icon

Ako dlho sa zbavujete zelených hlienov?

13. nov 2023

Ako dlho ste vypluvali zelené alebo zltozelene hlieny? Ja už tretí deň a neviem kedy to skončí. Atb neužívam nakoľko som to dostala asi zo škôlky. Ďakujem

nikpa
13. nov 2023

Druhý týždeň a to som po ATB+Pamicon. A tiež som dostala nieco od malého zo škôlky, to neznamená, že to nič nie je ....

henka80
13. nov 2023

Ja som to pred mesiacom mala, chytila som to od 6rocnej dcery. Hnusne zelene hlieny som vykasliavala. Brala som atb+pamycon do nosa, tiez🙂

autor
13. nov 2023

@nikpa
@henka80 na základe čoho vám doktorka predpísala atb? Mali ste aj teploty? Robila vam crp? Ďakujem

nikpa
13. nov 2023

Začalo to bolesťou svalov zatekanie sopla a prvé 2 dni aj teplota, také ako klasicka chrípka. Neskôr akoby vlhky kašeľ ale nič som nemohla vykašľať a bolesť na hrudi. Po dobrati Solmucolu keď sa nič nezlepšilo ani za 10 dní som išla k Dr. Výter z nosa aj hrdla a CRP boli v poriadku ale keď ma popocuvala povedala, že mám chytene obidve strany priedušiek. Tak na základe toho mi dala tie lieky. Ale nemám pocit, že by sa mi extra uľavilo, jedine ťa bolesť na hrudi prešla. Hlieny mám také nechutné ako nikdy, žlté az do oranžova, husté že mi v hlave praská ako musím tlačiť keď smrkam. Momentálne som si kúpila kvapky Bronchipret a zdá sa mi, že to trošku povoľuje a ľahšie ide von. Okrem toho stále inhalujem Vincentku a nahrievam si dutiny soluxom. Ak toto už nezaberie, mám doma Nasonex, kortikosteroidny sprej do nosa, dám si ten lebo už ozaj neviem čo.

marianarem
13. nov 2023

Tak treti den este nic nie je, nad tym by som sa ani nepozastavovala. Keby to trvalo uz trebars 10-14 dni, tak by som sla na vyter. Ale moze to byt aj len viroza, raz som mala takuto 3 tyzdne, vyter bol cisty. Ale inokedy boli za tym bakterie a bolo treba ATB.