icon

Ako dlho trvá hnisavá angína u dospelého?

27. júl 2024

Ahojte ženy...ráno som sa zobudila s prserniou bolesťou hrdla...vysoká teplota, na obed 39,1... Zaberá Ibalgin, ten mi pomôže aj od bolesti aby som sa aspoň napila...mala som doma antibiotiká augmentin z minula keď ma bolelo hrdlo...nasadila som ...do pondelka vydržím k dr...ale koľko to môže trvať, v živote som to nemala ako dospelá, iba ako dieťa...som slabá,unavená boli ma.klby...kolko to bude trvať?
Mám 2 deti a som s nimi sama, nejak som navarila ale ja mám pocit že odpadnem...polihujem keď sa dá...vodu koľko sa dá pijem...bude zajtra lepšie? 😞

di1234
27. júl 2024

Choď na pohotovosť. Nie je cesta nasadzovať si sama ATB. Ty vlastne ani nevieš či máš hnisavú angínu a bez crp nevieš či to je nejaký vírus alebo baktéria. Treba ísť k doktorovi.

tamvtme
27. júl 2024

to moze byt kludne aj mononukleoza....ked sa citis tak zle, ako pises, chod na pohotovost

monillia
27. júl 2024

Úplná hlúposť nasadzovať si sama ATB naviac toto nie je príliš vhodná volba na anginu.Ako bolo vyššie spomenuté ideálna návšteva pohotovosti nech ti nasadia správnu liečbu. Výrazne zlepšenie by mohlo byť 48 h po užití správnych atb.

autor
27. júl 2024

Ďakujem za rady...zvažujem aj pohotovosť zajtra ráno ak mi nebude trochu lepšie...ja idem k dr keď je to ozaj už nevyhnutné... pohotovosť len s deťmi...
Ja som ten augmentin mala na hrdlo práveže asi pred 3 mesiacmi a aj som si čítala na nete že práve tento bol poskytnutý na hnisavu angínu na pohotovosti...ja viem internet, ale keď si môžem pomôcť...

merrysa
27. júl 2024

Ako sa ti mohli zvýšiť atb? Veď tie sa majú stále dobrat cele

autor
27. júl 2024

@merrysa dall mi vtedy dr polovičné dávkovanie a mala som užívať aspoň 10 dní...
4 tbl mi ostali

zenazaba
27. júl 2024

Niektori ludia su fakt vadni...

monillia
27. júl 2024

Práve pre to,že si ich brala pred 3 mesiacmi si mala užívať teraz iné ATB .Nie som zástanca bežať k dr a na pohotovosť s každou blbostou, ale toto je už dôvod. Keby si si tam bola radšej zavolala skôr ako si nasadis liečbu

kp7333
27. júl 2024

Smer lekar. A zatial si kup nieco na kloktanie, napr. Glimbax a k tomu lieky od teploty/bolesti. Pripadne cmulaj Doritricin.

autor
27. júl 2024

Ďakujem ženy ...mňa niekedy fakt musí niekto dokopat aby som sama.so sebou išla ...bola som na pohotovosti, hnisava angína, dali mi antibiotiká, kloktat tamtum verde a od horúčky...dr bol v pohode....ja sa tých pohotovostam vyhýbam lebo niektorí sa chovajú k ľuďom ako k dobytku...ale som rada že som bola, snáď zajtra bude.lepsie...

klip0
27. júl 2024

Držím palce, bude lepšie rýchlo uvidíš. Dobre že si išla. A aké antibiotiká ti dali ? Povedala si, že si začala brať ten augumentin?

autor
27. júl 2024

@klip0 ďakujem...dali mi suprax 1x denne ... Hento som nespomínala veď som mala len jednu tbl. Ja zas nerobím z toho vedu, veď každý si chce pomôcť ako vie