icon

Ako dlho trvajú nepríjemné extrasystoly srdca?

vannyvanny
27. okt 2025

Ahojte ako dlho ste mali toto nepríjemne búchanie srdca ? Mne sa to dialo iba občas ale teraz už taham skoro týždeň . Chvíľu sa mi zdá že je to lepšie slabšie chvíľu že nie už som na nervy a strašne nemám chuť ísť k mojej “príjemnej” doktorke aby som sa dostala na vyšetrenie srdca za pól roka

binarypete
Autor odpoveď zmazal
zuzla10
27. okt 2025

@vannyvanny ja uz cca 4mes a mam ich vela a casto, stresom ich mam este viac

sisamisaaa
27. okt 2025

Ja som to nikdy nemala. Pred rokmi som mala traumatickú skúsenosť, odvtedy mi začali zdravotné problémy a medzi nimi aj extrasystoly. Niektoré dni necítim ani jednu, iné dni mám aj 10 po sebe niekoľkokrát denne a je to veľmi nepríjemné, ale ako sa už telo pomaličky upokojuje a symptómy ustupujú, tak aj extrasystoly ubúdajú. Bola som aj na vyšetreniach, vraj to nie je život ohrozujúce, srdce mám vraj fyzicky zdravé takže sa snažím len neriešiť. Keď sa mi stane tá séria niekoľkých po sebe a srdce nevie poriadne naskočiť, tak prudko zakašlem a zvyčajne sa to upraví.

Skúšala som si aj merať tepy a zistila som, že ich mám bežne, hoci ich necítim, ale sú dni kedy ich cítim čiže vnímam to tak že nie extrasystoly sú problém, ale nervový systém ktorý sa vždy vyplaší. A citlivejší nervový systém mávam väčšinou medzi menzesom a ovuláciou, potom sa to upokojí.

Tak ti držím palce nech to čím skôr prestaneš cítiť.

anonym_47e035
27. okt 2025

@vannyvanny Mam to stale, 2 alebo 3 roky. Najprv som sa bala. Na radu internistu som si objednala a zaplatila tyzdnovy holter. Preukazalo sa, ze si nic nenamyslam. S vysledkami som isla na kardiologiu. Srdce aj stitna zlaza su ok. Podla mna na to moze vplyvat aj menopauza. Viac to mam alebo citim, ked som unavena. Ale kedze viem, ze som zdrava, neplasim sa.

zabka79
27. okt 2025

@vannyvanny na nete najdes kardiologicke vysetrenie za uhradu. Termin do tyzdna aspon ja som mala tak.

zuzla10
27. okt 2025
@anonym_47e035

@vannyvanny Mam to stale, 2 alebo 3 roky. Najprv som sa bala. Na radu internistu som si objednala a zaplatila tyzdnovy holter. Preukazalo sa, ze si nic nenamyslam. S vysledkami som isla na kardiologiu. Srdce aj stitna zlaza su ok. Podla mna na to moze vplyvat aj menopauza. Viac to mam alebo citim, ked som unavena. Ale kedze viem, ze som zdrava, neplasim sa.

@anonym_47e035 a mali ste komorove a kolko? Lebo aj ja som mala 7dnovy a mala som 12000 denne extrasystol

anonym_47e035
28. okt 2025
@zuzla10

@anonym_47e035 a mali ste komorove a kolko? Lebo aj ja som mala 7dnovy a mala som 12000 denne extrasystol

@zuzla10 Neviem. Pocet v sprave neudavaju. Neboli medzi lekarmi rovnake nazory, ci na zaklade vysledkov to nejak riesit alebo nie. Mne staci vedomie, ze som ok. Kardiolog mi chcel predpisat betablokatory, ale mam nizky tlak a holter preukazal aj brachykardiu. Takze to nejde, ale ani som nemala zaujem. Tento kardiolog uz pracuje medzicasom inde a jeho nastupkyna ma uplne vyradila zo sledovania. Beriem to teda tak, ze mam srdce v poriadku a som rada, ze tam nemusim dochadzat.