Ako liečiť afty?

evica1983
4. júl 2014

Mám 2 ročného syna a hore na podnebí ma červený fľak ktorý ho bolí. Je až vzadu pri hrdle. Môže to byť aft. Ako to liečiť?

moonlightflower
4. júl 2014

Môže, ja som to mávala ako malá často. Dávali mi na to jódovú tinktúru. Prejde o pár dní...

lejlla
4. júl 2014

minuly tyzden to mal moj syncek :( su pri tom az 40-ky teploty...dal nam dr. thiamin,kamistad gel a robenu vodicku na vytieranie.
mali by ste mat kazdy svoj riad vycleneny...teda pokial mate tie afty

ellca123
4. júl 2014

dcerka to mala,ked si obhryzala nechty,v podstate si davala spinky do pusy a tym jej vznikali afty-opakovane
moze mat aj len buchnute od zubnej kefky ,to moze boliet

lubikan
4. júl 2014

treba papat bkomplex

jamelia
4. júl 2014

mne lekarka odporucila davat aj probiotika - aby sa zlepsila flora v puse

emilka1977
4. júl 2014

my ich mame teraz, b komplex a vodicka sorex teda sprej, je to super ale stoji to cca 8Eur no za dni pokoj... a este genc. violet. jeto velmi infekcne a vysoke horucky

adulla2
4. júl 2014

Afty sú biele škvrny, pľuzgiere, okolie majú červené, zapálené. Mávam ich keď začínam byť chorá - oslabená imunita, hneď nasadím B-komplex, vyplachujem ústa Tantum Verde a za chvíľu sú preč. Ak je to červený fľak, tak to asi afty nebudú, dcérka mala pred nedávnom v ústach tiež také červené krvané fľaky, moc ju to ale nebolelo a dr. hovorila, že to je viróza, mala vtedy výsyp aj po dlaniach a chodidlách...

seahorse27
4. júl 2014

Nam na to zabera bylinkova tinktura Florsalmin.

elika74
4. júl 2014

Tantum verde sprej, ale dvojrocnym sa to este asi neodporuca, zato pomoze. Posobi proti zapalu a bolesti. Treba precitat pribalovy letak.

yollanda
4. júl 2014

ja som mala raz v ustach presne 24 aft.... cele dasna, cely jazyk. schudla som asi 15 kg

latvia
5. júl 2014

afty miznu relativne pomaly, maju typickú bielu farbu a okolie tej afty je akoby zapalene.vznika pri oslabenej imunite. pre tak male deti je najlepsie kupit gelik na prerezavanie zubkov a netriet tu aftu, urobi sa tam tekuty obvaz ktory dezinfikuje a ukludni aftu. treba hlavne trpezlivost, po 4 dnoch by malo byt zlepsenie. deti kvoli aftam odmietaju casto jest, preto treba kupit gelik, po ktorom strpne to miesto. nam sa osvedcil citrovital gel, pripadne ten kamistad gel. vitaminy, nieco na boelst ak to boli.
ak je to ale cerveny flak, je otazne, ci je to afta, alebo zacinajuca herpeticka angina. dr.by to mala vidiet, aby vedela posudit, co to je.

kamajka
5. júl 2014

Baby co pisete ze afty su vysoko infekcne:D nie je to pravda. Mojej dcere sa vyskytuju bezne ked je nachladnuta alebo jej cokolvek zaskodi na imunitu. To o com hovorite ze je infekcne je cocksackee virus,v hrdle,na mandliach,v ustnej dutine sa potom narobia afty a su pri tom tie styridsiatky.viem lebo sme to mali cela rodina🙂. Treba to vediet rozlisit. Zakladatelka my mame afta gel je to drahe ale dcere pomaha,nanasam jej to vatovou tycinkou priamo na afty.

titulienka
5. júl 2014

Ty sme s aftami skoncili na infekcnom, nakolko sa jej vhytil aj hrtan a hltan, museli sme na ATB a infuzie lebo odmietala uz aj vodu a bola dehydrovana. Vytierali sme to entizolom, je to infekcne ochorenie takze naozaj pozor. Treba preventivne davast bkomplex....

miskatomy
5. júl 2014

Jednoznacne vela vitaminov dat do tela potrebuje posilnit imunitu

ivalam
8. júl 2014

maminy zlate, ja mam dobru skusenost na cervene plosky v ustach, ktore nemaju biely "pupjacik" robit vyplachovanie Aloclar vodou. Existuje aj gel, ale voda je lepsia. Velmi ucinne a nestipe to. Plus na afty zase pouzivam Chitosan Tiens, ktory sypem na aftu. Na druhy den pocitite velku ulavu a rychlo sa to zahoji. Z Tiensu su aj pripravky na podporu imunity, aby afty nevznikali a este aj super zubna pasta s hojivými ucinkami. Ak mas zaujem o podrobnosti, ozvi sa mi na mail juriva@zoznam.sk 🙂.

evita123
8. júl 2014

https://www.modrykonik.sk/afty/ je tam niekolko "pod clankov, resp otazok,pozri si to

11paris77
17. aug 2017

Ktora žienka ma s tym skusenost.velmi zvlaštne to vyzera.dcerku poštipal komar pred mesiacom.mala pred tyždnom vysypane hrdlo v 4rokoch prvykrat vybrala antibiotikum zinat.co robit.cim to ošetrit...dcerka nema žiaden kaz.

sofiaj1991
5. feb 2024

@11paris77
Dobry den, viem ze je to stara diskusia ale co to mala vasa dcera na podnebi? Moj syn ma nieco podobne. Dakujem