icon

Aké sú príznaky pankreasového záchvatu?

alexandra1908
17. jún 2025

Ahojte.

Pred týždňom som mala pravdepodobne pankreasový záchvat.
Chcela by som sa opýtať,aké príznaky predchadzali Vašim pankreasovým záchvatom ? Či to bolo ono,,…

Bolel ma akoby celý žaludok (celý pás pod rebrami).
Ťažoba na žaludku ( ako keď zle polknete,alebo keď sa Vám veľa vzduchu dostane do žalúdka).
2x ma prehnalo.
A nesmierná bolesť chrbta ( pod lopatkami).

V takomto krči som bola od 01:00 rána do 5:30..
Cca 4,5h v krči som sa zvyjala od bolesti a čakala kedy to prejde.
V takomto stave by som nedokazala si odkráčať na pohotovosť.

Potom ráno ma ešte chytil krč ale to bolo asi len 5min a od vtedy nič..
No nasadila som si kusok dietku a zatiaľ je to ako tak fajn,ked už kusok citim žalúdok , tak si davam nospu.

Ďakujem za odpovede

ada12345
17. jún 2025

Hm a co tak ist k doktorke a na sono? Skor by som povedala, ze to bol zlcnikovy zachvat, ak este mas zlcnik.

balerina2025
17. jún 2025

@alexandra1908 ano, mohol to byt pankreas.asi by som zasla za lekarom, na sono a krv. nech ti pozrie pankreaticke enzymy. Pankreas boli prevazne lava strana a okolie pupka, na pravo zvykne zlcnik boliet.
a ano, mohol to byt aj zlcnik.
oba organy vyrazaju aj do chrbtice, do krizov aj

dzulli1980
17. jún 2025

Chorý pankreas bolí nad pupkom ...

balerina2025
18. jún 2025

autorka bola si u lekara?

evansova
20. jún 2025
@ada12345

Hm a co tak ist k doktorke a na sono? Skor by som povedala, ze to bol zlcnikovy zachvat, ak este mas zlcnik.

@ada12345 Tiež si myslím, že to bol žlčníkové záchvat. Rozhodne to chce sono, ak sú tam kamene, musia von. A neodkladat vyšetrenie, mne po operácii povedali, že žlčník bol v takom stave, že mi hrozila rakovina.

balerina2025
20. jún 2025
@evansova

@ada12345 Tiež si myslím, že to bol žlčníkové záchvat. Rozhodne to chce sono, ak sú tam kamene, musia von. A neodkladat vyšetrenie, mne po operácii povedali, že žlčník bol v takom stave, že mi hrozila rakovina.

@evansova ano , zo zapalu nielecienho moze byt rakovina a napadnut aj okolite organy