icon

Ako riešia lekári zlomený malíček na nohe?

12. jan 2024

Či sa mi oplatí ísť ku dr.
Ďakujem

alenah31
12. jan 2024

nijako, poslal ma na RTG, zhodnotil, že je to zlomené a išla som domov. Mala som to ľadovať kvôli opuchu a mať v kľude.

autor
12. jan 2024

@alenah31 a v pohode? Lebo mi viac a viac chytá farbu. Boli ma každý pohyb a zajtra idem do roboty, kde sedieť určite nebudem

monkabohdalova
12. jan 2024

môj brat mal prednedávnom zlomený palec na nohe a dali mu sadru na 6 týždňov, predčasom mala svokra zlomený prst a nedali jej nič, tak asi to je individuálne

sisa_s
12. jan 2024

Pri malicku sa leukoplastom fixuje k predch.prstu (co si vies aj sama doma urobit), co najmenej zatazovat, nedava sa sadra ani nic...ci je to narazene, alebo zlomene, len takyto postup

autor
12. jan 2024

@monkabohdalova ktovie ako by to bolo u nás. Lebo sa mi veľmi nechce trepať na pohotovost. Nemáme tu veľmi príjemných ľudí

katkasmacka
12. jan 2024

Ja som mala zlomeny ten prst vedla malicka,len mi ho priviazali o malicek a isla som domov. Nic viac s tym neurobia. A boli,ano, pri kazdom pohybe,dostat nohu do topanky bolo nemozne.

simsalabim
12. jan 2024

Pripevnili mi ho o vedlajsi prst, museli mi ho aj napravat, lebo bol v pravom uhle k nohe. Tyzden som bola na homeoffice a potom do roboty chodila v crocsoch a neskor, a dost dlho, v teniskach. Nic ine som neobula. Vcelku vtipne ku kostymu 🙈 Ak v praci nohu zatazujes , podla mna na par dni doma mas narok.

tanyan
12. jan 2024

Na pohotovosť alebo na úrazovku je dobré ísť hlavne kvôli tomu, aby ti urobili RTG snímok či sa ti neodštiepilo od kosti a nehrozí následný problém.
Nejdeš si tam hľadať kamarátov, takže je úplne jedno akí príjemní sú, pokiaľ si splnia svoje povinnosti.
Ja som si narazila prst vedľa malíčka a po RTG iba zafixovali páskou - prasknutá kosť. Manžel mal zlomený veľký palec a tiež nedostal sadru.

titla
12. jan 2024

Je potrebne ist na pohotovost a spravit RTG snimok. Mozno mas len prasknutu kost a bude stacit zafixovat malicek a setriaci rezim. A mozno mas ulomeny kusok kosti, ktory moze sposobit zavaznejsie problemy.

gabika8855
12. jan 2024

A ak máš životnú poistku tak si môžeš žiadať náhradu

alenah31
12. jan 2024

vieš čo po dvoch dňoch mi to odpuchlo, mala som to prilepené o vedľajší prst. Do práce som chodila v šľapkách🙂 ešte že bolo leto😀😀 no bolelo ma to na začiatku , akoby som si odvalila všetkých 5 prstov.

taktotedanie
12. jan 2024

Fixuju ak je zlomenina s posunom tak to vratia naspat
Ano oplati sa ti ist
Ak mas poistenie napr proti urazom a pod tak sa ti oplati dvakrat

miriam11
12. jan 2024

Zalep si to spolu s prstom vedľa. Choď do lekárne a kúp si lieky od bolestí a mastičku od bolestí.

icefondue
14. máj 2025

To ja som šťastný človek ... mesiac dozadu som si zlomil L3ku stavec na cucky .... dnes som zakopol doma rano a zlomil si malíček ty vole akoze. Čakám srmt zajtra