icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

laurika25
15. aug 2017

@lowinqa ten muzsky hormon sa zvysil po opke, alebo len tak, ci je to nejak dedicne? Uf, ja som toez pribrala po opke troska, no uvidime ako dalej, dif. ze sa to zastavi nejako.

nana123
15. aug 2017

@lowinqa minulý rok som držala diétu a dosť prísne 🙂 5 mesiacov a schudla som 5kg... No vieš si predstaviť kde je moje odhodlanie 😂 a tie hormonálne nemá robiť gynekológ?

lowinqa
15. aug 2017

Diéty sú na prd aj sama doktorka to povedala, a preto nedrzim diéty len sa snažím udržať rovnováhu v jedle, s ako šak môže ich robiť aj iný doktor keďže endo rieši hormóny , hormón ako hormón keď sa splašia mame smolu 😫

evkys
15. aug 2017

Ahojte, ako hodnotíte svoj život bez SZ
? Na odstránenie celej štítnej žľazy ma Dr. presvedčia už 10 rokov... Ja však Mam strašný strach, že všetko bude horšie :/...

bochnik
15. aug 2017

Ahoj,
tak uz doslo aj na mna. Idem na op do Dolneho Kubina. Je tu niekto kto tam bol, alebo sa chysta? Ja idem 25.9. :(

katrin21
15. aug 2017

@evkys nedala by som si... vo svete sa deje vselico, nahodou nebude pristup k liekom a ..... takze. bez SZ sa neda zit, ak nie su lieky.....

laurika25
15. aug 2017

@bochnik ja som bola v maji, ak ta bude nieco zaujimat, napisem do spravy🙂

rock7
15. aug 2017

@katrin21 to si dosť blbo napísala, ty ideš už do extrémov, čo sa týka liekov, ak je operácia nutná tak nie je čo riešiť, to potom by sme sa všetkého obávali, lebo ČO KEĎ.

lenka_samorin
15. aug 2017

Ahojte, ja mám síce normálnu funkciu štítnej žľazy, ale mám tam na oboch lalokoch zápalové ložiská, ktoré stále rastú a lekárka ma teraz začína pripravovať na to, že asi budem musieť ísť na operáciu. Máte niektorá takúto skúsenosť, že funkcia OK, ale operácia kvôli zápalom? Bola som opakovane na onkológii na punkcii a obe strany štítnej žľazy sú v poriadku, bez pozitívnych výsledkov.

soninkaaa1
15. aug 2017

@evkys @bochnik Ahojte, ja som bola na operacii SZ minuly rok v aprili v Dolnom Kubine,mala som zvysenu funkciu...musim povedat,ze po operacii sa citim omnoho lepsie. Rano hned po prebudeni namierim do kuchyne,dam si tabletku a nijako ma to nezatazuje.. Nemate sa coho bat,hormony vam budu doplnat a castejsie budu kontrolovat ich hladinu,kym to nastavia podla potrieb. Ak vas zaujima nieco konkretne,kludne sa pytajte 😉

katrin21
15. aug 2017

@rock7 ci je operaacia nutna je otazne... ja mam Hashimoto a som OK, bez liekov a vysledky mam OK.... a navrhovali mi na zaciatku aj vyoperovanie stitnej..... nedala som si a dobre som urobila... takze tak.. isla som inou cestou, alternativnou, mne pomohla... nelutujem teda... Proste vyoperovat si zivotne dolezity organ nie je len tak a ked sledujes, co sa deje, ze hrozia rozne vojny( dobre s nami a zle prec), tak byt zavisla na liekoch nie je bohvieco a nemyslim, ze je to zly priklad...

paulakolla
15. aug 2017

@katrin21 môžeš priblížiť tú alternatívnu terapiu ? Kludne IP ak nechceš tu. Vďaka🙂

katrin21
15. aug 2017

@paulakolla mozem, bola som na biorezonancii, kde nasli pricinu.. a odstranili ( virus v hypofyze, ktora SZ riadi, cize preto nepracovala spravne, lebo mala zle povely od hypofyzy) uz som to na MK pisala v inej teme o SZ.... bola som konkretne v bioharmonii, maju stranku ... do 3mes som mala vysledky OK, uz je to 7 rokov... chodim len na kontrolu na krv, ale vsetko OK, klop klop

evkys
16. aug 2017

@katrin21 hah, takto nejako som to aj ja brala,... ☹

evkys
16. aug 2017

@soninkaaa1 ďakujem, za odpoveď... Aj ja zvažujem operáciu v DK, akú veľkú máš jazvu, koľko si bola pn?
Zajtra idem na vyšetrenie k endokrinologicke a som rozhodnuta prístupit na operáciu, lebo sa cítim veľmi zle, mam už aj problémy z pankreasom co súvisí zo SZ, a samozrejme ďalšie iné problémy... 😢

evkys
16. aug 2017

@bochnik ahoj, možno sa pridám k tebe, zajtra idem k endokrinologicke a plánujem operácia v DK... Užívaš lieky na SZ?

soninkaaa1
16. aug 2017

@evkys Ak sa zle citis,urcite to neodkladaj. Jazvu mam cca 4-5cm (SZ mam komplet vybratu). PN som bola vyse mesiaca,ale len kvoli hlasu. Pri operacii musia oddelit hlasivky od SZ a na jednej strane som hlasivky mala viac prerastene k SZ,tak pri tej manipulacii s pinzetou doslo k podrazdeniu hlasiviek. Chodila som na kontroly na krcne,naordinovany som mala hlasovy klud,dostala som nejake lieky,nemohla som hlasno rozpravat a zo zaciatku som bola aj zachripnuta. Same sa to potom upravilo. Inak nik,kto bol somnou,nemal s hlasom problem..

evkys
16. aug 2017

@soninkaaa1 rekonvalescencia je taka rýchla?? Ja už samu seba vidím na invalidnom dôchodku :((

katy31
17. aug 2017

@evkys nic sa neboj, nie je to take hrozne... 🙂 vsetky sme to zvladli, zvladnes aj ty 😉

lorka
20. aug 2017

Zienky, som cca 2 mesiace po operacii, uplne odstranenie sz (uzlova struma), beriem euthyrox 125, citim sa stale zle, coraz hosie, kedze nemozem spat kvoli bolestiam klbov a svalov, mavam spazmy, akoby brnenia, hlavne v noci... Uz som z toho psychicky na dne, kedze telo akoby nevie vypnut. Nemali ste to niektora? Po operacii som prrsla do tazkej hypo, dufam len, ze som zle nastavena a pottebujem vyssiu davku? Neprechadzali ste niecim podobnym? Ak ano, preslo to? Co pomoze? Dakujem!

evkys
20. aug 2017

@lorka ahoj teraz si ma pekne vystrašila 😖

nina1313
21. aug 2017

Ahojte, ja som bola operovana 1.augusta . Nechodila som k endokrinologovi ani som nikd yneriesila stitnu zlazu,aj ked podozrenie som mala-prilisne zmeny nalady hocico ma vytocilo,zimomrava,vkuse unavena ale testy z krvi na stitnu som vzdy mala v poriadku.Koncom maja som si nahmatala hrcu na pravej strane krku,u nas v okrese mi podla sona nevedeli povedat co to je,nador?uzol?Podstupila som CT s kontrastnou latkou,vysledok uzol,odporucana biopsia.Moja obvodna mi dala na vyber bud BB alebo Lubochnu.Ako prvu moznost skusila vybavit Lubochnu.10jula mi tam endokrinolog urobil vysetrenia krvi-stale dobre,a sono kde urcil ze je to struma a vzhladom na moj vek 26 rokov musi ist von a nejde robit ani biopsiu aby skumali vzorku kedze operaciu uviedol ako nutnu, výsledok objednal ma 31,jula do Ruzomberku.1,augusta ma operovali vo vojenskej,na operacnej sale urobili rychlu hystologiu ktora ma 98% totozny výsledok s velkou hystologiou ktora trva dva az tri tyzdne od operacie.Takze prednosta vybral iba pravu stranu stitnej zlazy - ak by uz z rychlej bol zly výsledok vybrali by celu stitnu.Po operacii som cakala ze to bude horsie - aj co sa bolesti tyka aj vlastne vsetkeho. Hlasivky nastastie ok 🙂

sonka12323
4. sep 2017

Prosim vas po operaciji stitnej zlazi .Ked sa brebudis z narkozi su bolesti.Cakama operacia a bojim sa

marecita
4. sep 2017

@sonka12323 ja som 8 mesiacov po odstránení šž. Po prebudeni z narkozy som nemala bolesti len hrdlo ma bolelo ako pri angine ked som preglgala.nepotrebovala som ani tabletku proti bolesti ktoré mi sestricky stale ponukali.uplne v pohode som to zvládla

evkys
4. sep 2017

@marecita ahoj, a ako cítiš bez SZ?

marecita
5. sep 2017

@evkys no citim sa lepsie . Konecne sa spomalil srdcovy tep a menzes mam pravidelnejsi len trošku dost viac citim únavu

evkys
5. sep 2017

@marecita tak ta únava je kapitola sama o sebe, mam nasadení liečbu 3tyzden a som ako prevalcovala, a to som momentálne na PN, neviem ako zvládnem, keď nastúpim do prace :(
A čo Dr. na to, že sa cítiš stále unavená? Toho sa bojím najviac, že budem takyti živý zombie navždy 😢

marecita
5. sep 2017

@evkys po operácii som pol roka bola na pn a teraz pracujem v praci nevládzem a na kontrolu idem az v novembri tak uvidim

lorka
8. sep 2017

Dievcata po operacii SZ (mam celu prec, uz su to cca 3 mesiace), prosim Vas, 2 otazky -
1) vypadavanie vlasov - som 3 mesiace po a vlasy zacali padat neskutocne ☹ Co vam pomohlo to spomalit, resp. ustalilo sa to po nejakom case? Uzivam pravidelne zinok a selen, zatial sa zda, ze nepomaha ☹
2) hlas - mna stale taha v krku, aj po takej dlhej dobe, vyrazne jedna strana... pred tyzdnom som urobila zly pohyb so zatazou a v krku ma trhlo - paradoxne silna ostra bolest na tej strane ustupila, teraz je tupsia, tah v krku je malicko mensi, ale hlas sa mi okamzite zmenil, je viac zachripnuty a neviem ho uplne ovladat. Otazka - mali ste niektora nieco take? Lekar nado mnou krutil hlavou, ale ta zmena nastala okamzite, od zaciatku mam pocit, ze mam nieco zle zosite na jednej strane, boli to aj po takom dlhom case od operacie.
Ak ste mali po operacii zachripnuty hlas, nastala po nejakom (akom) case uprava hlasu spat? Pocula som a verim, ze sa to vie upravit, no u mna nastalo paradoxne zhorsenie po takmer 3 mesiacoch, blbym pohybom, nerozumiem tomu. ☹

evkys
8. sep 2017

@lorka ahoj, ja mam hypertyreozu, z ktorej mi padajú vlasy, druhý mesiac užívam zinok, selén, coenzym q10, calcium, magnézium, železo... Pred týždňom som si nasadila Biosil Plus a vynechala zinok... A k tomu ešte šampóny z lekárne proti padaniu vlasov a Vodičky napríklad teraz mam lopuchovu... A ešte som si dala podstrihnut vlasy a konečne vidím pokroky, vlasy mi padajú o 80 percent menej,... A to mi padali neuveriteľne, mam polovicu vlasov preč za tie 2 mesiace :(
Tak dúfam, že som poradila aspoň v tomto 🙂