icon

Aké sú vaše skúsenosti s chybnými lekárskymi diagnózami?

ondrik90
3. jan 2026

Čo by ste robili, ak by vám odborní lekári dali 8 závažných diagnóz, ktoré v skutočnosti nemáte?
Môj príbeh sa začal v roku 2020, tesne predtým ako na Slovensku oficiálne začala pandémia. Pri istej činnosti mi doslova prasklo v bruchu. Bolesť bola strašná. Už začali platiť opatrenia. Nejak som sa dostal na chirurgiu, kde lekár skonštatoval, že to pruh nie je. Ja som cítil presne miesto kde je. No ale ani sono ho nevidelo. Jar 2020 bola utrpenie. Schudol som asi 15 kíl. Cítil som akoby mi zastavovalo trávenie. Tak mám ísť na gastro. Gastro iba zobral krv z ktorej nevyšli žiadne intolerancie. Celý som sa potil, chytal triašku. Nedalo mi a zas som si vyžiadal urobiť sono. Samozrejme pruh. Aj napriek opatreniam sa mi podarilo vybaviť operáciu. Operácia bola sfušovaná ako sa ukázalo až neskôr na sono. A mňa poslali na reumatologickú ambulanciu. Vraj podozrenie na systémovú sklerózu. Ešte predtým do mňa začali dávať kortiko. Neviem prečo, nakoľko boli moje zápalové parametre iba hraničné. Reumatolog začal písať diagnózy hlava nehlava. Z toho všetkého som mal šialený tlak. Kolaboval som. Skončil som aj u neurológa. Ten dal tiež svoju diagnózu. Moja jediná diagnóza bola zanedbaná hernia a z toho všetkého šialená hypertenzia. Svoje diagnózy dali aj urológ a ortopéd. Mám pocit, akoby za to boli odmeňovaní. Som mladý človek a miesto profesionálneho prístupu som dopadol s nálepkami vykonštruovaných diagnóz, ktoré som teraz konzultoval s inými lekármi, ktorí nevedia pochopiť načo mi boli podávané kortiko vo vysokých dávkach. Že tam vôbec nebol dôvod ani ich nasadiť. Ja už viem čo bude nasledovať. Hoci to bude na dlhé lakte. Chcem ale počuť vás názor. Stretli ste sa s niečím podobným?

Strana
z2
ondrik90
autor
5. jan 2026

@ondrik90
Tému uzatváram.

grof_monte_christo
5. jan 2026
@ondrik90

@ondrik90
Tému uzatváram.

@ondrik90 Takéto témy sa nekomunikuju na MK. Pochopí ta len ten, kto si niečím podobným prešiel.

anonym_0ac355
5. jan 2026

@ondrik90 stretla, ale nie pri mne, ale rodinný príslušník.Co povedal neurológ, mal si MRI, CT?
Veľa lekárov, keď nevie čo tak pošle pacienta k psychiatrovi.

Strana
z2