Ako dlho trvá liečba trombózy?

dolinka
12. aug 2006

ahojte vsetci co mate ci nemate akekolvek skusenosti s trombozou, jej liecbou, ci uz tykajuce sa vas osobne, alebo z pocutia.. ja som to schytala po porode a teraz sa liecim.. rada by som si vymenila s vami o tom poznatky a rady.. ako dlho trva liecba, sposob liecby, kojenie, dalsie tehotenstvo,...

plechajda
12. aug 2006

Ahoj asi muj prispevek bude o nicem, ale ja jsem mela trombozu cca pred 7 lety. nebylo to v ramci materstvi, ale pri urazu nohy. Mela jsem kotnik v sadre a zacalo me dost bolet lytko. Doktro me poslal hned na sono a uz si me tam nechali. Tyden mi davali warfarin nitrozilne a pak jsem cca dalsi rok brala prasky....brala jsem tenkrat nejaky uplne novy prasky, ktery tady jeste nebyly schvaleny a byla jsem v nejaky pozorovaci skupine :o)
Nastesti se mi to uz nevratilo...doktro rikal ze se to vraci jen starym lidem a pokud je to pourazova tromboza tak ty byvaji jednorazove...pry to HA i dost podporuje a koureni taky. Pak si me dopktro pozval asi po 2 letech kdy uz jsem prasky nebrala na odber krve jak to vypada a vsechno uz je OK....

dolinka
autor
12. aug 2006

ahoj plechjda, som rada ze si mi napisala tvoju skusenost.. ja beriem orfarin.. udajne to poskodzuje pecen.. no neviem.. a este k tomu maly ma stale cicia vobec sa neda odstavit... vyskusali sme uz vsetky dostupne umele mlieka..
najviac ma stve to, ci budem moct ma este deti a kedy.. nemozem sa u doktorov nicoho dopatrat.. no ved je to individualne..
a noha ti uz vobec nepuchne?

plechajda
12. aug 2006

vubec. jen tehdy primo pri te nejvtesi bolesti jsem ji mela trosku napuchlou, ale jak jsem brala prasky tak se to zklidnilo a od te doby je ve OK, zadne dalsi otoky me nidky nepotkali...musim to zaklepat :o)

Co se tyka toho jestli budes moct mit deti nebo ne, tak si myslim ze jo. Ponevadz teda nemam tuseni jestli jsou ruzne tipy tromboz, asi jo, ale je to jen zilni onemocneni a to ze beres mmt leky na redeni krve by nemelo mit vliv na tvoji moznost poceti...Urcite bue lepsi pockat 1 - 2 roky, ale pak si myslim, ze by v nicem nemel byt problem....ale to je muj laicky nazor

ronit
4. sep 2007

x

vanusak
4. sep 2007

Omlouvám se, ale nechce se mi to vypisovat znovu, překopírovávám z Diskuze na téma: Pověry

vanusak • 25. srpen 2006 v 16:57

Ahojky, holky. Přispěju troškou do mlýna (pověr;o) Jsem sama o sobě rebel, ráda porušuju zaběhlá pravidla, tak jsem se mimojiné vdávala v květnu. A znáte to - svatba v máji, nevěsta do roka na máry... Taky jsem věděla, že je to kvůli tomu, že dřív se nevěstě pak narodilo dítě v zimě, kdy bylo málo jídla a mrazy a tak... Jenomže potom - v prosinci jsme měli docela vážnou autonehodu, ale nakonec ještě všechno ok. Co se semlelo potom od března následujícího roku, bylo docela nic moc. Odvezli mě s akutním slepákem na operaci. Řekne se slepák, to může operovat vrátnej ve výtahu... No jo, jenomže já jsem vlastně z nemocnice vylezla až na konci května a do práce šla zpět až v prosinci!!! 9 měsíců na nemocenské!!! Mezitím mě totiž potkala oboustranná plicní embolie, která byla způsobena ucpanou hlubokou žílou pánevní, takže jsem navštěvovala operační sály jak na běžícím pásu, a ani jedna operace o zprůchodnění pánevní žíly se nepodařila, doktoři ze mě v IKEMu byli nešťastní (a jsou dodnes). Učila jsem se znovu chodit, protože jsem prakticky skoro 3 měsíce nesundala nohy z postele, všechno jen vleže... Dodneška je noha ucpaná, zásobovaná jen povrchovými žílami, 24 hodin kompresní punčocha, nechtějí mi dovolit mít dítě, prý že když se zvětší břicho, bude tlačit do pánve a v tom lepším případě se přestane noha úplně prokrvovat a přijdu o ni. Anebo se stane něco s dítětem a protože jsem na lékách, které ředí krev, operace by byla problém. No a v tom nejhorším zůstaneme na sále oba... Dneska jsme ve stavu smířeném s tím jak to je, řekla jsem si patří mi to a stihla se rozvést a najít si chlapa, kterého jsem si přála celý život a se kterým bych to dítě opravdu moc a moc chtěla. Bohužel... Přesto nás čeká svatba a přesto jsme šťastní. Ale termín máme tentokrát v říjnu, už nic riskovat nebudu a snad skoro všechny pověry dodržím. Mějte se.

Stav je nyní stabilizovaný, beru léky, nosím punčochu, ale všechny zákazy lékařů ohledně těhotenství platí i nadále... Čím jsem starší, nesu to tak nějak hůř. No jo, ale nic na světě se neděje jen tak, asi to tak má být...

Dolinka, určitě to bude OK, já jsem byla holt ta mínusová statistika, která se objeví jednou za uherský rok, tak hodně štěstí!

viona
4. sep 2007

Ahoj,já jsem taky schytala trombozu po porodu,měla jsem pohodovy těhotenství a taky porod,ale asi čtvrtý den po porodu mi otekla levá noha,Řekla jsem to u vizity a už jsem jela na SONO žil,přiucpala se mi naštěstí jen povrchová žíla na bérci,ale stejně jsem se musela začít léčit.Rozpíchali mi Clexane 2krát denně,pak jednou denně a převedli mě na tabletky(Warfarin),jsem sledovaná na hematologii a za 3 měsíce mě čeká kontrola a snad mi to vysaděj,ještě mi udělají nějaký speciální odběry na srážlivost a podle toho se uvidí.Tak to je moje první zkušenost s trombózou a doufám,že taky poslední.Podle toho,co jsem si přečetla v příspěvku od vanusak,je ta moje zkušenost ještě pohodová,přeju ti hodně štěstí a zdraví,ať je ti už jen líp.

viona
4. sep 2007

Jo a kojit můžu v pohodě,tabletky tomu prý nevadí,do mléka se to prý nedostane.Kojim do teďka plně.

mikca
4. sep 2007

ahoj, tak já schytala bohužel hlubokou žilní trombozu v šestém měsíci prvního těhotenství, dostávala jsem konské dávky Fraxiparínu, ucpala se mi skoro celá noha od bříšní až po bércovou žílu 😝 ležela jsem s tím týden na interně no a pak jsem si musela píchat fraxík až do konce šestinedělí, kojit jsem normálně mohla. U druhého, jsem byla na clexanu, už od začátku těhu, ale byly to podstatně nížší dávky, jen kvůli krytí, ale také celé těhu a a dokonce šestinědělí.
dolinka neboj, budeš u druhého víc hlédaná ,ale určitě to jde

emjee
16. júl 2008

petaska • 1d • Dnes v 10:34
Holky, prosím, netrpěla jste někdo podobnou diagnózou? Švagrová je ve čtvrtém měsíci těhu a od neděle leží na jipce, kde se jí snaží zachránit nohu-ucpává se jí tepna-nejdřív pod kolenem, pak níž v lýtku a dnes pod kotníkem...Má hrozné bolesti, strach a doktoři se s tímhle u tak mladé holky(je jí 25) a navíc těhotné ještě nesetkali ☹ 😢
Děkuji 😔

berunka • 16tt • Dnes v 10:57
podivej se na telma trombofilie versus tehotenstvi,neni treba zakladat nve tema,v jiz zalozenem je spousta informaci 😉

elvira • Dnes ve 13:05
Mám pocit, že trombofilie a tromboza je něco jako nebe a dudy.

petaska • 1d • Dnes ve 13:31
Beru, koukala jsem na to už předtím, ale v našem případě si nejsem jistá, jestli to bude totéž...Švagrové totiž nic o genetickém původu neřekli, mimi je prý v pořádku-aspoň nějaká pozitivní zpráva-ale jí se prostě stále dokola ucpává tepna v noze, přestože jí tam neustále vstřikují cosi proti tomu. A nikdo neví, proč se to vrací...
Přesto díky 😔

lisounek • 35tt • Dnes ve 13:36
petaska: zalezi jestli ji vubec ty testy toho genetickeho puvodu delali vis..ona ta tromboza s tim muze byt spojena, ale taky nemusi a muze to byt naprosto odlisny problem..(ale kazdopadne bych nerekla, ze je to nebe a dudy, jak rikam, chtelo by to podrobnejsi vysetreni..zda tam ten geneticky podtext neni)..

schiffa • 21tt • Dnes v 15:29
Trombofilie a tromboza spolu samozrejme souvisi. Trombofilie je vsak pouze nachylnost k tvoreni krevnich srazenin (z duvodu genetickych, nebo spatne krevni cirkulace, atd.), kdezto tromboza je jiz vyskyt teto krevni srazeniny. Cili u jedince s diagnozou trombofilie je zvysena sance vyskytu trombozy.

Petaska, to co rikas, ze se doktori s timhle u tak mlade holky a jeste k tomu tehotne jeste nesetkali mi prijde velmi podivne. Prave u tehotnych divek je vyskyt trombozy mnohem castejsi nez u bezne populace. Patrne se ale jedna o velmi nezvykly prubeh nemoci.

lisounek • 35tt • Dnes v 15:45
schiffa: lepe jsi to ani vyjadrit nemohla

petaska
17. júl 2008

Díky za nasměrování...

Taky se mi zdá podivné, že tvrdí, že se podobným problémem nesetkali, ale tvrdí to. Včera jsme se ale dozvěděli, že to asi bude tím, že má extrémně úzké tepny a cévy, a proto se to pořád vrací...
Tu genetiku jí snad dělali-i když to nevím jistě, ale riziko trombózy měla už před těhu, tak jsem akorát naštvaná, jak je možný, že ji nehlídali!!!

petaska
17. júl 2008

Ježíši a teď mi akorát švagr psal, že ji odvezli do Prahy, že jí jde o chodidlo, že je to moc komplikovaný a vážný...

emjee
4. sep 2008

skalnicka • 30tt • Dnes o 15:05
ahoj mamulky...mam taku zvlastnu otazku, mozno by to bolo aj na konzultaciu s lekarom, no i tak sa chcem najprv opytat, ci ma niekto podobnu skusenost ako ja. v oktobri minuleho roka som prekonala trombozu cievy v mozgu v dosledku uzivania HAK. a vo februari som otehotnela. som vedena na rizikovom, mam skrateny krcok maternice ale naviac mam v sucasnosti opat zvlastne pocity akokeby mdloby...snazim sa to nejak nebrat vazne, ale bojim sa..aby toho nebolo dost, tento tyzden som si tak nestastne privrela prst do dveri, ze som skoncila na pohotovosti...skratka a dobre - je toho na mna privela a zacinam mat strach - ci bude babo OK, co to moje telo robi, atd...ma niekto skusenost alebo prezil nieco podobne?

evamik • 20tt • Dnes o 15:08
Skalni, pokud jsi měla trombózu, měla bys chodit na hematologii, kde by Ti v těhotenství upravili léky...

skalnicka • 30tt • Dnes o 15:31
ja som bola na hematke cca v 25 tt, aj to na zaklade toho, ze som zmenila dokiho, zaujimava bola reakcia doktorky, ze naco ma tam posiela, aj tak budu vysledky skreslene...stale cakam na to, kedy budu vysledky...ja som inak optimista, len je toho na mna privela j preto, ze som doma uz mesiac kvoli tomu krcku a teraz sa bojim este aj o male, o to, ze by som mohla zakrvacat do mozgu este pocas gravidity alebo pri porode..ja viem, som trdlo...

sarkal • 31tt • Dnes o 15:31
Já s ničím takovým zkušenost nemám,ale vím,že trombóza není sranda a jak píše evamik měla by jsi chodit na hem. a když se Ti děje něco takového tak bys to měla říct doktorovi jak se říká:lepší zbytečně než pozdě!!
Myslím si,že miminko by mělo být ok,ale hlavně se nestresuj to také škodí,já vím,že se to lehko říká,ale věř mi,já mám také neustále z něčeho nervy a pak se ukáže že zbytečné a já si pak vyčítám,že jsem tím stresováním se ublížila miminku.Takže raději jdi k lékaři a řekni mu to a neboj,bude to určitě vpořádku!!Moc Ti držím palečky

evamik • 20tt • Dnes o 15:43
A u vás není někde v nem. hematologická poradna pro těhotný?? Fakt se mi to zda divný...

skalnicka • 30tt • Dnes o 16:15
veruze nic takeho v nemocnici nemame, len standardnu hematku

leninn
5. sep 2008

Ahojky holky,
tak já měla trombózu přesně jako Plechajda, měla jsem nohu v sádře, pak bolest v lýtku, nesnesitelnou a vyklubala se z toho trombóza 😒 Bylo to v roce 2003, na gyndě jsem to nahlašovala a od té doby neberu HA, doktorka mi řekla, že mi to nenapíše, že si nechce vzít na svědomí 20letou holku...že mám kdyžtak od ní odejít, že mi to možná jiný gynekolog napíše, ale ona, že ne. Tak jsem nic nechtěla riskovat a HA nebeu.
Když pak zjistila, že jsem těhotná, šla jsem na hematologii a tam mi pak 6.neděl před termínem porodu daly injekce na ředění krve, píchala jsem si je sama do stehna. A ještě 6.neděl po porodu jsem si je měla píchat...
Všechno bylo ok, nic se nestalo...takto probíhalo mě těhotenství.
A další mimi mít v klidu můžu, jen bude stejný postup, zase si budu píchat ty injekce...je to nepříjemné, ale dá se to zvládnout, kvůli mimi určitě
Pokud by si to někdo nemohl píchat sám, nedokázal by to prostě, tak si může jezdit, aby mu to každý den píchli...

skalnicka
5. sep 2008

🙂 🙂 to je super leninn, ze to tak dopadlo...ja som mala trombozu - a to rovno v mozgu - tiez ako nasledok HAK a aj keby, v zivote by som uz to svinstvo nebrala...existuju ine sposoby ochrany a kedze som uz zakotvila v manzelstve, s muzickom sa da vzdy dohodnut 😉
pockam si na vysledky z hematky, rodit mam v novembri, takze je asi este cas...a ako si povedala - pre mimi sa da zvladnut vseeetko na svete, xi

chell
5. sep 2008

viz nejaka diskuze hodne podobna vasi tady... moje zkusenosti s hematologii a tehu...
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...

binki
5. sep 2008

v porodnici jsem měla fraxiparin/heparin a detralex, s tím pokračuju i teď a brala jsem ho i během kojení, nosila jsem stahovací punčochy

marlene
5. sep 2008

ahojte,
ja mam za sebou 3 trombozy ,poslednu som mala pred rokom ,v tej istej nohe,trombus sa mi uvolnil a vnikol do pluc.
prvu som mala ako 27 rocna po porode-hlboku zilnu trombozu,brala som potom rok sintrom.druhu som mala o 7 rokov neskor po uraze,asi 2 mesiace po operacii a 2 tyzdne po vysadeni lovenoxu.pred troma rokmi som otehotnela a cele tehotenstvo som si pichala lovenox a brala aspirin.vseky vysetrenia boli v poriadku,ale lekari maju stale podozrenie na nejaku mutaciu,kedze som mala aj hellp syndrom ako 22 rocna a pred rokom vlastne z nicoho ic,zasa bolesti v lytku,v tej istej nohe,nebola opuchnuta,myslela som si ze som si ju pretazila behanim a nakoniec to bola zasa tromboza skomplikovana plucnou emboliou.teraz som zasa uz rok na sintrome,ale som dohodnuta s lekarom ze ho v najblizsej dobe vysadim,urobia mi znova kompletne vysetrenia a potom by som chcela ste dieta.moj lekar ma upozornil,nato co ja uz viem od prvho tehotenstva,zekazde moje teh.je riziko a som si vedoma ,ze si budem musiet zasa pichat lovenox(heparin).jedine z coho mam strach je z osteoporozy v neskorsom veku a z toho ze mi vypadaju z vsetky vlasy.

cikyta
2. okt 2008

Ahojte dievčatá.Takže dnes mi na genetike našli 2 mutácie,ktoré podporujé strašne velké riziko trombozy.Som v 10tt a tak vraveli,že mám šťastie.Normálne také ženy potratia.Som po druhom umelom oplodnení a tak bábo je pre mna všetkým.Na hematologii mi predpísali injekcie FRAXIPARIN.Vraj ak nesúhlasím,nemusím ich prijať,ale ked mi povedali,že dieťatku sa môže upchať placenta,tak to urobím napriek tomu,že tento liek nebol testovaný na teh.ženách.Iba tehotných zvieratách,čo je trošku riziko.Vraj toto ochorenie majú 5% ludí.Budem si to pichať sama do brucha a neskôr do stehna...............................................Ak si toto niekto pichal,ozvite sa mi prosím!!!!!! ☹

bibinka
3. okt 2008

ahojte dievčatá, je mi ľúto čo vás postihlo, resp čo ste prekonali. Ja som to síce nezažila na vlastnej koži, ale viem čo prežívate. Ja som sestrička, pred materskou som pracovala v nemocnici na odd.,kde sa tejto problematike venujú a je najlepšie v českej republike.Vlastne tam ešte stále "papierovo"pracujem-to len na okraj.
Volá sa to Centrum vaskulárnej intervencie v nemocnici Ostrava-Vítkovice. Hlavne vy češky, ktoré ste z Moravy, ohláste sa, naozaj vás poriadne povyšetrujú a nasadia vám liečbu na mieru. Majú nato naozaj najlepšie vybavenie vrámci ČR.
A vyšetria aj Slovenky, nebojte sa, nebudete nič platiť, lebo našťastie fungujú medzištátne obojstranné zmluvy, ktoré sa vzťahujú aj na pacientov.
Pokiaľ chcete kontakt,napíšte mi do IP.dám vám tip na koho presne sa môžete obrátiť. Neodmietnu vás.

Inak videla som čo dokáže urobiť HAK s mladými dievčatami, ja už v živote nevezmem túto antikoncepciu do úst, to radšej 10 detí 😀 . Tie dievčatá a ženy majú doživotné problémy, našťastie sa to dá pekne udržiavať tabletkami. Najrizikovejšie sú pravdaže tehuľky a tie, čo deti ešte nemajú. POkiaľ sa im upchá žila trombózou, každá dostáva,napíšem to laicky tzv.sitko do dolnej dutej žily aby nedostala pľúcnu embóliu.Takisto sa tromby rozpúšťajú pomocou trombolytík aj niekoľko dní-tzn.neustále odbery krvi, ležanie na lôžku, kontroly na sále atď-donekonečna. Je pár nešťastníc, ktoré sa toho už nezbavia, a je nutné im dať stent aj do panvových žíl a to prináša to, že už nemôžu mať detičky. Je to smutné, ale aj to sa stáva. POkiaľ sa chcete o tom viac dozvedieť, napíšte mi ip.
Silno ,silno vám držím palce,aby sa vám všetky tromby rozpustili a viac sa neukázali.

skalnicka-odkiaľ si?
cikyta- neboj sa, naučíš sa to pichať.vlastne asi s tým máš skúsenosti,ak si po umelom opl. ak sa bojíš,ohlás sa mi, budem ti pichať aj ja 😀 😀 -aby som sa precvičila. 😀

krista
1. jún 2009

veru_beru • 31tt • Dnes v 15:18
Ahoj holky, minulý týden mi zjistili trombozu zil, jsem v 30tt a zitra mam jit jeste na kontrolu ke gynekologovi a ten mi rekne zda muzu domu z nemocnice nebo ne......asi zalezi na stavu prcka. Jinak vubec nevim a nemam predstavu jak to bude probihat dal, kdy me hospitalizuji do porodnice jestli porod bude planovany atd. mate s tim nektera zkusenosti??Jinak si bdu pichat Clexan 2x denne. Je mozne ze me pusti domu a nastoupim az pred porodem???napiste ;)

marianka79
12. jún 2009

moj syn schytal trombózu hned po narodení a ked mal rok museli mu koli tomu vyoperovat ladvinku

petot
15. jún 2009

Nie som lekár. Prevenciou trombózy je vitamín B3, C a E. Najlepšie asi začať s kombináciou C (aspoň 3x500mg) a E. Tehotenstvo a pôrod zvyčajne zapríčinia hlboké vyčerpanie vitamínu C, ak sa dostatočne rázne nedopĺňa. Nedostatok vitamínu C môže byť hlavným faktorom trombózy. Pozrite kapitolu Srdcovocievne ochorenia. http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf

Vitamín C znižuje účinnosť antikoagulantov, pretože reguluje zrážanlivosť krvi. Vitamín C v uvedených dávkach nie je vhodný pri poruchách obličiek a metabolizmu železa a medi.

rasto123
8. okt 2009

MAM PLUCNU EMBOLIU A BEREM INJEKCIE CLAXONE 0,6 ML A STALE MAM BOLESTI NA PRSIACH V KRKU RUK A PALENIE CHRBTA A PRS PROSIM O RADU DAKUJEM

lukaskooo
13. apr 2010

Pekny den prajem vsetkym🙂...Chcel by som trosku s Vami popisat o probleme, ktory sa nevyskytol len Vam,ale aj mne:(... Mam 23 rokov a ako profesionalny sportovec som si zlomil nohu-ihlicu...Noha mi zacala puchnut,az som sa v nej normalne skoro videl:D...Zistili,ze mam trombozu...Pichal som si Fraxiparin asi dva mesiace a nedavno som presiel na Warfarin...Kolko trva asi tato liecba Warfarinom?...Mozem to mat zas?..Ked sa mi nieco stane?...Ako prof. sportovec ( kedze ma cas tlaci ) som zacal behat a trenovat...No nie kontaktne...Mohli by ste mi dat nejake rady...Popripade na moj email: lukas.bielak@gmail.com... BUDEM VAM VELMI VDACNY...VSETKYM PRAJEM SKORO UZDRAVENIE 🙂

wodanka
13. apr 2010

ahoj lukas... aj ja mam skusenost s trombozou, bola som kvoli nej dokonca viac ako mesiac v nemocnici... ja som neuzivala Warfarin ale Orfarin, tale je to skoro to iste. Ja som ho brala este rok a kazdy tyzden som chodila na kontrolu na hematologiu. Je to dost dolezite, lebo tieto lieky Ti riedia krv a ak by si mal nejaky vazny uraz, tak by si mohol velmi rychlo vykrvacat. S tym sporotom Ti neviem poradit, ale mne doktorka zakazala asi na 3-4 mesiace akukolvek zvysenu namahu ☹ teraz je to uz desat rokov odvtedy, ale stale uzivam lieky ako prevenciu a uz ich aj budem brat do konca zivota. A asi tak raz za dva roky chodim na sono, na kontrolu, ze ci je vsetko OK. Drzim palce, aby si sa z toho rychlo dostal 🙂

marieta21
4. jún 2010

ahoj mam 23 rokov a prave sa liecimz hlboko zilovej trombozi asi rok.dostala som ju dva tyzne po porode.beriem tabletkz varfarin ale neje sa nic zelene a co obsahuje vitamin K .Poradte mi ak niekto vie co mozem jest lebo ja uz neviem co mozem a co nie dakujem vopred.

marieta21
4. jún 2010

aoj mozem dostat trombozu ked sa znej liecim a uzivam varfarin?

familysec
24. júl 2010

ahojte všetci trombonisty 🙂 čítam jeden príspevok za druhým a nedá mi sa nepridat .tehotenstva mam už za sebou ale po rokoch trapenia s povrchovymi žilami som len tak pre zabavu dostala trombozu hlbokych žil.už marodím 8mesiacov ,pichala som si injekcie do brucha asi 3 mesiace sprestavkami,beriem warfarin,detralex až ma v maji poslal zastupujuci chirurg na hematologiu kedže som nemala uraz a trombozu som dostala na krvne vyšetrenie až teraz v tychto dnoch prisli vysledky že mam trombofíliu a este nejake vysoke proteiny a podobne veci a treba dalšia liečba.som nezamestnana -na PN nedostavam ani podporu ani marodku takže bez financii .ešteže mam muža čo ma podporuje ale vyskakovat namožeme .všeobecna lekarka ma chcela odporučit na invalidny dochodok mam 49 rokov.že dlho marodim ale chirurg povedal že to sice bude trvat dlho ale liečit sa to dá manžel ma pochybnosti a bojí sa či ma liečia dobre a tiež či na takuto diagnozu sa da na dochodok.13 rokov pretým som opatrovala mamičku a teraz takto horšie to zvladam psychicky radšej by som pracovala ale ako viete docela dost to cloveka obmedzuje vo vykonne a vpohybe noha mi stale pripucha a bolí tak neviem co s tym.držím palecky mamickam a halvu hore ste este mlade

tynushqa
24. júl 2010

Ahojte,
chcela by som sa podelit, nie sice s osobnou skusenostou, ale so skusenostou mojej maminy. Nemala prave diagnozu Tromboza, ale v podstate jej nic konkretne nediagnostikovali.... 😠
Zacalo to tak, ze mame uz v roku 2001 zacali hrozne opuchat clenky, potom sa pridali aj lytka a zacali sa jej robit hrce po nohach. Skusali na nej rozne lieky, chodila po roznych oddeleniach, nemocniciach, napchavali ju kortikoidmy, liekmy na riedenie krvy. Urcili jej rozne diagnozy, nic jej nepomahalo, nohy mala v horsiom a horsiom stave, o peceni ani nemusime rozpravat ☹
Tak sme sa jedneho dna, t. j. asi mesiac dozadu rozhodli oslovit jedneho pana / www.badatel.sk/, ktory sa zaobera metabolickou liecbou aby mamine skusil pomoct. Poradil mamine aby uplne zmenila zivotny styl. Tym je vlastne vitarianstvo, je iba cerstvu zeleninu, pije zeleninove dzusy, pije iba cistu destilovanu vodu. Uplne sa oslobodila od toxickych latok - prasky na pranie, cistiace prostriedky /ekostyl/. A pomaly vysadzuje lieky. Po tyzdni jej nohy zacali odpuchat, teraz sa citi ako znovuzrodena. Pekne schudla, odpuchuje v tvari /kortikoidy/, nemava horucky /tie mavala 7 rokov/. Teraz jej robili sono zil, ktore predtym mala nepriechodne a mala sklerotizaciu zil a neviem co este k tomu a lekar neveril svojim ociam 😵 zili mala takmer ako zdravy clovek!!! a to je iba mesiac ako zacala zdravo zit. Ked lekarovi hovorila ako si vlastne sama pomohla, tak len neveriacky krutil ocami....no za pokus nic nedate. Mamine to velmi meni zivot, a to samozrejme k lepsiemu. Keby mal niekto zaujem dozvediet sa viac, mozete mi kludne napisat 🙂

liliom89
16. nov 2010