icon

Ako efektívne liečiť afty v ústach?

22. apr 2025

Ahojte už od detstva trpim na afty. Tento týždeň sa mi spravil na jednej strane jazyka ten rýchlo zmizol. No spravil sa další na druhej strane ale trosku vzadsie + aj v predu na pere používam herbadent ktorý pomaha na 100% lenže tam vzadu si to neviem vôbec aplikovať poznáte niečo iné ro by pomohlo? Nakoľko má boli cely jazyk ledva viem jesť a rozprávať nenavidim to a mám pocit že sú tam aj dva neviem to ani pozrieť lebo tak ďaleko nedovidim 🤣 proste je to na zlom mieste

banalu
22. apr 2025

A imunolog-alergolog co na to?
Predpokladam, ze zaklad mas zvladnuty, B-komplex, B12, sladkosti obmedzene, pitny rezim. Ustna hygiena zvladnuta.
Skusila si vysadit lepok, mlieko... odsledovane kedy sa to spusta?

13uzivatelka11
22. apr 2025

Zvýšená dávka b-komplexu, céčka a dopln aj zinok

lenkasarka
22. apr 2025

Tiež s tým bojujem cely život,ale teraz keď som ochorela a mám autoimúnne ochorenie je to des. To už niesu afty ale krátery. Moja imunológovia je už zo mna nešťastná. Máš niekoho v Rakúsku kto by si vedel zohna jednu masticku? Ak áno poslala by som ti ako vyzerá. A toto je naozaj zázrak

autor
22. apr 2025

@lenkasarka bohužiaľ tam nemám asi nikoho

autor
22. apr 2025

@13uzivatelka11 ďakujem vyskusam

sparrows
22. apr 2025

Mne to zmizlo po vypláchnutí úst peroxidom vodíka plus ešte vodičku som použila čo ju vypálilo ako keby 😅 je špeciálne na afty

pataja
22. apr 2025

3 mesiace sa dopovat vitamínmi, samozrejme nepredavkovat. Neodporúčam Multi, ale samostatné D, C, B komplex forte, kyselina listová, Zinok, magnézium, zelezo, vápnik, fosfor a Imunoglukan, omega 3 mast.kys.
Pozri, co s čím dat aby sa to najlepšie vstrebávalo, pozor niektoré vitaminy sa rozkladajú v tukoch, čiže zapiť mliekom. Trosku nastuduj a presne dodržuj dávkovanie a časy. Aspoň 3 mesiace ber a potom ak nebude žiadny efekt tak treba niečo silnejšie od imunológa