Aké sú počiatočné príznaky pri štítnej žľaze ?
Ahojte , takže otváram diskusiu ohľadom štítnej žľazy , po pol roku neustálej až katastrofálnej únavy , bolesti hlavy , zavraty , padanie vlasov , psychické problémy , problémy s očami a videním + opuchnute viečka , zajtra mám mať výsledky z krvi či mám alebo nemám štítnu žľazu. Najprv som si myslela , že ťa únava je kvôli starostlivosti o malú , keďže bola veľmi plačuce bábätko , ale čím ďalej tým sa cítim horšie , tak som.uz navštívila doktora , viete mi povedať ako to bolo u Vás ná začiatku ? Predtým ako sa Vám potvrdila diagnóza ?
@ervenka rozmýšľam nad tým , že sa objednám aj tam , ale najprv počkám na MR mozgu a krčnej chrbtice , na mesiac mi dala neurologická nalgesin Forte 550 , kvôli bolestiam hlavy , aby som to nejako prežila .
@ervenka ja tiez pomaham hladat, a le nefixujem sa na jednu diagnozu. a ake jednanie? to ze mi diktujes co mam robit? nechces aby som reagovala, alebo nastuduj si ... to su tvoje slova a ja som ti teda nic nediktovala. ty si zacala.
a teda toto mi pride smiesne, ty porovnavas seba s autorkov prispevku? ved ty nepises, ze si mala odobrate protilatky (aj ked mozno si mala, netusim), ale mne uz pises, ze to dr. mal urobit. ty si mala zle vysledky vratane TSH,a le autorka prispevku nema. cize je medzi vami podstatny rozdiel a je tu ovela vyssia pravdepodobnost, ze toto bude ina dg.
a ked uz piseme o tych dg, ano, aj tetania, aj neurologicke ochorenia , neuralgie, aj ORL ochrenia ( zapal dutin, polypy a aj ochorenia vnutorneho ucha ), kludne aj hnisave vacky zubov ( mozu sposobit opuch+ utlak, pripadne az zapal okolotych tkaniv - dutin), ci uz alebo aj ako fokusy, tiez mandle ako fokusy, chronicke infekcne ochorenia, unavovy syndrom, problemy s chrbticou, ine endokrinne ochorenia narusajuce metabolizmus a hospodarenie s mineralmi a vodou, nedostatok vitaminov, mineralov a stopovych prvkov ( toto tiez moze sposobit zmeny metaolizmu mineralov a vody a teda aj opuchy a tym aj tlak na tkaniva ). podobne mozu fungovat aj ine metabolicke ochorenia - cukrovka ( sposobuje neuropatie a sklerozu ciev) ochorenia pecene ( zvysenie odpadovych latok v krvi a cholesterolu, zvysena krvacavost, nedostatok vitaminov), ochorenia obliciek ( naruseny metabolizmus vody a mineralov + opuchy, tiez zmeny tlaku krvi) . tiez ochorenia ciev ( poruchy prekrvenia a vyzivy tkaniv), ochorenia chrbtice, hlavne krcnej, systemove ochorenia sposobujuce postihnutia vsetkych tkaniv ( napr. reumatoidna artritida, SLE a pod ), chronicke nenapadne prebiehajuce infekcie ( chlamidia, borelioza, bruceloza, toxoplazmoza a su aj dalsie ), psychicke ochorenia - uzkost, depresia. nehovoric o strese, ci kojeni, pri ktorom je vyssia spotreba vitaminov a mineralov.
pri ziadnom z tyhcto ochoreni taketo tazkosti nei su vylucene. a mnohe prebiehaju nenapadne a chronicky. priznaky teda prichadzaju pomaly a plazivo a su teda dost vseobecne.
och a zabudla som na ocne ochorenia - tiez vysoka pravdepodobnost a aj alergie, resp. alergicke zapaly, intolerancie ( HIT )
@lentilka969 nesleduješ aj súvis s cyklom. Ťažký pocit únavy sa objavuje aj pri nízkej hladine prigesteronu+ depresie, úzkosti
Kočky votriem sa do témy... Prosím ak mi niekto vie objasniť lekárske správy...
Napriek THS v norme som si vyžiadala endokrinologické vyšetrenie. Únava, preberanie - to mi mudr.endokrinologička povedala nech schudnem. Hmm ako, to mi už nepovedala. Viem aké mám stravovacie návyky a teda obžerstvo to nie je. Ale píšem kvôli inému. Na pravej strane krku mám aj viditeľnú aj citelnu hrču alebo ako to nazvať. Podľa mudr. tam nič nemám ale už aj okolie si to všimlo, čiže viditeľné fakt voľným okom.
K tým výsledkom...viete mi niekto na to kuknuť? THS v norme, T4 11,61, ATPO len 0,12. Ostatné vôbec neviem čo je.
Na začiatku správy uvedené diagnóza E079. Záver: podľa mudr.som v úplnom poriadku.
Vyžiadala som si sono aj u iného lekára a tam mi na žiadanku napísala diagnóza E038 ale teda stále si stála za tým že čo sa týka štítnej som úplne v poriadku. No tak ja už naozaj nechápem...som v poriadku alebo mám E079 a E038? A veľkosť pravého laloku je ešte v norme?
1.foto správa od endokrinologičky
2.foto sono od druhého mudr.
Ďakujem baby ak mi to viete nejaká bližšie objasniť.
Ahojte môžemat s štítnej žľazy hrčku v krku a bolesť v uchu?

@dasenka26 neodsudzujem žiadne tvrdenie. Môže sa jednať aj o tetaniu, ale zas druhá vec je že neverím tomu že spôsobuje dvojité videnie , to bude mat súvis asi a niečím iným . Som objednaná na MR mozgu a krčnej chrbtice takže až v januári sa dozviem , či vlastne tam je problém alebo niekde inde ... Dúfam že dovtedy nezaspím postajačky .