icon

Akné a rosacea

7. apr 2023

Dobrý večer,prosím pomôžte,v takomto stave mám tvár cca od februára.
V marci som navštívila kožnú,diagnostikovala mi rosaceu. Predpísala mi krém soolantra,podľa jej slov to mám ešte krásne,takže niečo učinnejšie mi nie je treba. Účinok žiadny. Niesom si ani istá správnou diagnózou. Príde mi to ako zápalove podkožné akné,ktoré sa ani nedá vytlačiť až kým takpovediac "nevyzreje" čo trvá aj 2 mesiace.
O dva týždne od návštevy kožnej mi opuchlo oko,nakoľko sa mi vytvoril v obočí vo vlasovej časti tzv.podkožný zápal,ďalší takýto zápal hned pod okom,čiže mi tlačili na oko a to opuchlo (posledná foto)

Je mi do plaču ako sa mi pleť dá sa povedať z večera do rána takto znetvorila. Nejaké rady prosím?Požiadala som aj obvodnú lekárku o odber krvi,všetko v poriadku.
Tak už neviem,kde môže byť chyba.

Strana
z3
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
autor
8. apr 2023

@zuzana9415 a mozem aj ja poprosit odkial mas ten ivermektin ? Dakujem

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
st_277
8. apr 2023

mne kozna predpisala Elocom na rosaceu a hned mi to preslo

chrobacik41
9. apr 2023

@st_277 elocom je kortokoidna mast a tu by som rozhodne na tvár nedávala a ešte aj s rosaceou. Rosacea je chronické zápalové ochorenie koze čiže teeaz to máš v kľudnom stave ale hocikedy sa môže vyskytnúť relaps ale ten elocom by som na tvár určite nedávala 😶

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
maria200981
9. apr 2023

podla mna to rosacea je … ja som to mala podobne nie az tak zle ty mas horsie… tiez ma koza velmi nestipala ale podobalo sa to tebe .. hned mi predpisala antibiotika brala som 5 tyzdnov vkuse plus krem na noc iny rano iny…. a koza sa mi zlepsila prestali tie vyrazly i farba je super … som v zahranici tak neviem ci tie iste lieky co som mala ja su dostupne i na SR ked budem doma pozriem ako sa volaju a napisem

zuzka1117
9. apr 2023

Preboha to sú rady , že psi šampón na tvár s rosaceou.🤦 Solantru musíš natierať aspoň 4 mesiace aby si videla efekt, v nej sa už nachádza ivermektim, žiaden iný nezhanaj. Pozri profil na FB. S kožou na trh.

kubkovamama
9. apr 2023

Ahoj.Mam to tiež a roky.Zaciatky vyzerali ako u teba,postupne zapálené podkozie tlakom na mikrocievky spôsobí ich popraskanie,tie charakteristické kuperozne fľaky vzniknú časom.Bohuzial,na to nezaberá asi nič.Striedanie krémov na predpis čo voľnopredajné nemá väčší účinok,často pleť ešte viac dráždia,lebo ľudia s rosaceou bývajú aj alergici(tiež som,aj HIT).Pomáha jedine strava,kľud,žiadne slnko,alkohol,striedanie teplôt,sauna apod.Cc krém s vysokým faktorom,arnika,niacinamide,pantenol.Ono sa to zastaví v určitom štádiu ak dodržiavaš režim,kto na to kašle má hrubú,zrnitu kožu,podkožné útvary, popraskanie cievok sa zleje do fialovych máp.Skus lyzín,zinok,veľa piť a naštartovať lymfatický systém

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzka1117
9. apr 2023

@zuzana9415 to že vám niečo nepomohlo, nznamema že nepomôže autorke.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
st_277
11. apr 2023

@chrobacik41 prepac, ale mas vystudovanu dermatologiu? pretoze moja kozna ma a robi to uz desiatky rokov…🙈

yoge
11. apr 2023

@st_277 to, že tvoja kožná má vyštudovanú dermatológiu neznamená, že ti predpísaním zlého / nebezpečného lieku nemôže uškodiť. Kortikosteroidy účinkujú rýchlo, ale častokrát iba dočasne (napr. na ekzém).

Možno si mala niečo iné ako rosaceu a kožná to proste vyhodnotila ako rosaceu. No kortikosteroidy sa určite na niečo také ako rosacea nepredpisujú alebo teda by sa nemali, pretože kortikosteroidy ju môžu dokonca aj vyvolať (daj si steroid induced rosacea)

lubicacestovinova
Odpoveď bola odstránená
lubicacestovinova
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3