Ako fungujete s tachykardiou?
Ahojte,
Dlhe roky mavam obcasne tachykardie (pulz okolo 190),vacsinou trvali par minut a mala som ich raz za par mesiacov.
Teraz mam zdrav.problemy (vysoke Crp, zdroj nevedia najst) a tachykardie mam dost casto a trvaju dlho. Minule to trvalo vyse 40minut a musela som volat zachranku.
U kardiologa som bola, robil echo,srdce je ok. Povedal,ze jedine co pomoze je ablacia,ale tu mi nespravia kym nebude Crp ok. Dovtedy mam skusat Valsavove manevre.
Minuly tyzden som isla na jedno vysetrenie a pred nemocnicou som dostala tachykardiu. Ledva som dosla k lekarovi a on bol zhrozeny,ze na to nemam lieky.Ale moj kardiolog mi tvrdil,ze na to nie su lieky. Ma s tym niekto skusenosti? Ja uz som na tom psychicky zle,bojim sa aj vyjst z domu,ze co ked budem mat zase tachykardiu😒
Ahoj, kludne ti napisem ss 🙂 tiez to mam.
@lubkovaandrejka budem rada
Len mi musis napisat prva, lebo ten prispevok je anonymny 🙂
Jasne, že sú to na lieky. Sú to betablokátory - napríklad Egilok, Metoprolog, Betaloc apd. Viac ako 15 rokov trpím nešpecifickou srdcovou tachykardiou a beriem lieky.
Jasne, že sú to na lieky. Sú to betablokátory - napríklad Egilok, Metoprolog, Betaloc apd. Viac ako 15 rokov trpím nešpecifickou srdcovou tachykardiou a beriem lieky.
@billy_jean mne vyslovene povedal,ze na to nie su lieky a treba mi ablaciu. Tam ma ale nevezmu s vysokym crp. Dovtedy,ze mam skusat tie Valsavove manevre.
Len to sa neda,zabera mi len fukanie do striekacky a potom sa prevratit. Ako to mam robit von😐
Akú máš diagnózu? Pri AV-nodálnej reentry tachykardii (AVNRT) alebo wolff-parkinson-white syndróme (WPW) môžu byť betablokátory menej účinné alebo dokonca nevhodné. Ale teda neviem, čo tam máš napísané práve ty. Ale takto ťa nechá trápiť?
Akú máš diagnózu? Pri AV-nodálnej reentry tachykardii (AVNRT) alebo wolff-parkinson-white syndróme (WPW) môžu byť betablokátory menej účinné alebo dokonca nevhodné. Ale teda neviem, čo tam máš napísané práve ty. Ale takto ťa nechá trápiť?
@billy_jean parox.tachykardia - v.s AVNRT
Paroxyzmálna tachykardia typu AVNRT (atrioventrikulárna nodálna reentry tachykardia) je najčastejšia forma supraventrikulárnej tachykardie, hlavne u mladších žien. Máš normálne nízky tlak? Lebo aspoňń čiastočne zmierniť by to mohli. I keď problém neodstránia.
Paroxyzmálna tachykardia typu AVNRT (atrioventrikulárna nodálna reentry tachykardia) je najčastejšia forma supraventrikulárnej tachykardie, hlavne u mladších žien. Máš normálne nízky tlak? Lebo aspoňń čiastočne zmierniť by to mohli. I keď problém neodstránia.
@billy_jean vacsinou mam normalny alebo trochu nizsi. Pytala som sa na lieky aj v Nusch a stale len ablacia ablacia. Len ja takto nevirm fungovat. Dnes som zrusila kadernicku co sa bojim niekde ist, ze dostanem zase tachykardiu a co potom...
Ja mam supravetrikularnu tachykardiu, typ AVNRT, na arytmologii mi okamzite odporucali ablaciu ze na to nie su lieky. Ablaciu som odmietla. Moj vseobecny je aj internista mi predpisal bisocard, beriem kazde rano 1,25 mg a odkedy beriem pravidelne tak uz rok som ziadnu tachykardiu nemala. Kludne mi napis ak mas dalsie otazky
Su na to lieky , hldaj zdroj crp cim skor
Ablacia je pre teba riesenie
Ja mam supravetrikularnu tachykardiu, typ AVNRT, na arytmologii mi okamzite odporucali ablaciu ze na to nie su lieky. Ablaciu som odmietla. Moj vseobecny je aj internista mi predpisal bisocard, beriem kazde rano 1,25 mg a odkedy beriem pravidelne tak uz rok som ziadnu tachykardiu nemala. Kludne mi napis ak mas dalsie otazky
@siegi ja by som na tu ablaciu aj sla,ale kvoli tomu nedoriesenemu crp nemozem.
A to sa taha uz mesiace.
Ja dostanem tu tachykardiu z nicoho nic hocikedy, aj ked si davam magnerot a pijem vela.
Teraz nechapem preco mi tvdi kardiolog,ze sa nic neda predpisat. 2krat som u neho bola,ze neviem uz normalne fungovat a on len tie Valsavove manevre stale omiela😒
Su na to lieky , hldaj zdroj crp cim skor
Ablacia je pre teba riesenie
@taktotedanie 4 mesiace hladam zdroj Crp a nic...
Ja som ju mala 2x predtym ako mi bola zachytena. Kedze to nebolo vela odmietla som ablaciu, ze uvidim ako sa to bude vyvijat. Mala som potom este 3x ale len kratke, max 10 min a vzdy bol spustac arytmie chrbtice. Odvtedy si davam pozor na chrbticu, cvicim, chodim na fyzio a beriem pravidelen betablokatory. Tento mesiac to bol rok co som ju nemala. Mne na konverziu zakazdym pomohlo ladovy obklad na krk alebo tvar. Dvihnut nohy na stenu a branicove dychanie. Do par minut bolo po tachykardii.
Ja som ju mala 2x predtym ako mi bola zachytena. Kedze to nebolo vela odmietla som ablaciu, ze uvidim ako sa to bude vyvijat. Mala som potom este 3x ale len kratke, max 10 min a vzdy bol spustac arytmie chrbtice. Odvtedy si davam pozor na chrbticu, cvicim, chodim na fyzio a beriem pravidelen betablokatory. Tento mesiac to bol rok co som ju nemala. Mne na konverziu zakazdym pomohlo ladovy obklad na krk alebo tvar. Dvihnut nohy na stenu a branicove dychanie. Do par minut bolo po tachykardii.
@siegi len problem je v tom,ked sa to stane von. Vonku nemam lad ani si kde lahnut a fukat do striekacky.
V tom je moj problem,ze sa bojim vyjst z domu,ze co potom...
Uplne ta chapem. Tiez som to tak mala. Bala som sa aj sama doma ostat. Teraz kedze to nemam tak casto tak sa to zlepsilo ale aj tak je to obmedzujuce. Ako dlho to uz mas? Ako casto? Kolko min asi trva?
Aja mám tachikardiu a beriem betablokatori
Uplne ta chapem. Tiez som to tak mala. Bala som sa aj sama doma ostat. Teraz kedze to nemam tak casto tak sa to zlepsilo ale aj tak je to obmedzujuce. Ako dlho to uz mas? Ako casto? Kolko min asi trva?
@siegi mam to uz cca 15 rokov,ale to bolo raz za par mesiacov a par minut.
Teraz kazde 3 dni a trvalo to aj hodinu,kym neprisla zachranka...pulz 180,ked sa pohnem 200.
Jedine pomoze fukat do striekacky a sa prevratit,ale to sa neda vonku.
Proste sa bojim ist von,uplne ma panika chyta,ze co budem robit😐
Ja beriem na tachykardiu ivabradin a fungujem úplne normálne🙏🏻
Ku mne prišla záchranka a mala som 180 pulz a nechcel zísť, dali mi magnézium. Inak beriem cardilan - magnézium plus dralík, tiež mi to odporúčal kardiológ. Inak na holteri som mala pulz 167 bpn a ani som to necítila.
Ku mne prišla záchranka a mala som 180 pulz a nechcel zísť, dali mi magnézium. Inak beriem cardilan - magnézium plus dralík, tiež mi to odporúčal kardiológ. Inak na holteri som mala pulz 167 bpn a ani som to necítila.
@billy_jean ja som mala 190 a kym som presla par metrov na gauc tak 200. Beriem magnerot,ale nevidim tam rozdiel
Co vsetko ti vysetrovali, ked hladali loziska?
Co vsetko ti vysetrovali, ked hladali loziska?
@anika zubar + panora.rtg, gynekolog +sono prsnikov,plucne +rtg pluc,orl+ct dutin + vytery, reumatologia, kardiologia+echo cez pazerak, gastrofibroskopia,sono brucha...odbery na borelie,chlamidie,cierny kasel...
Okrem vysokeho Crp,nikde nic...
Mocak a oblicky? Ake mas hodnoty crp? Holter robili, mineralogram? Sportujes?
Mocak a oblicky? Ake mas hodnoty crp? Holter robili, mineralogram? Sportujes?
@anika moc a stolica opakovane ok,oblicky mi pozerali cez sono.
Nesportujem,crp okolo 80.
Holter vraj netreba,lebo mam ekg tej tachykardie co spravila zachranka.
Mineralogram ok.
Odporucam ti psychoterapiu a antidepresiva
Ja som bola na ablacii pred jedenástimi rokmi pre súprav parox. tachykardiu a som rada. Lebo keď ma to chytilo, bolo to nieco strasne, trepalo mi srdcom, to sa nedalo nevnímať. Kým som bola mladšia, dalo sa to nejako, aj doma mi to naraz prestalo. Ale čím staršia, vždy som skončila v nemocnici. Čo ale viac po ablacii sa mi zhoršili extrasystoly. Ale aj tak neľutujem, lebo mňa to chytalo hocikedy, bez ohľadu na okolností, v noci atď.
Ja by som na tom holteri trvala a skusila pridat kvalitne mg, nejake prirodne anxiolytika pre zaciatok
Štítnu žľazu ti nevyšetrovali? Pri zvýšenej sú problémy so srdcom, vysoký tep, tlak... a aj zápal

Ahoj, kludne ti napisem ss 🙂 tiez to mam.