Ako fungujú návštevy u psychológa?

1. jún 2022

ahojte, chcela by som sa informovat, tí co navstevujete psychologa, ako to prosim funguje? pocula som,ze cez obvodneho lekara sa da nazaciatok dostat vymenny listok a prvych niekolko (kolko?) sedeni plati poistovna? aka je prosim cena potom? chcela by som zacat chodit k psychologovi v Bratislave, nemam zatial ziadneho vybrateho, tak sa chcem aspon informovat, ako to funguje a ake su priblizne ceny.dakujem.

miusa00
1. jún 2022

Nechodila som cez postovnu, tak sa ti viem vyjadrit len k tomu, ze cena je individualna…

loginexistuje
1. jún 2022

myslim ze preplacaju desat sedeni ale je malo psychologov co robia takto na poistovne a ak su tak sa nekonecne dlho caka

luccija
1. jún 2022

Zistí si na infolinke poisťovne bývalo tuším 15 či 25 sedení raz ročne...platí to aj u súkromného potom už platíš ..niekto má 35, druhá 50 podľa svojho cenníka.Ja môžem odporučiť Kurucova Vlasta.Caka sa dlho všade:(chces aj vedieť o čom sú sedenia?

autor
1. jún 2022

@luccija ahoj ,dakujem, ano kludne rada si vypocujem co najviac info

luccija
1. jún 2022

Hľadala by som psychoterapeuta nie psychológa.Niektori sa špecializujú viac na niektore poruchy Kurucova má úzkosti, depresie kamarátka chcela riešiť poruchu príjmu potravy a poradila jej inú.
Vstupný rozhovor povieš čo Ťa trápi ako sa to prejavuje, ona robila test teraz má nenapadne ako sa volá ..a potom začnete o tebe, rodine, detstvo, práca traumy...potrat, popýta sa na všetko čo Ťa mohlo nejak ovplyvniť.Cele to plynie rozhovorom občas, aby Ťa spoznala ako rozhovor s kamarátkou Psychológ nesúdi, nekarha vypočuje nasmeruje Ta asi na to, čo ty chces len možno nemáš odvahu rozvod?fóbie?záleží čo Ta trápi ..ak si myslí, že treba aj psychiatra a lieky na ujludnenie na úzkosť poradí ..postupne sa dostanete na problémy určite jej na prvom sedení nepovieš všetko:(môže sa Ti stav zhoršiť, lebo pichate do osieho hniezda.Kamaratka začala mať zlé sny...postupne to prešlo.Aj si poplaces s tým rataj...majú tam väčšina relaxačné kreslo môže Ta naučiť autogenny tréning, pusti hudbu zistí či si napätá ..či máš tiky, veľa veci ...každý by mal z času na čas chodiť k psychológovi🙂)drž sa

autor
1. jún 2022

@luccija dakujem ti velmi pekne este raz, si zlata