icon

Aké vitamíny pomáhajú pri makulárnej degenerácii?

26. jún 2024

Máte niekto skúsenost s touto chorobou? Mam zacinajucu makularnu degeneraciu. Ake vitaminy ste uzivali?

stellarstar
26. jún 2024

Mám jednu klientku s touto dg, nič jej nepomohlo

sisa_s
26. jún 2024

Ak myslis suchu formu degeneracie makuly, tak vyzivove doplnky s obsahom luteinu, v lekarni je na vyber vela znaciek, pestra strava, ovocie, zelenina, ryby

taktotedanie
27. jún 2024

Ako bolo hore spomenute A pravidelne kontroly u ocneho lekara a 1x mesacne kontrola Amslerovej mriezky

autor
27. jún 2024

@sisa_s dakujem, uz som si objednala vitaminy a bola som na nakup 😊

autor
27. jún 2024

@taktotedanie ano, dala mi lekarka. Zarazilo
Ma , lebo mam 32rokov a planovali sme dalsie babatko, tak teraz neviem 🙁

sisa_s
27. jún 2024

Nestresujte sa, ak mate foto z OCT pristroja alebo lek.spravu, mozete mi poslat, pozriem to, v takomto veku to byvaju uplne minimalne zmeny, ktore sa roky nemusia nijak zhorsovat, pripadne dedicne formy druz, nebrani to snazeniu sa o babatko 🙂

taktotedanie
27. jún 2024

V takom veku pochybujem aj ja , ze by tam boli nejake vyrazne zmeny a snazeniu o babatko to nebrani

adzy
24. máj 2025

Prosím Vás mne to zistil očný nedávno ale ja mám aj take problémy,že počas dňa na pár minút sa mi stane ,že vidím rozmazane až tak naostro ani vtedy nič neprečitam može to biť stohoto?z stejto makuly?

petra158015
27. máj 2025

Ahoj môžem ti napísať súkromnú správu?

petra158015
27. máj 2025
@petra158015

Ahoj môžem ti napísať súkromnú správu?

@autorka 🙂

lili246
8. okt 2025
@sisa_s

Nestresujte sa, ak mate foto z OCT pristroja alebo lek.spravu, mozete mi poslat, pozriem to, v takomto veku to byvaju uplne minimalne zmeny, ktore sa roky nemusia nijak zhorsovat, pripadne dedicne formy druz, nebrani to snazeniu sa o babatko 🙂

@sisa_s ahoj aj mne práve zistili makulu tiež planujem ešte bábätko no neviem čo spôsobí pôrod atd vedela by si aj mne podľa lekárskej správy povedať viac ?

lili246
8. okt 2025
@anonym_autor

@taktotedanie ano, dala mi lekarka. Zarazilo
Ma , lebo mam 32rokov a planovali sme dalsie babatko, tak teraz neviem 🙁

@anonym_autor ajojky ako to mas stou makulou na oku si sledovaná ? Rozhodli ste sa nakoniec aj pre babo ?

sisa_s
8. okt 2025
@lili246

@sisa_s ahoj aj mne práve zistili makulu tiež planujem ešte bábätko no neviem čo spôsobí pôrod atd vedela by si aj mne podľa lekárskej správy povedať viac ?

@lili246 napis spravu 🙂

autor
8. okt 2025

Ahojte , ja som sledovana kazdy polrok chodim k ocnemu plus oct a tzn a vsetko ok som mala , nezhorsuje sa to. Do dalsieho babatka neideme uz ale z ineho dovodu