Aké pleťové sérum po 40tke?

vysost
1. júl 2020

Sme tu aj starsie maminky, preto sa chcem poradit ohladom pletoveho sera. Mam suchu plet, takze nieco hydratacne, ci olejove. Tvoriace sa mimicke vrasky, ...na krku sa uz objavuju roky. Su v roznych cenach, s roznymi ucinkami vypnutia a vyhladenia tvare. Mate nieco ozaj osvedcene?

nairia
1. júl 2020

sice nemam este po 40, ale s kozmetikou som spokojna a maju aj sady na vekovu kategoriu 40+ - skus popozerat Nafigate cosmetics, cenovo su prijatelni. Da sa aj online objednat, myslim, ze maju aj poradenstvo 🙂

iriska13
1. júl 2020

..u nas v práci velmi frčí Anew z Avon....žienky si ho pochvaluju....

https://avononline.avon.sk/vyrobok/16244?gclid=...

majamat
1. júl 2020

ja som toho poskusala za posledne roky viac a teda nic z toho nerobi zazraky. ak sa o plet staras, je hydratovana dobre a tym sa znizuje riziko vzniku a zhorsenia vrasok a zvysuje sa odolnost pokozky. ak sa nestaras, ma to samozrejme opacny efekt, samozrejme na plet vplyva toho o dost viac, ize len pletova kozmetika ti nestaci.

takze take zazraky, ako vypnutie pokozky, ci vyhladenie vrasok som nikdy nezazila. toto moze byt len klam, ak to neiktora ma. ako som pisala, na plet hocico vplyva. napr. aj fazy menstr. cyklu. tiez celkova hydratacia, stav vitamnov, ci mineralov, rocne obdobie, cize aj mechanicke posobenie, fyzikalne vplyvy prostredia ( slnko vietor a pod ) a vela aj stres. takze za zlepsenim, ci zhorsenim vobec nemusi byt kozmetika.

ja som mala na zaciatku roka blbe obdobie a plet sa mi velmi zhorsila. pod ocami mam vpadnutu pokozku a vrasky, ktore su ale take jemne. dovod je aj ten, ze vpadnuta pokozka je velmi tenucka a preto sa na nej hruby zahyb neurobi. tento rok budem mat 44r. co tento rok, za mesiac. a malokto mi tolko hada. a teda vplyvom stresu a nedostaktu casu, mozno aj tekutin, mi opucli oci ( to sa mi obcas stava ) a pokozka sa mi vytahala a vrasky sa mi vyrazne zhorsili. tak som sa zamerala na hydrataciu. trvalo to 2t,a le plet sa dostala do stavu,a ko predtym. nepouzivala som uplne neico konkretne, elbo doma som sa antierala viackrat za den a striedala som kozmetiku. zakladom bolo hydratacne serum. pouzivala som Revolution s obsahom kofeinu, lebo zlepuje prekrvenie pokozky pod ocami, cim zabranuje tvorbe opuchov. kofein an toto fakt dobre pomaha ( mala som takeot serum aj The Ordinary a tiez super ). a toto serum obsahuje aj kyselinu hyaluronovu a tak ho puzivam aj na celu tvar, stoji malo, je dostupne.
na to som este niekedy dala Aloe vera gel od Holika holika, pripadne gel od Clinique ID ( to je gel so serom ). a na to vzdy by mal ist nejaky krem, ktory zabranuje tomu,a by ta vlhkost. co pleti dame, sa z pleti opat stratila. krem pouzivam podla toho co mam doma. na den lahsi - napr, La Roche Posay Toleriane, alebo hyaluronovy zo Sephory, na noc som mala Clinique ID ( to je zas krem so serom ), pripadne mam rada Nobilis Tilia arganovy. ked to bolo najhorsie, hodila som na to este niektory so suchych olejov,a le oleje mojej pleti nerobia dobre, rpeto ich davam len lokalne a len ked je to nevyhnutne. v kremoch, ako napr, v tom aranovom mi nevadia, elbo mne vadi hlavne ta olejova konzistencia.

majamat
1. júl 2020

a teda to okolie oci sa mi zhorsilo zo dna na dena velmi vyrazne. takto sa zhorsi plet iba ked sa zmeni jej stav, cize skor druhotne. no ak je zmeneni zaklad pleti, tam uz sa toho neda moc robit. da sa len ten zaklad udrziavat v dobrom stave.

vysost
autor
1. júl 2020

@nairia este som to nepocula, pozriem....dakujem

vysost
autor
1. júl 2020

@iriska13 velmi pekne dakujem, ale avon a oriflame nie.....😔

vysost
autor
1. júl 2020

@majamat dakujem za vycerpavajucu odpoved...pouzivala som Babor kozmetiku, potom Lancome...

vysost
autor
1. júl 2020

@majamat no vymenovala si aj vonkajsie faktory...ako stres atd...ale zial pri praci a celkovo v dnesnom trende sa mu clovek nevyhne. Viecka mi nastastie neopuchaju, vrasky mi zacina badat vo vonkajsich kutikoch oci...no trapi ma hlavne krk. Dala si tip na viac druhov pripravkov, mam na mysli nieco kvalitne, hydratacne, osvedcene pre zrelu plet...olejova konzistencia mi nevadi, obruskom sa to naj da odsat...mozno nieco s arganovym olejom...ak si niekto nieco naozaj oblubil kvoli efektu

majamat
1. júl 2020

@vysost ja soms a snazila len vysvetlit, ze ziadna kozmetika nie ej zazracna a nie ej dolezite ani to,a by to bolo vyslovene protivraskove. to co ti je geneticky dane nezastavis a jedine co mozes urobit je ten zaklad pleti nezhorsit. a teda na toto su fajn ucinne, ktore pleti prospievaju. a hlavne komplexna starostlivost.

to znamena dokladne odlicovanie a ocistenie pleti, potom anesenie sera, ktore hlavne musi hydratovat. mala som serum s viacerymi velkostami molekul kyseliny hyaluronovej a nemala som pocit, ze by to nieco robilo. ziadna kozmetika mi nerobi nic s pletou, ak je plet ok, len ju udrziava v stave v akom je. ak by sa stav pleti zhorsil, tak akykolvek z produktov, ktory mi tu plet inokedy len udrziava, by mi ju dokazal dat dokopy, akoby opravil. preco? lebo oprait sa da len pokazene. vrasky ktore suvisia s vekom nie su kaz, ale su sucastou naseho zakladu pleti.
cize zelpsit sa da dehydratacia, akne, pripadne citlivost pleti.

obcas je fajn exfoliacia a masky.

vysost
autor
1. júl 2020

Nikto necaka zazraky a nikto netvrdi, ze kozmetika je zazracna. Ale je rozdiel pestovana plet a nechana na pospas genetike.

majamat
1. júl 2020

@vysost no vsakt o pisem, pestovana, cize udrziavas ju v dobrom stave a zaroven na pospas genetike, lebo tu nezmenis. ta genetika tam bude vzdy. nepestovana, cize to je ta "pokazena", ktoru treba napravat.

kittykat22
1. júl 2020

@vysost skus Orlane anti fatigue radu alebo Sisley radu Black rose. Su to drahe veci, ale super. Je dobre chodit na kozmetiku kazde 3 tyzdne.

vysost
autor
1. júl 2020

@kittykat22 dakujem...idem sa na to pozriet...vdaka za radu😊👍

nairia
2. júl 2020

@vysost ja som prvykrat to mala od kozmeticky, je to taka trosku hlbkovejsia zalezitost uz, nielen "povrchova rychlovka"... ja by som tiez odporucila ako prve asi navstevu kozmeticky a s nou sa poradit, aby vybrala pre teba vyhovujucu kombinaciu pripravkov... dnes to uz nie je len o capani kremikov larom farom, dostupne su aj kvalitnejsie pripravky, ktore vedia vyzivovat tu pokozku aj hlbsie...

vysost
autor
2. júl 2020

@nairia hm...ano...ale co kozmeticka, to ina rada, ktoru znacku pouzivat. A este ak je distributorkou nejakej znacky, tak je jej doporucenie jasne.... Jednoducho povedané, chcela som - na suchu pokozku co najvyssia hydratacia (pripravky su s roznou ucinnostou) a na zrelu plet co najlepsia ci najkomplexnejsia vyziva. Tolko. Nechcem zazraky, ani zbytocne rozpravy...som si vedoma vonkajsich vplyvov, aj rokmi, aj genetikou, pitnym rezimom, ako som tu vcera citala v prispevku. Naco, ved to vieme. Mala som jednoduchu otazku - tip na vysoko hydratacny a vyzivujuci kozm. pripravok😊 Aj kazda plet je ina. Nemam kruhy pod ocami, ani vacky..len neskutocne suchu plet. Ale mas pravdu, rada odbornicky je dolezita. Len - ja som chcela skusenosti....ani kozmeticka vzdy netrafi..ako lekar s liekmi😔

nairia
2. júl 2020

@vysost ja som pochopila a uplne chapem... pri tych kozmetickach je to vzdy trosku experimentovania, aj sa moze stat, ze nieco ti sadne a o rok ti uz bude malo... skor som mala na mysli to, ze kozmeticky pouzivaju trosku inu kozmetiku aka je bezne dostupna, byva kvalitnejsia a ma lepsie ucinky, treba urcite aj poskusat... ja som inak bola spokojna aj s dermacolom 🙂 alebo este ryor (vsetko "nase" znacky)

vysost
autor
2. júl 2020

@nairia hm...mas pravdu...nie vzdy je vsetko top, ked to stoji desiatky, ci stovky eur.......

kiwi3
2. júl 2020

@vysost tiez mavam dehydrovanu plet, hlavne pri cestovani a po navrate. to fakt neskutocne. zatial, co mi na to ako tak pomaha je yves rocher hydratujuca maska (pouzivam to skor ako krem) a este clinique moisture surge.

gabrielka94
2. júl 2020

No ja mám 38, najskôr som používala červenú radu od Eucerinu - denný, nočný a očný krém /v Dr.Max vedia mať akciu 2pus 1 zadarmo🙂/. Myslím, že na tú cenu to bolo super. Tiež som od nich vyskúšala také šedé akoby ampulky so sérom, tie boli tiež fajn...Sestra mi potom odporučila značku Institute Esthederm - oni majú trošku inú filozofiu...najskôr som si musela zdiagnostikovať pleť a boli mi odporučené nejaké produkty - Osmoclean na čistenie, buffing maska na vybielenie pigmentových škvŕn, čistiace mlieko, odpličovvacie mlieko a potom serum a krem Active repair a očné serum ...mám doma vzorky, používam podľa pokynov a musím povedať, že je to skvelé, neskutočne mi vyplo pleť, ale je pravda, že som začala piť aj kolagén a celkovo viac piť vodu. Ale.... nie každý si to môže dovoliť😒 Ak by som si reálne mala zakúpiť všetko, čo mi bolo odporúčané, tak moja výplata na to nebude stačiť. Rozmýšľam však určite kúpiť ten čistaci gél Osmoclean a k tomu ten krém. Očné sérum od nich je tiež super, ale mne napríklad stačí aj z tej červenej rady z Eucerinu🙂

beautyholicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vysost
autor
7. apr 2021

@beautyholicka preco sa mi to neda otvorit..?🤔

beautyholicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beautyholicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beautyholicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essenceee
30. aug 2021

ja som si kupila pleťove serum z lavycosmetics a zatial je dobre, plet je vyživena a svieža

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz