Ako je to s priepustkami u lekára?
Ahojte, baby, včera som začala kašľať, dnes v práci mi vyskocila teplota. Našťastie až na konci pracovnej doby. Večer zase teplota 38,5, kašeľ. Píšem šéfke, že mi je zle aj foto teplomeru som poslala. Píšem jej, že zajtra neprídem, beriem si celodennú pripustku. A do pondelka uvidím, či pôjdem na PN, či prídem. Samozrejme začala vypisovať, že len PN nie, lebo mi dá len 25 percent platu a či nemôžem prísť zajtra aspoň na 6 hodín. Ja že nie, že zdravie je na prvom mieste. Potom začala, že uz mám vyčerpané priepustky. Ale ja som vyčerpala len tri na celý deň a zbytok bola asi 3 x zubárka kde som odbehla len na hodinu, dve. No ale ako som zistila, zaratala mi celý deň. Má na to právo? Som jej napísala, že tak si beriem priepustku na jedno z mojich detí. Čiže, keď idem k lekárovi len na hodinu a zvyšok odrobim, má právo mi zarátať celý deň?
Teraz je taka fajna chripka, ze este 2 tyzdne od prvych priznakov ma vychyti taky zachvat kasla... Teplota mi isla k 39, a po tyzdni mi stale nebolo dobre. Takze kludne bud na PN aj tyzden. Ozaj a k dr. mozes ost aj keby si to nemala zaplatene, keby bola velka nudza.
Ostan pn minimalne do konca roka a uzi si sviatky s rodinou
@majka99999
@danielinaa Večer som si merala teplotu a mám 39. Cítim sa veľmi zle. Pekný večer a veľa zdravia
Zvlastne, ze sefke nevadi, ze mozes rozniest tu infekciu a nakazit kolegov.
@namornicka ved prave. Na opacnej smene tak robia. Ona nepojde pn, lebo neni mazula. A potom namiesto tej jednej su chore vsetkych 7 a ani jedna pn nejde. A to ta nie mazula nakazila skoro celu smenu covidom minule vianoce. Takze z dvoch smien urobili smenu jednu. A druhu smenu urobili zo zien zo susednych dedin, pozatvarali male predajne, premiestnili k nam, chodili niektore chudata aj 20 km denne, urobili celodenne smeny aby sme sa my nestretli s nimi, jeden den robili my, potom oni. Ludia vytukani ked zo dna na den nove tvare, myskelu si, ze nas vsetky do jednej vyhodili. A to vsetko pre jednu nezodpovednu kolegynu.

@danielinaa už som vypísania PN, poslala som jej papiere. Aj som jej to napísala. Asi je zduta lebo neodpísala.