Ako efektívne liečiť afty v ústach?
Ahojte už od detstva trpim na afty. Tento týždeň sa mi spravil na jednej strane jazyka ten rýchlo zmizol. No spravil sa další na druhej strane ale trosku vzadsie + aj v predu na pere používam herbadent ktorý pomaha na 100% lenže tam vzadu si to neviem vôbec aplikovať poznáte niečo iné ro by pomohlo? Nakoľko má boli cely jazyk ledva viem jesť a rozprávať nenavidim to a mám pocit že sú tam aj dva neviem to ani pozrieť lebo tak ďaleko nedovidim 🤣 proste je to na zlom mieste
Zvýšená dávka b-komplexu, céčka a dopln aj zinok
Tiež s tým bojujem cely život,ale teraz keď som ochorela a mám autoimúnne ochorenie je to des. To už niesu afty ale krátery. Moja imunológovia je už zo mna nešťastná. Máš niekoho v Rakúsku kto by si vedel zohna jednu masticku? Ak áno poslala by som ti ako vyzerá. A toto je naozaj zázrak
@lenkasarka bohužiaľ tam nemám asi nikoho
@13uzivatelka11 ďakujem vyskusam
Mne to zmizlo po vypláchnutí úst peroxidom vodíka plus ešte vodičku som použila čo ju vypálilo ako keby 😅 je špeciálne na afty
3 mesiace sa dopovat vitamínmi, samozrejme nepredavkovat. Neodporúčam Multi, ale samostatné D, C, B komplex forte, kyselina listová, Zinok, magnézium, zelezo, vápnik, fosfor a Imunoglukan, omega 3 mast.kys.
Pozri, co s čím dat aby sa to najlepšie vstrebávalo, pozor niektoré vitaminy sa rozkladajú v tukoch, čiže zapiť mliekom. Trosku nastuduj a presne dodržuj dávkovanie a časy. Aspoň 3 mesiace ber a potom ak nebude žiadny efekt tak treba niečo silnejšie od imunológa

A imunolog-alergolog co na to?
Predpokladam, ze zaklad mas zvladnuty, B-komplex, B12, sladkosti obmedzene, pitny rezim. Ustna hygiena zvladnuta.
Skusila si vysadit lepok, mlieko... odsledovane kedy sa to spusta?