Ako bojovať s rezistentnou E. coli v moči?
Ahojte, prosím poraďte mi niekto, lebo som zúfalá...
už niekoľko rokov pravidelne bojujem s e.coli v moči, niekoľkokrát mi boli predpisované najrôznejšie antibiotiká, no neúspešne. Momentálne mi vyšla znova vysoká hladina e.coli, ktoré je rezistentné na antibiotiká. Ale ako novinka mi teraz vyšlo aj Enterococcus faecalis.
Hygienu dodržujem, aj pred pohlavným stykom aj po ňom, idem aj hneď cikať ....
Chodila som k dvom urológom, ani jeden mi však v tomto nevie pomôcť, stále len atb dookola. Lenže ani nepomáhajú, lebo to e.coli vyjde aj po dobratí antibiotík.
Skúšala som blokurimu, aj d-manozu, aj brusnice. ... nič nezaberá, neustále zakalený moč a pri vyšetrení obrovské množstvo baktérií ...
V poslednom vyšetrení vyšli baktérie takto U_Baktérie 40392.1 (počet/ul) [0.0 - 130.0]
Nález: Escherichia coli > 100 000 CFU/ml
Nález: Enterococcus faecalis > 100 000 CFU/ml
Odporúčanie urológa zájsť na miestne interné oddelenie na hospitalizáciu, a liečbu atb. znova .... lenže už priamo pri vyšetrení vyšlo že je e.coli rezistentné na veľkú väčšinu atb
@anonym_54d9c5 dobry den a vy ste mali aj nejake neprijemne priznaky ?tej bakterie ?
@blableblu áno pálenie stipanie svrbenie v močovej rúre a bolesť v podbrušku časté nutkanie na wc
Zeny a robili vam USG moc, mechura? Mne zistili kamene v mechure, takze už viem pôvod mojich tazkosti a ide sa to riesit
Co trpite s e-coli. Robili Vam CT-cko na kolovesikálnu fistulu ? Existuje na e-coli liek ktory sa uziva ako prevencia na opakujuce sa e-coli. Liek meni PH mocu co zabranuje mnozeniu e-coli. Zial ako inak, na SK nedostupny. V civilizovanom svete CH, UK, IT DK, NO... ano. Vola sa HIPREX alebo HAIPREX, alebo UREX. Z DK sa da objednat bez lekarskeho predpisu. Poradte sa svojim urologom, len je malo takych co tento liek poznaju kedze na SK nie je.

Dobrý deň opakovane mám nález v moci na baktériu Enterococcus faecalis už som vybrala troje ant urovaxom beriem stále, prípravky z lekárne urivac užívam a zase rovnaký výsledok som objednaná na urologiu toto som mala od obvodnej mám hrozný strach že sa toho nikdy nezbavim už 😢 prosím čo vám najviac zabralo ? Ja už neviem čo robiť
@anonym_54d9c5 dobry den a vy ste mali aj nejake neprijemne priznaky ?tej bakterie ?