icon

Ako dlho trvá vznik rakoviny pažeráka?

30. nov 2024

Ahojte ako dlho trvá proces vzniku rakoviny až po vypuknutie už vážnych príznakov cca....pred rokom som bola na gastroskopii brali vzorky aj zo žalúdka a dvanastnika je možné mať teraz rakovinu pažeráka? Ale mám reflux bez liekov ma nechal len tezimove opatrenia

Strana
z3
iwesska
1. dec 2024

Nie,nie je mozne mat rakovinu pazeraka po roku,pokial nemas Barretov pazerak,aj tam sa to kontroluje po par mesiacoch,kedze sa to pomaly rozvija,takze sa mozes ukludnit. Ja mam GERD 9r.,ja uz by som musela byt mrtva.

autor
1. dec 2024

@iwesska ďakujem konečne niečo k veci 🙏 keby mám ten pažeráka asi by ma po gastroskopii na to upozornil vsak

iwesska
1. dec 2024

Samozrejme, preco by to tajil? Tam sa potom robia gastroskopie kazdeho pol roka. Pokial si nemala zapaleny pazerak,tak sa gastroskopia robi az pri zhoseni tazkosti.

mandarinka555
1. dec 2024

Téma je vymyslená, lebo nejaký blbec sa nudí🙈

evansova
1. dec 2024

Pri refluxe sa žalúdočná kyselina dostava do pazeraka, vyvolava palenie zahy a neprijemne pocity v krku. Som prekvapana, ze ti nepredpisali Nolpazu. Da sa kupit bez recepetu, 20 mg, ludia s refluxom by mali brat 40 mg ( teda dve tablety rano).
Skus si Nolpazu kupit, zacni ju uzivat a verim, že sa ti ulavi, neprijemne pocity zmiznu. (Mam to vyskusane na vlastnej kozi).
Ak nie, rovna cesta k lekarovi, nech ya vysetria.

viera27
1. dec 2024

K zdravemu zivotnemu stylu asi tolko zjednodusene. Kazdy z nas ma a tvori dennodenne rakovinove bunky. Imunita si s nimi dokaze poradit. Ked vsak imunitu zatazujes, alebo je oslabena inymi vecami, cukry, fajcenie, alkohol, stres, pridruzene choroby, atd atd, tak jednoducho nestiha. A potom su samozrejme dedicne predispozicie (typicky BRCA), alebo priame karcinogeny a spustace (napr. HPV virus pre rakovinu krcka maternice, alkohol a fajcenie a rakovina ustnej dutiny, uz spominane prekancerozy typu Barretov pazerak atd atd). Takze tak sa k tomu treba stavat. Nie vsetkemu vieme ujst, ale vieme pomoct imunite

viera27
1. dec 2024

A takto vyzera stret imunity s rakovinovymi bunkami.

https://www.youtube.com/watch?v=ntk8XsxVDi0
kathhii
1. dec 2024

Závisí od toho, kde tá rakovina vznikne... Niektorá ťa môže zabiť do pár týždňov ( agresívna leukémia, rakovina pankreasu) , ale napríklad také nádory z polypov v čreve tam to môže trvať viac ako 10 rokov...
Myslím že v tvojom prípade nie je pravdepodobnosť vysoká, to sa treba spýtať lekára, on to vie na základe nálezu a rodinnej anamnézy ...

andymady
1. dec 2024

Ako dlho? To je strašne individuálne. Hlavne pokoj, lebo 90 % robí psychika a môže to byť aj psychosomatického charakteru tie tvoje ťažkosti, lebo tú rakovinu si si dala riadne do hlavy. Prestaň sa zožierať s niečím, čo nemáš potvrdené od lekára, nalej si pramenitej vody, choď do wellnessu, čítaj dobrú knihu a keď budeš vedieť čo ti naozaj je, tak ti lekár nasadí liečbu. Snaž sa ukľudniť a skús dobré čaje, aj bio mätový na tieto ťažkosti pôsobí nápomocne. S tými kvapkami sa to nemá preháňať... Podľa môjho názoru rakovinu nemáš. Neriešiš nejaké problémy v poslednom čase? Netrápiš sa?

carter30
1. dec 2024

Aj mne tiež niečo puká v hrdle pri prehltanī. Vyšetrenia kadejaké ok, problém stále trvá. Musím sa s tým naučiť žiť,čo mám robiť. K tomu mám tinitus asi 2 roky. Musím si to v hlave vysporiadat,inak sa zblaznim. Pritom tvoje problémy sú ozaj krátkodobé. A áno,sú rakoviny, ktoré ťa zničia za 2 mesiace, nemusí ani rásť dlho ako spominaš. Napríklad zákerný pankreas..... môžeš sa sledovať ako chces

rika44
1. dec 2024

@stellarstar zo strachu....

jarmilaj
5. dec 2024

Keďže máš diagnostikovaný reflux, a t.č. pociťuješ kyselinu, suché hrdlo, kašeľ, nejedná sa o rakovinu, ale o zhoršenie príznakov refluxu. Deje sa to pri zmenách počasia, stresoch, diétnej chybe, nových liekoch...jednoducho máš popálený poleptaný pažerák. Obvodný lekár ti aj bez odporúčania gastroenterológa napíše lieky na zníženie tvorby kyseliny( nie je na ne preskripcia). Budeš pravidelne užívať nejaký týždeň, dva a pažerák sa zahojí. S touto diagnózou sú ale kontroly na gastro potrebné, keďže dlhodobé poškodzovanie sliznice pažeráka môže spôsobiť rakovinové zmeny(určite nie za rok).

autor
7. dec 2024

@jarmilaj nekazal mi kontrolu kázal len podľa potreby

jarmilaj
7. dec 2024

No veď keď máš ťažkosti, tak máš potrebu.

Strana
z3