Aké očkovanie je potrebné pri ceste do Indie?
Ahojte
Manžel pôjde na služobnú cestu do Indie , ja pôjdem s ním. Prosím, ak ste sa dali očkovať tak proti čomu ?
Ďakujem.
@anonym_autor ale fakt túto otázku môžeš aj tam vyhľadať len viem na čo keď tu dostaneš odpovede nie?👍
@anonym_850e35 ty stále nechápeš že sa pýtam na osobné skúsenosti a nie čo sa píše na googli ?
Ja viem, že netreba povinné očkovanie. Pýtam sa ľudí čo tam reálne boli a proti čomu sa dali zaočkovať, oni, reálne oni.
@amdornik nerýpem ale je to tak už úplne ľahké veci nevedia vygugliť no čo už
@anonym_850e35 tu sa môže dozvedieť aj takú informáciu, že áno, bola som zaočkovaná, ale bolo to horšie ako keby som nebola. alebo: nedala som sa, lebo to nie je povinné, ale ľutovala som to, pretože..... proste skúsenosti ľudí...
rovnako na google si môžeš pozrieť funkcie práčky XYZ, ale pritom reálne skúsenosti ľudí, ktorí ju používajú, môžu byť diametrálne odlišné od toho, akú predstavu si vytvoríš o nej.
napokon, prečo sa píšu rôzne recenzie na spotrebiče, ľudí (lekári napríklad), ale i očkovanie? aby sa človek mohol ľahšie rozhodnúť ak vezme do úvahy aj to "svoje", to, čo sa týka jeho samého.
@lasona ďakujem
@anonym_autor Co sa tyka ockovani, my sme mali vsetky zltacky, deti meningokoky a manzelovi, kedze on viacej cestoval aj v ramci Indie, odporucili aj brusny tyfus. Ale povinne nie je nic. Hlavne treba tie povinne, co su u nas, skontrolovat, ci ste preockovani. Pretoze Indovia mnohi nemaju ani tie "celosvetovo" povinne. Niekto tu pisal aj dengue, to som ani nevedela, ze je ockovanie. Treba skontrolovat sezonu podla oblasti, kam idete, lebo komarov prenasacov je vela hlavne v urcitom obdobi
Ja by som zvazila ockovanie proti hepatitide, lebo to sa Ti moze hodit kdekolvek na svete, aj tu na Slovensku.
Ja idem tiež vo februári/marci do Indie ale do Punjabu za rodinou, takže som sa informovala teraz a neni povinné žiadné a dokonca ani môj syn vtedy 2-ročný nepotrebuje. Ja mám iba na hepatitidu keďže som zdravotník a inak nejdem nič iné riešiť, len dodržiavanie hygieny, vodu pit iba balenú keďže nemajú moc kvalitnú z vodovodu a u nich sa veľa ochorení šíri priamo vodou.

@anonym_850e35 pýta sa toto:
Prosím, ak ste sa dali očkovať tak proti čomu ?
tak myslím, že sa to pýta používateľov modrého koníka a nie pána googla. Tak buď poraď osobnú skúsenosť alebo choď o diskusiu ďalej. Prečo do nej rýpeš?
autorka, ja neviem, nebola som v indii, ale toto mi nedalo, prepáč.
@amdornik nerýpem ale je to tak už úplne ľahké veci nevedia vygugliť no čo už