Ako dlho máme čakať na príznaky Covid-19?
Ahojte,s muzom sme boli v uzkom kontakte s covid pozitivnym v utorok. Pcr sme mali v piatok,ja pozitivna,on negativny.Nic na sebe nepocitujeme.Dokedy mam trpnut kedy sa to prejavi? Mali ste to niekto podobne?
@maximilie nie není sme očkovaný ani nebudeme.Vies mne je divne to ze chori bývame bežne, keby nie tak to iné ale takto neviem si to vysvetliť. Inak ja som ani v prvej vlne úplne na začiatku nerobila nejaké dezinfekčné procedury, nejak to neviem vysvetliť ale nemala som strach .
@kristinkakvetinka ale je to možno o imunite, alebo skôr vnimavosti voči určitým patogenom. Na mňa tiež odjakživa sadlo všetko, čo prešlo okolo, mala som obdobia, keď som bola chorá od novembra do mája takmer vkuse. Ale chrípku som napr. mala možno 3x za život, ak vôbec...
@janulik270 Ja som mala presne takúto chrípku pred dvomi rokmi,to ešte nikto netušil ,že nejaký Kovid je..
@kristinkakvetinka ak sa zdravo stravujes, tak mas dobru imunitu a nechytis to. Tiez poznam vela neockovanych ludi, co sa ani nejako neizoluju a nedostali to, ani neboli pozitivni.
@alzbetka83 nic prijemne.Manzel pracuje v predajni a tam ho musel zakaznik nakazit a ja schytala najviac
Aj teraz chodia ludia kade tade co su pozitivny a nesedia doma
My sme povinne 14dni boli cela rodina doma
@janulik270 Ano,nič príjemné..Ale aj tak sa čudujem ako sa človek može niekde nakaziť keď musíme chodiť s tými trápnymi respirátormi,asi je to zbytočnosť
@alzbetka83 dcera sedela zo spoluziakom co bol pozitivny on bez ruska aj dcera hned zavreli triedu.Dcerka o par dni na pcr test brutal kaslala.Dve lekarky ze urcite je pozitivna a nakoniec zapal priedusiek.
Ci ma rusko alebo nie moze a nemusi sa nakazit
Dcerka ma slabu imunitu casto chora je.
Aj mne vadia ruska dokonca v skole nemusia mat ale nasa dostala prikazom od lekara musi nosit
nie na pcr som šla na 5 deň po kontakte a už som ho mala pozitívny. V piatok som mala kontakt a v sobotu som podľa antig. bola negatívna.
@jaroe je to veru zvláštne, ako si vírus "vyberá".. môj syn alergik, astmatik fakt chytí úplne cokolvek, chorý býva casto. bol do dnes v karanténe čo mal spolužiačku pozitívnu.. všetky deti okolo neho čo sedia sú pozitívne a jemu vyšiel negatívny PCR..
@jana_eyre_2 nie je na tom nic na pocudovanie.. je aj vela domacnosti, kde je polovice pozit a druha neg.. a to su spolu v domacnosti a nielen sedia vedla seba vo velkej triede.. tiez mnohych ani pcr nezachyti a nakoniec im vyjdu protilatky...
@autor viem že je veľa ľudí čo to nechytí ani v domácnosti, to však neznamená, že to nie je na pocudovanie.., deti len tak vedľa seba nesedeli, nemajú ani veľkú triedu.. boli spolu takmer celý deň bez rusok a ako píšem, syn ochorie nacokolvek, tak som sa proste nad tým pozastavila..
@katka8883 ahoj nie
Náš malý bol 3 týždne doma kvôli viroze. Išiel na 4 dní školy a bum karantena. Nič mu nebolo. 17.11. Odber výsledok pozitivny. Zvýšená teplota, únava. Sme očkovaní. Manžel od februára, ja v júni. Manzel mal pozitivny test 22.11. Ja negativna. Cez vikend som odbehla 15 km. Včera mi začalo tiecť z nosa, prišli výsledky. Dnes sa cítim, akoby ma niekto zbil. Zajtra opakovane testy. Malý je v karantene od 14.11. Posledný kontakt 12.11. Včera 24.11 a ja som mala prvý priznak, po 12 dňoch.
No ako prišli príznaky ? My riesime podobne ...posledný kontakt s pozitívnym 19.11.odvtedy karanténa odber 25.11 pozitívny syn starká starký ja negatívna ...zatiaľ nikto nič nepociťuje akurát stres ..1.12 idem na pretestovanie a muž prvý krát . Karanténa synovi konci 4.12 ...zostali sme prekvapení že sú pozitívny lebo naozaj nepociťuje nikto nič ...ja dúfam že to tak aj zostane 😌 🙏🙏🙏 očkovaní niesme ...práve sme mali termín na budúci týždeň....
@lubik87 no to je u nás niečo podobné.
Syn po kontakte s P spolužiakom od 26.11.v karantene
01.12.mu robili PCR vyšiel pozitivny a je bezpriznakovy.
Ja, manžel a dcérka ideme na PCR 07.12,tiež sme bezpriznakovy čiže rátam,že budeme negativni.
Niesme očkovani,tak tomu nechápem,že nikto nemá žiaden priznak.
@modroocko781984 my sme už po karanténe negatívny ...nejak tomu nerozumiem ako je možné že sme sa nenakazili...uvidíme čo povedia protilátky u pozotivnych...ale v každom prípade určite radšej bezpriznakovy ako v nemocnici...

Moj manzel sa nakazil v praci vobec nevedel ze ma covid a tak preniesol namna.Vobec som nevedela ze som pozitivna a aj manzel.Manzel ani nevedel co je covid ale ja prvy den triaska druhy den teploty 38 trvali 4dni a po 4 dni strata chuti,kasel,Nic som jemohla zjest,vracanie,hnacky,a teploty 6dni 39.Neprajem nikomu.Moj stav bol hrozny na nohy som sa nepostavila,nedokazaka som ist na wc,osprchovat sa,v kuse horucka 39 tabletka zabrala tak na hodku,potom mi dali injekcie do brucha.A nakoniec ko covide nalez na plucach kde som sa pol roka liecila.Ten kto ma covid a ma jemne priznaky nech si uziva jemny covid ako ked ma zazit to co ja alebo ludia ktory su v nemocnici.Cela rodina sa chranime s ruskom,respiratorom nechodime na spolocenske akcie a covid je vsade.Vela ludi ho ma ani o tom nevie a prenesie na niekoho co je vo vaznom stave.Ten kto nezazil covid a neskoncil v zlom stave neuveri co je covid :(