icon

Aké očné šošovky potrebujem?

crazylenka1
5. okt 2022

Zabudla som sa dr. spytat ake ocne sosovky potrebujem. Vedeli by ste mi to niekto povedat aj z tohto vysledku merania?

Aké očné šošovky potrebujem?Aké očné šošovky potrebujem?
taktotedanie
5. okt 2022

S tymto pojdete do ocnej optiky a tam vam poradia najlepsie
Cylindre mat nemusite lebo ich mate nizke, dioptrie potom nizsie ako sklicka v okuliaroch

crazylenka1
autor
5. okt 2022

@taktotedanie v optike mi povedala ze to musim ist doktorke znova…a to sa mi velmi nechce zasa lebo ked ma merali tak som ma to zabudla 🤦🏼‍♀️

taktotedanie
5. okt 2022

@crazylenka1 tal ste si nevybrali vhodnu optiku, treba si vybrat tu ktora sa zaobera aj kontaktnymi sosovkami, specializovanu

zuzuliennka1
5. okt 2022

@crazylenka1 co ste zabudli?? vy nemate povinnost vediet a pamatat si ake mate dioptrie, ma vas odmerat skuseny kvalitny lekar, dioptrie zapisat, a podla toho vam v optike spravia okuliare

taktotedanie
5. okt 2022

@zuzuliennka1 autorka bola vysetrena kvalitne, ma predpis na okuliare ale pyta sa na sosovky a ich hodnota sa nezhoduje s dioptriami, ktore lekar predpisuje na okuliarovu korekciu
Pracujete ako oftalmolog alebo opticka? Usudzujem ze nie lebo vas komentar je zavadzajuci

zuzuliennka1
5. okt 2022

@taktotedanie nosim sosovky vyse 20r, vysetroval ma vzdy lekar priamo v optike, za 20r som ja nikdy nemusela tento papier lustit, ze ake sosovky potrebujem

taktotedanie
5. okt 2022

@zuzuliennka1 autorka na vysetreni bola predpokladam v ambulacii u svojho ocneho lekara, kde dostala predpis na okuliarovu korekciu
Lekar nie je povinny pisat dioptrie na okuliare a rovno aj na sosovky, riesi sa to v optike pokial sa sam lekar nezaobera este aj kontaktologiou
A vysetrenie lekarom v optike treba niekedy doplnit aj vysetrenim v ambulacii predpokladam, ze ocne pozadie vam v optike nikto nepozeral..
Treba si vybrat kvalitnu optiku, kde sa zaoberaju sosovkami, to nerobi kazda optika

terezka1947
5. okt 2022

@crazylenka1 v prvom rade ste mali svojej lekárke povedať,že máte záujem o kontaktné šošovky. Mnohí lekári ich aj aplikujú.
Zrejme ste sa nepýtali,čiže ste dostali klasický "predpis" korekcie do okuliarov. Mnohé optiky(nie všetky) robia aj aplikácie kontaktných šošoviek. Ale je potrebné ešte ďalšie meranie,je potrebné ešte zistiť zakrivenie rohovky,aj podľa toho vám poradia vhodne šošovky. Následne naučia aplikovať,dajú na skúšku skúšobný pár.

zuzuliennka1
5. okt 2022

@taktotedanie pozera 🙂 pravidelne pri kazdej kontrole
takze autorka si nevybrala dobru optiku, kde je aj lekar, ktory vysetri, co treba a nasadia sosovky

judar
5. okt 2022

V prvom rade bacha lebo nieje optika ako optika kedze vo vacsine robia rychlo zauceni amateri co nemaju nato proste ani nejake opravnujuce papiere aby to vykonavali...a za dalsie skor prehodnot ci sa ti tie sosovky potom oplati kupovat lebo ide to celkovo rocne sosovkami aj roztokmi na ciestenie sosoviek, roztokmi do oci za rok dost do penazi ze rocne to vyjde cca polovicu sumy nez co stoji laserova operacia

terezka1947
6. okt 2022

V optike má byť očný optik a meria zrak optometrista. Ten aj aplikuje kontaktné šošovky.
Nadštandard je,ak je prítomný očný lekár,nie je to pravidlom.
No a laserová operácia nie je automatickým riešením pre každého a pre každú korekciu,či dg.
Optometrista vie pozrieť prednú segment oka,vie urobiť presnú korekciu a vie posúdiť,kedy zákazník potrebuje očného lekára,často sú ľudia,kto.nahodne prídu na rýchle "vyšetrenie zraku" do optiky odoslaný k očnému lekárovi,lebo majú nábeh na sivý zákal,či vyšší tlak,či iné problémy. A ambulanciu očného lekára odkladali kvôli bagatelizovaniu svojho problému,či dlhým cakacim dobam.
Takže odporúčam navštevovať optiky s otázkou,či je tam aspoň očný optik,nie asistent predaja(to je obyčajný predavač,čo nemá adekvátne vzdelanie) a či váš zrak meria optometrista(človek,kto.ma na takéto úkony VS vzdelanie).
Optika nie je o kráse rámu,ale o zdravotnej pomôcke.