Akné inversa - hidradenitis suppurativa
Ahojte, trpí niekto týmto ochorením ? Aké máte skúsenosti s liečbou ? Kto nevie o čo ide, v prvých štádiách sa tvoria abscesy, neskôr sa medzi nimi tvoria ,,tunely" a počet sa zväčšuje. Bolesť v posledných štádiách je veľká a počas periody aj ten najmenší pohyb bolí. Momentálne mám chronické rany v podpazuší, vnútornej strane stehien, ... bojím sa čo bude ďalej, ak sa to viac priblíži ku gentitáliam. ☹ Trpím 11 rokov, čistením a drenážami, menšími či väčšími op, som si už prešla toľko krát že to už prestávam počítať. Brala som rôzne atb, ktoré sú na trhu, pred 3 rokmi Roacutan, a teraz po doknčení vyšetrení biologická liečba, uvidíme či pomôže ale nádej mi niekto nedáva som v poslednom štádiu a teraz v tomto teple je to neznesiteľné. Najviac trpí psychika, som mladá mám 23 a som izolovaná od sveta ak niekto uvidí rany správa sa ako keby som mala lepru. ☹ Priatelia už pomaly ani niesu a o priateľovi, či nejakom vzťahu nemôže byť ani reč. Všetci zutekali ☹ . Už nevládzem .
Pracujem, snažím sa fungovať ďalej aj keď navonok je všetko OK a darí sa rôznym oblečením maskovať rany. teraz v lete je to ťažké, Prosím ako s tým žijete vy ? Ako sa vám darí zvládať to. ?
ešte by som dodala ze mam ľahšiu formu..slabiny občas na prsniku sem tam menšia vyrážka ktorá zmizne.. ale známy mal ťažšiu formu..chodil do nemocnice na vyberanie ložísk.. a pomohlo mu až vylúčenie týchto 2 zloziek z jedálnička.. preto nezúfajte dokážete to poraziť stravou..
@hmmm71 chcem sa spytat v ktorej nemocnici pomohli vasmu priatelovi a ako sa ma teraz?
@kvetinka4777 Dobry den, chodi v Bratislave na Mickiewicsovu a ma sa chvalabohu uz vyse roka a pol dobre 🙏 A to pred 10 rokmi bol v takom zlom stave,ze mi doktor vravel,ze sa mam pripravit na najhorsie...on mal obrovske loziska otvorene a z toho az sepsu dostal.
@gabuchah pozdravujem, chcem sa opýtať, pomáha tá protizapalová strava? Za ako dlho?
@erinaaerina syn bol na nej 2,5 mesiaca, potom sme zvolnili kôli škole...mliečne, syry stále nedávame...
Pomohlo na akné, ale v tých teplých to mal cez leto dosť...nasadili mu tretinoidy a idem požiadať o ich vysadenie...
Jedna pani čo poznám sa vyliečila pomocou tradičnej čínskej medicíny a druha- už bola pred operáciou, chodila za takým pánom, plazmovy generátor plus nejaké prírodné doplnky z Ruska a má to v poriadku...môžem pohľadať ten kontakt
@erinaaerina syn si dáva aj kamenec pod pazuchy...
@gabuchah ďakujem veľmi krásne, tú pani čo máte na mysli, myslím že i ja som s ňou komunikovala, tiež mi dosť pomohla. Ešte dodám, citala dom veľa zahraničných článkov o tom a zo svojej skúsenosti viem, čo mne dosť pomohlo. Prečistiť krv, to je Cviklová šťava, čaj Pau ‘ de Arco, dostať v lekárni, tuším mačací pazúr sa to volá, môžu to piť aj deti, ďalej zihlavovy čaj. Ešte som citala, že to môže byť spôsobené aj zlou nerovnováhou v čreve, hlavne u histaminikov- to nikto nevie či je či nie je histaminik, lenže treba sa vyhýbať citrusových plodom, kvasením neviem čo, lebo oni robia v tele to, že sa vyplavuje histamin a to sú potom tie kožné, črevné a iné problémy….. ja skúšam na sebe, nejem citrusových, sem tam nejaká mandarínka, ale nezjem štyri. Tú laktózu som vylúčila, dám si mlieko ale bezlaktozové, pečivo len občas…. Sestricka na infekčnom mi vravela, že veľa chorôb je zo zlej krvy, preto čistiť cajami. A ešte vyhýbať sa sladkostiam a kakao robí tiež veľké škody, verím tomu že sa to dá vyliečiť, určite nie len rezať a vyrezávať- sama doktorka mi vravela, že to nič nerieši, …… ešte dodám, dosť dobrý je Betadine, to mám z ruského fóra, treba pridržať aby to pekne do hĺbky, nie len natrieť ….takto som to skúšala a potom si dala Fucidin, alebo Camproichtamol. Keď budete taká dobrá a takisto sa so mnou podelíte o ten kontakt, ktorý ste spomínala…. Ďakujem
@gabuchah mala som na mysli , ak mi poviete niečo viac ohľadom toho, čo brala pani niečo z Ruska
@erinaaerina dobrý deň ja sa tiež pripájam ak by ste chceli dat kontakt na toho pána/pani
@frimmka áno ďakujem. Rada by som ten kontakt
Zdravim tiež mám bohužiaľ túto chorobu hidradenitis suppurativa plus chronicke ochorenie žľaz vždy sa mi to robilo pod pazuši bio liečba humira mi dosť pomohla ale ked som to vysadil časom sa to vrátilo ale
Vo februári ma operovali na plastické chirurgii v PO a pomohlo mi to na tej ruke sa mi to už nerobí a na ďalší rok ma čaká druha ruka aby som to mal
Komplet preč

V JEDNODUCHOSTI..VYLUCTE ZO SVOJHO JEDALNICKA LEPOK A MLIEKO HLAVNE A UVIDITE VELKE ZMENY CO SA TYKA OCHORENIA hidradenitis suppurativa