Očkovanie novorodencov

9. jan 2023

Ahojte, proti čomu sa terazočkujú bábätká? Dali ste očkovať vaše deti?

petamich
9. jan 2023

ano dala, okrem povinnych aj nepovinne rotavirusy a meningoky a planujem este ovcie kiahne, zltacku

prehlad povinnych napr. tu https://liekysrozumom.sk/clanky/137/prehad-povi...

pribinak
9. jan 2023

Novorodenci sa neockuju. Ockuje sa cca od 3 mes.
Dieťa mam zaočkované riadne podľa ockovacieho kalendára + hepatitida navyše

autor
9. jan 2023

Veď áno tak som to myslela, pre mňa je 3m dieťa ešte novorodenec.. A vy čo vravíte na tie vážne vedľajšie účinky čo tu píšu baby?

beata_k
9. jan 2023

🍿🥤😃

petamich
9. jan 2023

hmm myslis tie davno vyvratene ako, ze sposobuju autizmus a podobne? nic na to nehovorim, nech si kazdy rozhodne za svoje dieta a comu veri

ja som ockovat dala a tie matky, ktore nedaju, mozu byt vdacne tym, co daju a nastastie ich je stale vacsina, asi by sme sa netesili, ked by sme tu mali epidemie cierneho kasla a pod.

a idem nachystat popcorn asi tu bude veselo ❤️

beata_k
9. jan 2023

Ockovanie je otrepana tema. Chcelo by to uz nieco zaujimavejsie 😁

drzaopica
9. jan 2023

3 m je dojca a nie novorodenec.Dala plus rotavirusy

54tinka54
9. jan 2023

Ak váhaš tak môžeš požiadať o odklad očkovania. My sme začali očkovať v 10. mesiaci.

kacernakokse
9. jan 2023

Pravdepodobnosť nežiadúcich účinkov je veľmi malá. Rozhodne by som sa nedala ovplyvniť tými rečami že známa známej mala dieťa ktoré malo trvalé následky. Môžeme byť radi že stále existujú uvedomele matky ktoré svoje deti dávajú očkovať. Keby to tak nie je, môžeme len tŕpnuť či sa dieťa nenakazí chorobou,ktorá ak sa neskončí fatálne tak zaručene zanechá trvalé následky.

natalia_r
9. jan 2023

@petamich 😄👍 idem si aj ja spravit

autor
9. jan 2023

@petamich 😃 ja sa pýtam len preto lebo v mojom okolí je niekto kto nechce dať očkovať dieťa, nechápala som prečo keďže aj my ako deti sme boli očkovaný (rodičia ani nevedeli čo nám pichájú) a tu sme. Tak kvôli tej jednej mamičke som dnes googlila a dostala som sa sem kde píšu také vedľajšie účinky očkovania že som ostala šokovaná.. Nič také by ma nenapadlo ako tu niektoré popisujú 🤷

anjelicek26
9. jan 2023

Precitaj si to v klude a pomaly, mas kopu casu. Nenechaj sa prosim ovplyvnit ani jednou ani druhou stranou.

Tie choroby, proti ktorym sa ockuje - su vazne - skutocne si pozri na wikipedii kazdu jednu z nich a co to pre dieta znamena prekonat napr. taku obrnu ci tetanus... pozri si fotky z doby, kde ockovanie nebolo - alebo nebolo dostupne. Ja sa do tej doby vratit nechcem.

Tie choroby, proti ktorym sa ockuje - vymizli len kvoli tomu, ze 95% deti je ockovanych a "chranime" tym aj zranitelne deti, ktore ockovane kvoli diagnozam byt nemozu. Cim viac deti ockovanych - tym mensia sanca sa nakazit...

Ano su deti, ktore maju vazne nasledky po ockovani, nas syn medzi nich patril (spustil sa mu autoimunny defekt - ale on ho geneticky proste uz mal v sebe, ale vtedy sa to spustilo z jedneho dna na druhy a bojovali sme par rokov dat ho do poriadku). Napriek tomu si myslim, ze ockovanie nespusti nic - co tam uz nebolo. Boli sme na genetike a ten defekt mu potvrdili aj tam. Ono by sa to prejavilo skor-neskor aj tak pri nejakom inom podnete...

To bol druhorodeny syn. Dalsie dve deti po nom su tiez ockovane. Len pomaly, s rozumom, vsetko trochu neskor a nikdy nie dve veci naraz. Mladsi syn mal prve ockovanie ako trojrocny, dcera ako rocna, MMRV tiez az ako trojrocna..Nikto nam nic nepovedal, vedeli, preco to chceme takto.

iramka
9. jan 2023

Su dve skupiny ludi tu na mk, ti co su uplne proti a ti, co su uplne za..opat tu vyvolas len hadku..najdes tu viacero debat..kazdy sa ohana niecim..studiami a inymi tvrdeniami...
Ja som sa bala ockovat tak make dieta, zaroven som sa bala, co ak sa nakazi..nakoniec sme to potiahli do 10mes a dostala prvu hexa, nasledne zvysne dve davky hexa..pneumokoky nema a nedostane, uz ma 4 roky a od 4a viac to je vraj zbytocne..prvy polrok zivota som s nou nevymetala verejne priestory..MMR skoro dostala v 3r, ale nakoniec sme si to rozmysleli..nevravim, ze ju na to nikdy nedam, mame to stale otvorene..rozhodnutie je nastastie uz iba na vas, nutit nemozu..
Na SK je to tak, ked nedas ockovat a vazne ti ochorie dieta, si v prdeli a Este ti budu hovorit, ze si hrozna mater a ked das ockovat a budes jeden z mala pripadov z vaznymi a trvalymi nasledkami, si tiez v prdeli a do konca zivota zbieras plastove stuple na rehabilitacie..ale nikto z lekarov ti nenapise, ze to zavinilo ockovanie..

44janica44
9. jan 2023

Si precitaj proti akým chorobám sa ockuje a co spôsobujú. Oproti tomu je chvíľkova teplota úplne nič. Áno sú deti co majú aj niečo vážnejšie ale je to uplne minimum.

Mojej starkej zomreli 2 deti maličké na jednu z chorôb proti ktorým sa ockuje (neviem presne na co) myslím ze radšej by ich zaockovala (keby mala tu možnosť)ako pochovala. žiaľ ona nemala možnosť im očkovaním zachrániť život.

marisoul17
9. jan 2023

Áno, dala som. Všetky povinné + rotavirusy.

autor
9. jan 2023

@iramka akože opäť tu vyvolám hádku? Diskusie sú staré čo som videla, 10 rokov dozadu sa tu o tom veľa písalo. Tak hádam sa zmýšľanie odvtedy zmenilo. Ja len chcem vedieť či si dali očkovať ženy deti alebo nie, neviem prečo by to malo vyvolať hádku.

anjelicek26
9. jan 2023

Inak baby priroda je strasne neferova zalezitost...niektorym detom "len tak" spusti cukrovku, rakovinu, autizmus, geneticke defekty, svalovu distrofiu...a to aj tym neockovanym v krajinach, kde sa ani plosne neockuje... proste z nicoho nic... clovek len hlada "ferovost" a "vinnika" a nieco, na com si chce vybit zlost... co som si ja preplakala pri synovi... nadavala, stazovala sa, kedze on skolaboval este pred ambulanciou hned po ockovani ako 10 mesacny a trvalo neuveritelne tri roky urcit mu spravnu diagnozu, dovtedy mal kopu nespravnych 🙄 Nam velmi vysli v ustrety (ano nezijeme na Slovensku) - ockovali ho az ako 10 rocneho zasa, v nemocnici, pod dozorom, zohnali mu cez vyrobcu mono vakciny, proste ale keby on dostane take kiahne ci osypky s jaho hyper imunitou, tak ho to doslova zabije...

dzulli1980
9. jan 2023

Pozri, verím, že máš strach ... aj ja som mala ... napriek tomu som dala dcéru zaočkovať, má všetky povinné očkovania ... áno, môže sa stať, že očkovanie niečo spustí, nie zapríčiní ... podľa mňa musí byť v organizme nejaká predispozícia, ktorej prejavenie proste očkovanie spustí ... rozhodni sa podľa seba ... no za mňa plusy očkovania mnohonásobne prevyšujú nežiadúce účinky ... a jedna rada pre Teba, "negúgli" ... google je totiž to dobrý radca, no zlý pán 😉

iramka
9. jan 2023

Uprimne, nic ine tu necakam, ze sa stane, ako to, ze jedna strana si pojde svoje a druha svoje....ved to je hadam rok, co som tu zachytila podobnu debatu a uz sa tam slovne strielalo...zaroven to nie je ani mesiac, co na mna jedna zena vybehla, ked som povedala, ze neplanujem dat ockovat dceru na HPV, jedine ze by si to sama od seba pytala../netvrdim vsak, ze casom svoj postoj nezmenim/

evaachesa
11. jan 2023

Áno dali sme všetky povinné a dávame postupne aj všetky nepovinné okrem HPV keďže na to má ešte dosť času.

manend
30. mar 2023

@anjelicek26 velmi pekne si to vysvetlila…vdaka.

alenatomova
30. jún 2023

Dostávajú novorodenci injekciu vitamínu K? Je o tom zmienka, chcela by som to mať "overené". Ak je to pravda, že ešte v pôrodnici dostanú vitamín, zaujímalo by ma, čím to lekári odôvodňujú. Na čo je to dobré?

alenatomova
30. jún 2023

@iramka Ja som dala svoje deti očkovať proti všetkému, až keď som narazila na odporúčané nepovinné očkovania, tak som sa zarazila, kde sa berie toľko nových a nebezpečných chorôb. A ak sú naozaj také nebezpečné, prečo to poisťovne nehradia?

evaachesa
30. jún 2023

@alenatomova akých nových chorôb? Ak si o nich doteraz nepočula, to neznamená že sa jedná o "nové" choroby. 😏