017

@tynushqa ahoj, este stale sa mas fajn, bez liekov?🙂

laurika25
10. máj 2017

@lillika ahoj, vyliecila si sa?. Si bez liekov? Ma to co ty....

lowinqa
10. máj 2017

@alienka73 ťažko povedať, ono ja viem o tom že lieky ktoré beriem namiesto šž sú uplnou náhradou za žľazu, beriem lieky a žijem, to s tou váhou to bude vecou hormonou , my ženy to máme proste ťažšie hormony si robia čo sa im chce, čo sa týka mojho apetítu, ani by osm nepovedala že je väčší taky normalný, dávam si pozor čo jem. ja hľadám stále nejakého človeka ktorý nemá žľazu , pribral a potom opäť schudol aby mi vedel poradiť lebo sama som stratena :/ alebo niekto kto by sa so mnou do toho pustil aby sme si nejako radili a tak .

laurika25
10. máj 2017

@lowinqa ak sa dam zooperovat a budem fit, mozme spolu🙂 netusim, kolko po opearacii budem moct cvicit.. Mozno nebudem vladat ani vobec: