Ako dlho trvá hospitalizácia pri antibiotikách pre deti?
Ahojte, prosim Vas, lezali ste uz s dietatom v nemocnici kvoli ATB? Ma dostat kazdych 8 hodin, a netusim kolko tu budeme, viete mi poradit?Dakujem
Ja by som sa najskôr opýtala ošetrujúceho lekára, ako to vidí on, nie cudzích žien na nete, ktoré nemajú ani len šajnu o zdravotnom stave Tvojho dieťaťa 🙄
Dcéra dostávala každých 8 hodín intravenozne po dobu 7 dní, ďalšie 2 týždne potom užívala antibiotiká ešte doma
5r dcéra bola hospitalizovaná 7 dni, 4 týždne ešte doma.
Diagnóza - rozsiahly zapal pľúc a chrípka, v nemocnici chytila ešte kovid a pľúcne chlamýdie
Bola som so synom viackrát v nemocnici a keď dostával ATB do žily, vždy ma informovali ako dlho sa budú podávať. Keď mi to náhodou nespomenul, tak som sa spýtala ako to vidí.
Podávane mu boli raz 7 dní, raz 10 dní ale aj 14 dní. Všetko závisí od aktuálneho ochorenia dieťaťa.
4 dni v nemocnici plus ďalších 10 dní ATB doma. Neidentifikovaný zápal (pedi stále tvrdí, že to bol močák), CRP pri príjme 160.

Tak to zalezi od toho ako mu bude klesat CRP, horucka, symptomy, nie od poctu podanych davok atb. Niekedy su to 3 dni, niekedy 5, 7…