Ako dlho ste nepočuli pri zápale stredného ucha?
Dobrý deň, chcem sa spýtať tých čo mali zápal stredného ucha, ako dlho ste na ucho nepočuli? Ja mám zápal týždeň, ucho prepichovane, brala som Uniflox a otobacit (keďže som tehotná snažila som sa vyhnúť ATB) od včera mi nasadili už aj ATB (Zinat) nakoľko ucho ma stále pobolieva. No nepočujem naň vôbec ☹
@korina44 Dobrý večer, momentálne si prechádzam tým istým, včera ukrutná bolesť pravého ucha. Od obeda som si dávala do ucha uniflox ktorý som mala plus mig 400 po dve tabletky.... Večer som si dala kvapky a odvtedy mi začalo z ucha tiecť tekutina s prímesou krvy, to bolo cca20:00, tak som sa o 22 vybrala na pohotovosť kde mi dali augmentin plus uniflox. Do ucha si nesmiem vraj dávať vaticky ani nič ma to voľne vytekať ako ste riešili toto. Nakoľko mám doma 3 detičky jedna školou povinná a dvojičky 2 roky a nechcem len tak sedieť aby mi to tieklo, samozrejme mam okolo seba iviazanu handru plus pri hlave uterák ale je to veľmi nepríjemné. Viem že sa to musí vetrať lebo to čo od včera zo mňa vyšlo je pre mňa neúnosné. Boli ma celá práva strana hlavy, za uchom dokonca práva strana krku. Bubienok mi praskol sám ale nič viac okrem liekov som sa nedozvedela od doktorky na pohotovosti.
@korina44
@rebekka22 no ja som bola v takom stave, ze som ledva na wc presla, hlava sa mi neskutocne motala, takže som lezala na tej strane, dala si uterak a aj servitku som mala v ruke a tak som si pridrziavala ucho aby netracilo uplne na vankus, niekolko dni som lezala len na tom jednom boku 😄 ked som jedla alebo sla k.lekarke tak servítka v ruke a utierala, ono to zas netieklo ako z vodovodu. Tiez som mala prasknuty bubienok ale ten sa vraj zarastol, asi po 7 dňoch. Augmentin som brala 2 tyzdne, asi zabral, akurat ta tekutina sa musi vstrebat vraj. Mne to ucho aj precistili, ja som bola u ORL doktorky.
@korina44 presne prikrčená chodím do pravej strany, od nedele to stále,, vyteká ", dokonca sa mi zdá ze ešte viac dnes som bola na kontrole a pani doktorka mi povedala ze mam zdravé ucho 😄 vravím to nieje možné 🤣 celé dni mi tečie krv z ucha a bolesť ktorá výstrel uje do zadu hlavy a krku, vraj to mám z chrbtice... Nevravela som nič potom však zbadala že áno mate prasknutý bubienok.... Ďakujem to viem už od nedele.... Dala mi dáku gazu namočenú v hnedej masti a v pondelok kontrola. Takže počkám, hádam do pondelka ustane ten,, výtok " a teda asi to chce všetko čas aj návrat sluchu a tak....

Ahojte, mna tiez postihol zapal stredneho ucha, par dni po Vianociach strasne bolesti, na Orl povedali, ze mi praskol bubienok, tiekla mi z neho krvava tekutina, prve dni na bolest ani flector prilis nepomahal, dostala som Augmentin na dva tyzdne, Clarinase a Uniflox. Mala som zrejme aj priedušky chytene, vykasliavala som zelene hlieny s krvou, z nosa to iste, zistili mi streptokoka pneumoniae, mala som silne zavraty asi tyzden, postupne sa stav zlepšoval, Atb zabrali. na kontrole povedali, ze bubienok sa zrastol, ale pocujem stale slabo, huci mi v uchu a samu seba pocujem ako cez pokazeny mikrofón, velmi nahlas ale čudne 😄 prehltanie aj moj dych pocujem silno, ked dlhšie lezim, mam len zalahnute a sum , tie divne ozveny trosku ustúpia. Uz je to vyse 2 tyzdnov co som ochorela. Povedali mi ze ten sluch sa moze upravovat aj mesiac, tu citam vase skúsenosti...tak vidím, ze asi musim byt trpezlivá 😃 Dali mi kontrolu koncom mesiaca. Ako dlho ste boli PN? Pracujem v detskom domove, co je pomerne napor na sluch aj rozprávať tam treba vela pri 10 deťoch , skoro v kuse na nohach...😄 Moj hlas mi vadí, nerada sa teraz s niekym dlhšie rozprávam. Inak sa uz citim dobre, obcas trosku sa mi mota hlava . Neviem ci este radšej zostat doma, aby sa to zas nejak nezhorsilo? Alebo prekonat neprijemne pocity a ist do prace. Citala dom ze u dospelých ten zapal často spôsobí aj to, ked sa snazia prechodiť ine ochorenie dýchacích ciest, co asi bol môj prípad 😃