Aké sú príznaky rakoviny kostí?
Stretli ste sa s tým niekto? Aké sú príznaky?
Este a vit D mas dostatok?Moju sestru napr tak zvlastne boleli kosti a ma osteopeniu a nedostok vapnika,len nema 20r ako ty ale viacej.
Žiadne bolesti, bola to náhoda
@misiak7777 že zo snímku sa to zistilo, chápem
@dobryden áno beriem pravidelne vitamíny a aj decko, alurat ten vapnik neberiem 🙄
rakovina kosti boli az v stadiach, ked je objavitelna na rtg.
to co si zakreslila na obrazku, ktory som dala je vyssie, ako miesto, ktore je na pbrazku.c o si dala ty. ty si dala obrazok kolena, n na tom mojom si zakrelsila miesto nad kolenom.
ak by ta bolela vyslovene kost, nemyslim si, ez by ta bolela az tak z vnutronej strany, kedze tam je hrubka tkaniv nad kostou pomerne velka.
druha vec, rakovina je jednostranna zvycajne, symetricky sa vyskytju ine dg, nie rakovina. cize ani toto pre rakovinu nehra.
dalsia vec je, ez aj ked mas pocit, ze je to v hlbke, ze to neboli svaly, este sto stale neznamena, ze to nie su svaly. svaly nei su len svalove vlakna, ale aj svalove upony, slachy a pod.
dalsia vec, to co si popisala, ze ta to boli ked robis drep, aj toto skor asvedcuje tomu, ez by sa mohlo jednat o svaly, lebo tie su pri takychto pohyboch mimoriadne namahane a prave bolest sa pri nich zvyraznuje casto rpi nejakom konretnom pohybe, podla toho o aky sval sa jedna. cize bolest nemusi byt vzdy typicka svalova.
ked si vezmes. mnoho bolsti krizov povhadza z pretazenia okolitych makkych struktur - cize prave svaly upony, vazy a pod. nie priamoz chrbtice - tym ymslim stavce a pod. a aj naapriek tomu top neboli ako svaly.
a zabudla som, klbove obaly tiez mozu boliet, mozu byt pretazene, ponatahovane.
@majamat takže pri rakovine sú bolesti nielen pri pohybe ale aj v klude keď človek len tak leží tak pociťuje bolesť?
To je zvlastne, lebo pri podozreni na konkretnu rakovinu sa robia. Ale ak mas krv v poriadku, bez zápalu, tak by to bemala byt rakovina. Vtedy su zvysene biele krvinky. Skus sa lekarky este spytat na tie onkomarkery.
samozrejme.
ved pri pohybe dochadza k zmenam v organizme, tkaniva sa natahuju, uvolnuju a to roznym sposobom. pri rakovine boli rakovina bez ohladu na pouzitie. samozrejme pri zatazeni postihnuteho roganu sa bolest menit moze, resp jej intenzita, no je skor trvala.
@majamat a za akú dobu sa pridružia ďalšie príznaky? Posúva sa to potom ďalej do ďalších kosti ktoré bolia ?
ako to nakoniec s vami dopadlo? mam rovnake priznaky

Tazko povedat,tie autoimunitne ochorenia maju širokú skalu prejavov.To mas ako skladačku,jeden,dva symptómy a kazdy clovek ma iny priebeh.Moze ta kost byt aj preťažená z cvicenia.Mna tiez takto pred 10r bolel bedrový kĺb u behanie a potom to preslo.Akurat po 10r sa mi ta bolest vracia.
Ked sa bojis daj si porobit lepsie vys krvi a chod na tu MR,mozno ta bolest je len od chrbtice.Ale pokial sa nevysetris nevies a budes len takto špekulovať co to moze byt.Suseda naor ma SMultiplex a jej príznak bol len taky ze ju bolela ruka,rameno nic ine,bolest bola lahsia tak si vybavila termin na MR a tam jej to zistili.