Aké vitamíny pomáhajú pri makulárnej degenerácii?
Máte niekto skúsenost s touto chorobou? Mam zacinajucu makularnu degeneraciu. Ake vitaminy ste uzivali?
Ak myslis suchu formu degeneracie makuly, tak vyzivove doplnky s obsahom luteinu, v lekarni je na vyber vela znaciek, pestra strava, ovocie, zelenina, ryby
Ako bolo hore spomenute A pravidelne kontroly u ocneho lekara a 1x mesacne kontrola Amslerovej mriezky
@sisa_s dakujem, uz som si objednala vitaminy a bola som na nakup 😊
@taktotedanie ano, dala mi lekarka. Zarazilo
Ma , lebo mam 32rokov a planovali sme dalsie babatko, tak teraz neviem 🙁
Nestresujte sa, ak mate foto z OCT pristroja alebo lek.spravu, mozete mi poslat, pozriem to, v takomto veku to byvaju uplne minimalne zmeny, ktore sa roky nemusia nijak zhorsovat, pripadne dedicne formy druz, nebrani to snazeniu sa o babatko 🙂
V takom veku pochybujem aj ja , ze by tam boli nejake vyrazne zmeny a snazeniu o babatko to nebrani
Prosím Vás mne to zistil očný nedávno ale ja mám aj take problémy,že počas dňa na pár minút sa mi stane ,že vidím rozmazane až tak naostro ani vtedy nič neprečitam može to biť stohoto?z stejto makuly?
Ahoj môžem ti napísať súkromnú správu?
Nestresujte sa, ak mate foto z OCT pristroja alebo lek.spravu, mozete mi poslat, pozriem to, v takomto veku to byvaju uplne minimalne zmeny, ktore sa roky nemusia nijak zhorsovat, pripadne dedicne formy druz, nebrani to snazeniu sa o babatko 🙂
@sisa_s ahoj aj mne práve zistili makulu tiež planujem ešte bábätko no neviem čo spôsobí pôrod atd vedela by si aj mne podľa lekárskej správy povedať viac ?
@taktotedanie ano, dala mi lekarka. Zarazilo
Ma , lebo mam 32rokov a planovali sme dalsie babatko, tak teraz neviem 🙁
@anonym_autor ajojky ako to mas stou makulou na oku si sledovaná ? Rozhodli ste sa nakoniec aj pre babo ?
Ahojte , ja som sledovana kazdy polrok chodim k ocnemu plus oct a tzn a vsetko ok som mala , nezhorsuje sa to. Do dalsieho babatka neideme uz ale z ineho dovodu

Mám jednu klientku s touto dg, nič jej nepomohlo