Nepríjemné búšenie srdca v tehotenstve

romy11
16. júl 2015

Ahojte, máte niektorá skúsenosti s nepríjemným búšením srdca počas tehu. Najprv som to mala len ked som si ľahla a teraz už celé dni a je to dosť nepríjemné až mi je občas zle.

miriska001
16. júl 2015

@romy11 Ahoj, ja som mala nieco podobne, povedala som to gynekologicke, ta ma poslala na interne a interna na EKG. Mala som 24 hodin nasadeny ten holter na meranie srdca. Nic nakoniec nezistili. Jednoducho povedali, ze je to normalne nejake vykyvy v tehotenstve. Kazdopadne to povedz aj doktorke, ona posudi, co dalej.

romy11
autor
16. júl 2015

Práve zajtra sa chystám na EKG už mám aj papier od gynekológa len som nejak zvedavá preto sa pýtam. A mala si to dlho - myslím to búšenie? Ja som v 3 mesiaci a mam to už skoro 2 mesiace.

miriska001
16. júl 2015

@romy11 ja som to nemala stale, mne sa obcas (cca 3 x mesacne) velmi zrychlilo busenie, az mi islo srdce vyskocit. Nic som pritom take specialne nerobila. Bolo to asi do 6.mesiaca. Teraz je to uz v poriadku (som v 34tt). Pre istotu mi to skontrolovali, aby neboli pri porode prekvapeni 🙂

romy11
autor
16. júl 2015

jasne chápem. ja ako vravím najprv len ked som si ľahla ale teraz aj cez den skoro každý deň a posledné 3 dni vkuse. už som na prášky

monicm
16. júl 2015

@romy11 Aj ja som to mala, obvodná mi predpísala egilog 25 mg, dávala som len v prípade potreby. Vraj je to časté u tehotných žien a netreba sa báť, len sa možno trošku viac šetriť.

myskacici
16. júl 2015

@romy11 Ahoj, ja to mám tiež od začiatku tehu, teraz som 26tt a mam to stale, dokonca ešte trochu viac. Bola som na internom, všetko som mala ok, aj ekg. Pravidelne si meriam krvný tlak, vačšinou ho mám tiež v norme, ale pulz vždy vysoký. Mne doktor povedal, že je to normálne, srdce pracuje 2 až 3x viac. Treba sa viac šetriť.

romy11
autor
16. júl 2015

pri prvom tehu som to vôbec nemala tak preto mam trocha obavy...a setrit sa pri 2rocnom diablikovi je dost tazke heheh

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre