Ako dlho trvá účinok antidepresiva?
ahojte beriem antidepresiva uz dva mesiace a neviem ci mi zaberajú … viem ze kym sa dostaví efekt nieje to hned ale predsa len su to uz 2 mesiace aj ked na tej dávke na akej by som mala byt som len mesiac … psychiatra mam az 20 októbra len rozmyslam ze ci mam este cakat alebo volat nech mi zmeni alebo co … po akej dobe vam zabrali ad ?
@anonym_autor treba zvýšiť dávku
Mne zabrali AD po 3m. Ale som na davke 125 mg a zacinala som 25 mg a zvysovali sme postupne.
tym ze neviem ci mi zaberajú myslim ze sice sa mam mozno trosicku lepsie ale velmi slabo, beriem na panické ataky … ale citim ze niesom este v pohode a neviem ci uz po takom case by mi nemalo byt fakt viditeľne lepsie
@anonym_autor ani mne nezabrali po 2 mesiacoch...zvyšil mi davku. Po 2 tyzdnoch uz je lepsie. Zavolaj doktorovi a objasni.
@anonym_autor ani mne nezabrali po 2 mesiacoch...zvyšil mi davku. Po 2 tyzdnoch uz je lepsie. Zavolaj doktorovi a objasni.
@anonym_bded3c ake beries prosim ta ?
@anonym_bded3c ake beries prosim ta ?
@anonym_autor elicea 15mg
@anonym_autor skús povedať aj okolnosti. Si doma? Liečiš sa doma? Ako často ti je zle? Nemusíš to veľmi rozoberať keď ti to nerobí dobre. To zlepšovanie nejde lineárne. Máš aj lepšie aj horšie dni? Napríklad dnes ti je lepšie ako včera ale zajtra ti je horšie ako včera. A pozajtra zas lepšie. Ak máš aj lepšie dni tak je to super a zaberá to. Zapisuj si do kalendara kvalitu a úzkosti. Nápis si tri dobré body a ak je tam aj úzkosť tak ju náís že bola a daj jej nejaké bodovanie od 1-10 alebo od 1-5. Mne to pomáhalo. A tam uvidíš trend. Ako rodina spolupracuje a blízki?
Ake antidepresiva beries?
@anonym_autor skús povedať aj okolnosti. Si doma? Liečiš sa doma? Ako často ti je zle? Nemusíš to veľmi rozoberať keď ti to nerobí dobre. To zlepšovanie nejde lineárne. Máš aj lepšie aj horšie dni? Napríklad dnes ti je lepšie ako včera ale zajtra ti je horšie ako včera. A pozajtra zas lepšie. Ak máš aj lepšie dni tak je to super a zaberá to. Zapisuj si do kalendara kvalitu a úzkosti. Nápis si tri dobré body a ak je tam aj úzkosť tak ju náís že bola a daj jej nejaké bodovanie od 1-10 alebo od 1-5. Mne to pomáhalo. A tam uvidíš trend. Ako rodina spolupracuje a blízki?
@slovakboy som doma, ale o chvilu nastupujem do novej prace. ono to asi nemam tak ze lepsie-horsie dni. proste mi je tak nijak, ani katastrofálne ale ani uplne dobre. do smiechu mi je malo, poplakať si poplacem obcas, ale celkovo tak “nijak”.
@slovakboy a je to tak v podstate cely cas odkedy som zacala brat, proste som taka nijaká … ani nejake vedľajšie účinky som nemala jedine ked som zvyšovala tak som velmi zle spala teraz je to uz lepsie
@slovakboy som doma, ale o chvilu nastupujem do novej prace. ono to asi nemam tak ze lepsie-horsie dni. proste mi je tak nijak, ani katastrofálne ale ani uplne dobre. do smiechu mi je malo, poplakať si poplacem obcas, ale celkovo tak “nijak”.
@anonym_autor áno to je tá plochosť. Necítiš ani veľké nadšenie ale ani veľký prepad. To je dobre tak to má byť. Neskôr ti to bude ak vyhovovať a tá radosť príde. Taká pokojná a kľudná. Smiať sa nemusíš keď nechceš. Ja som si zvykol robiť zo seba v duchu srandu, keď mi bolo lepšie.
@anonym_autor áno to je tá plochosť. Necítiš ani veľké nadšenie ale ani veľký prepad. To je dobre tak to má byť. Neskôr ti to bude ak vyhovovať a tá radosť príde. Taká pokojná a kľudná. Smiať sa nemusíš keď nechceš. Ja som si zvykol robiť zo seba v duchu srandu, keď mi bolo lepšie.
@slovakboy no len to je to ze neviem ci mi zaberajú alebo nie, ci to mam riesit a skusit zmenit alebo este cakat. Pretoze hockde aj tu na mk som citala vela ludi ako pisalo ako im pomohli, ako konecne zacali zit a tesit sa zo zivota a mali viac motivácie atd atd a ja beriem dva mesiace a teda som taka ako pisem… ani strasne ani dobre … proste neviem ci mi len nesadli alebo mam cakat ze to bude lepsie alebo co … jasne ze som necakala zázrak ale zatial to nieje ani o moc lepsie .. trochu urcite ano, ale aj tak to stale obcas pride
@slovakboy ale tak ja som bola pred chorobou velmi vesely clovek, rada som sa smiala a bavila, dufala som ze sa mi vrati aj to, ale nic … som proste nijaká
@slovakboy no len to je to ze neviem ci mi zaberajú alebo nie, ci to mam riesit a skusit zmenit alebo este cakat. Pretoze hockde aj tu na mk som citala vela ludi ako pisalo ako im pomohli, ako konecne zacali zit a tesit sa zo zivota a mali viac motivácie atd atd a ja beriem dva mesiace a teda som taka ako pisem… ani strasne ani dobre … proste neviem ci mi len nesadli alebo mam cakat ze to bude lepsie alebo co … jasne ze som necakala zázrak ale zatial to nieje ani o moc lepsie .. trochu urcite ano, ale aj tak to stale obcas pride
@anonym_autor ak ti nie je zle a nemáš úzkosti a depresie a netrpíš tak netreba meniť lieky. Ten pocit šťastia nepríde vždy. Treba aj popracovať na tom a príde neskôr po dlhším čase. Netráp sa, že sa nesmeješ ako pred tým. To tak úplne ako pred tým možno príde až po vysadení liekov ale keď počuješ vtip dovoľ si sa zasmiať. Skús. Možno to nebude ako pred tým, ale ak sa aspoň trošku zasmeješ, je to super. Ja som napríklad prišiel o libido. To nie je utrpenie, len nie je tá kvalita taká, ako bola. Utrpenie by to bolo ak by sa kvôli tomu chcela manželka rozviezť. Človeka to akoby ukľudní, zjemní, odrazu je ako mních. Je to problém? Ak netrpí úzkosťami, tak toto je malá obeta za tú kvalitu. A niekedy som si predsa dovolil aj sex. Nešlo to moc, ale zas úplný impotent som nebol. Rovnako aj smiech. Pustil som si videá s Izerom a keď som sa zasmial, už to bolo o niečom inom. Pred tým mi také video spôsobovalo bolesť. Nemôže sa smiať človek, ktorému je do plaču. Plačte s plačúcimi a radujte sa s radujúcimi. Nie naopak. My dvaja vieme veľmi dobre, aké sú to dôležité slová. Skús mi povedať, aké si dnes prežívala trápenie a naopak, čo ti urobilo radosť. To trápenie akú intenzitu malo. Či to bolelo až fyzicky alebo to bola len nepohoda a nie pocit bežnej radosti. Či to bol nekľud, veľký smútok, alebo ťažoba bolestivá? A tá radosť, prosím aj maličkosti si spomeň. Zdanlivo nepodstatné.
@slovakboy ale tak ja som bola pred chorobou velmi vesely clovek, rada som sa smiala a bavila, dufala som ze sa mi vrati aj to, ale nic … som proste nijaká
@anonym_autor nie si nijaká. Len sa cítiš nie tak, ako pred tým. Tvoja hodnota je rovnaká a veľmi vysoká, aj keď sa necítiš skvelo.

tym ze neviem ci mi zaberajú myslim ze sice sa mam mozno trosicku lepsie ale velmi slabo, beriem na panické ataky … ale citim ze niesom este v pohode a neviem ci uz po takom case by mi nemalo byt fakt viditeľne lepsie