Ako chrániť zrak pri mori, keď nič nepasuje?
Ahojte žienky, som typ ženy ktorej sa nehodia ani slnečné okuliare ani klobúk ani šiltovka. Nezvyknem nosiť nič a spolieham na to ze oči sú stavané tak aby prirodzene neprepustili viac slnka ako treba a stal sa nepoškodí. Lenže predsa pri mori je slnko silnejšie a asi nejak hlavu aj oči chrániť treba, vidím ako orol bojím sa poškodenia zraku aj keby mam okuliare z optiky, ako riešite také čosi vy co sa vám nič nehodí?
Ani mne sa nič nehodí a predsa nosím aj klobúk, aj šiltovku, aj okuliare. Predsa len zdravie mi je prednejšie než vzhľad.
A zvaracsku kuklu si skusala?
Dáždnik?
Pokial nie si celebrita, daj si cokolvek, hlavne chran si zrak. Mne je sumafuk, co si ini myslia o mne na plazi, viac ich v zivote neuvidim. Dovolenka je o pohode, nie o strese. Radsej zostan doma a usetris si peniaze a nervy.
Neexistuje. Ak chces kvalitu a nevadi ti vyssia cena, chod do dobrej ocnej optiky (casto v mensich mesteckach) a TRPEZLIVO s dobrym predajcom skusajte. Ak chces lacnejsie, tak aj u beznych predajcov slnecnych okuliarov sa da s trpezlivostou najst nieco, v com sa sama sebe budes pacit (len aby to urcite malo UV filter).
A podobne s klobukom/ciapkou - bud poskusaj hoci aj v dobrom sekaci (niekde maju kvanta ciapok), alebo si urob vylet do Noveho Jicina - na namesti je nielen dobry sekac ( v SO len do 12-tej), ale aj muzeum klobukov miestnej fabriky Tonak a tam je "skusobna", kde poskusas kvanta nielen klobukov. A minimalne sa dobre zabavis s kamoskou/rodinkou.
Klobúk ,jednoznačne,slameny klobúk sadne každému
Je mi úplne jedno ako mi "padnú" slnečné okuliare, keď v nich idem do mora - aj tak ich rozožerie soľ... A to isté s pokrývkou hlavy. Beriem prvé, čo mám po ruke, aby som si chránila zdravie a neobjímala vedro či misu kvôli úpalu - šiltovka, šatka, klobúk, kalap, bandana...
Ale ak tam ideš iba preto, aby si bola za peknú, tak zostaň v tieni celý čas. Ja radšej vylovím v bazéne šiltovku po pristátí z tobogánu. 😝
Prave idem okolo novozriadenej predajne T.di a maju tam plny regal vsakovakych klobukov "za hubicku".
Neriešim, nie som tam na módnej prehliadke a jednoducho sú situácie - na horách, pri športe, pri mori, v horúčavách- kedy som sa proste naučila obliekať funkčne a neriešiť až tak ako v tom vyzerám… prešla som si aj úpalom, aj očami odpálenymi z UV (v práci), nič príjemné ani jedno z toho
Ideš na pláž alebo na módnu prehliadku?
Hodi/nehodi ide bokom, ked ide o zdravie 🙂 nejake nieco sa ti urcite hodi.
na hlave klobúk - je mi uplne jedno, ci sa mi hodi alebo nie. Okuliare som nikdy nenosila, lebo mi zavadzajú. Nedávno som sa stretla s názorom, že cez oko dostáva mozog signál o intenzite slnečného žiarenia a na základe toho produkuje melanín. Taktiež vraj tým, že slnečné okuliare nepriliehaju tesne k hlave, resp. k očiam ako napr. potápačské okuliare, tak sa do oka dostane viac uv žiarenia ako bez nich, keďže zreničky sú pri nosení okuliarov rozšírené ...
Moc to riešiš, takto som sa riešila keď som bola pubertáčka a nechcela som v zime nosiť čiapku a radšej som mrzla. Ak nemáš kockatú hlavu tak si môžeš dať aj čiapku aj okuliare ako každý iný človek.
urcite by som si nenechala spalit hlavu kvoli tomu lebo sa mi nehodi klobuk...
Nic sa mi nehodi je ciste subjektivny dojem. A ver mi, ze pri mori je kazdemu srdecne jedno, co sa ti nieco hodi alebo nie.
@simsalabim správne!
Vieš čo daj si vrece!

Nic sa mi nehodi je ciste subjektivny dojem. A ver mi, ze pri mori je kazdemu srdecne jedno, co sa ti nieco hodi alebo nie.