Ako riešia lekári zlomený malíček na nohe?
Či sa mi oplatí ísť ku dr.
Ďakujem
@alenah31 a v pohode? Lebo mi viac a viac chytá farbu. Boli ma každý pohyb a zajtra idem do roboty, kde sedieť určite nebudem
môj brat mal prednedávnom zlomený palec na nohe a dali mu sadru na 6 týždňov, predčasom mala svokra zlomený prst a nedali jej nič, tak asi to je individuálne
Pri malicku sa leukoplastom fixuje k predch.prstu (co si vies aj sama doma urobit), co najmenej zatazovat, nedava sa sadra ani nic...ci je to narazene, alebo zlomene, len takyto postup
@monkabohdalova ktovie ako by to bolo u nás. Lebo sa mi veľmi nechce trepať na pohotovost. Nemáme tu veľmi príjemných ľudí
Ja som mala zlomeny ten prst vedla malicka,len mi ho priviazali o malicek a isla som domov. Nic viac s tym neurobia. A boli,ano, pri kazdom pohybe,dostat nohu do topanky bolo nemozne.
Pripevnili mi ho o vedlajsi prst, museli mi ho aj napravat, lebo bol v pravom uhle k nohe. Tyzden som bola na homeoffice a potom do roboty chodila v crocsoch a neskor, a dost dlho, v teniskach. Nic ine som neobula. Vcelku vtipne ku kostymu 🙈 Ak v praci nohu zatazujes , podla mna na par dni doma mas narok.
Na pohotovosť alebo na úrazovku je dobré ísť hlavne kvôli tomu, aby ti urobili RTG snímok či sa ti neodštiepilo od kosti a nehrozí následný problém.
Nejdeš si tam hľadať kamarátov, takže je úplne jedno akí príjemní sú, pokiaľ si splnia svoje povinnosti.
Ja som si narazila prst vedľa malíčka a po RTG iba zafixovali páskou - prasknutá kosť. Manžel mal zlomený veľký palec a tiež nedostal sadru.
Je potrebne ist na pohotovost a spravit RTG snimok. Mozno mas len prasknutu kost a bude stacit zafixovat malicek a setriaci rezim. A mozno mas ulomeny kusok kosti, ktory moze sposobit zavaznejsie problemy.
A ak máš životnú poistku tak si môžeš žiadať náhradu
vieš čo po dvoch dňoch mi to odpuchlo, mala som to prilepené o vedľajší prst. Do práce som chodila v šľapkách🙂 ešte že bolo leto😀😀 no bolelo ma to na začiatku , akoby som si odvalila všetkých 5 prstov.
Fixuju ak je zlomenina s posunom tak to vratia naspat
Ano oplati sa ti ist
Ak mas poistenie napr proti urazom a pod tak sa ti oplati dvakrat
Zalep si to spolu s prstom vedľa. Choď do lekárne a kúp si lieky od bolestí a mastičku od bolestí.
To ja som šťastný človek ... mesiac dozadu som si zlomil L3ku stavec na cucky .... dnes som zakopol doma rano a zlomil si malíček ty vole akoze. Čakám srmt zajtra

nijako, poslal ma na RTG, zhodnotil, že je to zlomené a išla som domov. Mala som to ľadovať kvôli opuchu a mať v kľude.