icon

Ako dlho sa hojí spálený chrbát?

tyrkysova_kobyla
28. jún 2022

Ahojte, baby, v nedeľu sa mi podarilo spáliť si chrbát, teda skôr vrch - ramená (natierala som sa 30-tkou, evidentne to nestačilo 😢), natieram si ho hydratačným krémom, používam pantenol v spreji, ale chrbát ešte stále na dotyk bolí a je červený. Dá sa to dať do víkendu dokopy? Čo by mu ešte mohlo pomôcť?

bloger
28. jún 2022

Kyslou smotanou je dobré potrieť. Neboj sa to ti zhnedne.

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@bloger či zhnedne ma až tak netrápi, hlavné aby bolesť prešla, lebo ma čaká 12 kilový ruksak

pribinak
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla myslím že ruksak bude musieť niesť niekto iný

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@pribinak taká možnosť nie je 😀

pribinak
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla pozerám že ty sa chystáš na Rohace. Tak veselú zábavu. Ale spaleny a uboleny chrbát má tu výhodu, že aspoň nebudeš cítiť kolena a lýtka pri zostupe dole

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@pribinak Roháče už mám za sebou, tentokrát to bude Veľká Fatra. Ale díky, áno, na kolená tentokrát myslieť nebudem 😀

pribinak
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla Rohace mam pochodene aj ja, hore pri retaziach som sa skoro pototo…🤣🤣🤣

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@pribinak ono to je hlavne v hlave, musíš sa nastaviť tak, že je to pohodička a veriť si. A samozrejme mať aj nejakú skúsenosť s horami za sebou, aby človek nezazmätkoval

simkids
28. jún 2022

minulu nedelu som si spalila ja chrbat :D sama s detmi na kupku, dcera mi natrela chrbat, aspon videla aky to ma dopad ked niekto zle natrie :D takze cerstva skusenost, dalsi vikend ma to uz nebolo, prve styri dni to bolo kriticke kazdy vecer, natierala som sa ako ty. V piatok viem, ze uz bolo dobre, lebo sme cestovali, v nedelu vecer som sa zacala supat

tanyan
28. jún 2022

Imunoglukan krém má dobrú podporu regenerácie kože, ale tiež to nie je zo dňa na deň.

pribinak
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla mam pochodene, vo Vysokých Tatrach mi reťaze nevadili, tu to bola makačka
A áno, je to hlavne záležitosť hlavy

mandymoore123
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla ahoj ,podľa mňa do víkendu by to mohlo byť fajn. Ja som sa spálila nedávno dosť silno,aj som sa začala supať 😔🙄ale za také tri štyri dni to už bolo ok, víkend je o 3 dní tak mohlo by sa to dať dokopy. Ja som sa ničím nepotierala ale sú prípravky s bepantolom ktoré by mohli pomôcť. Držím palce

alenamihal
28. jún 2022

KOloidne striebro je topka...mojmu synovcovi vybuchla petarda v ruke a mocili mu ruky a na tvar mu striekali striebro a krasne zo dna na den sa mu to hojilo a plus nepalilo ho to vobec ...alebo aleo vera gel je super....

lenkakravcova
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla Závisí od toho, čím si si ho spálila a ako veľmi:

- slnkom, od 2 dní do týždňa (podľa pokožky a stupňa spálenia)
- horúcim olejom (par týždňov až mesiace)
- ohňom (par týždňov až mesiacov)

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@pribinak to je pravda, vo VT to bolo jednoduchšie tie reťaze, aj keď prvé razy som sa aj tam riadne bála 😅

@lenkakravcova píšem, že som sa natierala len 30-tkou, takže slnko 😝

marcellka32
28. jún 2022

A že práve ty, čo vieš, že máš používať spf50 ;), toto slnko je zabijak...no čo už, natri kyslou smotanou, potom aloe Vera, pantenol pena a vnútorne Paralen si daj

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@marcellka32 dobre si mi dala, zaslúžim si! 😅 a to som si pekne tvár natrela 50 Etude House a že reku na telo domíňam 30, čo mám, veď nebudem dlho 😅

marcellka32
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla v dobrom myslím ;) prejde to, ale už stále len spf50...

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@marcellka32 viem viem, aj to tak beriem 😉 veď sama si vravím, aká som bola blbá 😂 a na hory už v batohu čaká zbalená 50 😀

pribinak
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla ja som si vo Švajčiarsku kúpila takú speci tycinku na pery a nos. Som svetlý typ, nakoniec mi ju minul muž a syn 😡😡😡
Ak máš čas, popozerať na nete, možno to predávajú už aj u nás.

marcellka32
28. jún 2022

@tyrkysova_kobyla na hory je najlepší pizbuin mountain spf50

tyrkysova_kobyla
autor
28. jún 2022

@marcellka32 fíha, nepoznám, vďaka za tip 🙂