Ako liečiť hnisavú ranu pri nechte?
Ahojte.
Asi 3 dni dozadu sa mi dvihla kožička pri nechte,ktorú som z pinzetou odtrhla.
Začalo mi to hnisať a urobila sa mi tam chrasta,cez ktorú hnis nevedel vyjsť tak som chrastu dala preč a mám to až do mäsa otvorené,hnis vyteká stále a boli ma uz aj pod nechtom keď ho stlačím.
Skúšala som si dat na to betadine aj harmanček zatiaľ bez zlepšenia.Co mi odporúčate este vyskúšať?
Kamoška ma posiela na chirurgiu stým ale je mi to trápne tam ist z touto 1x1cm ranou😀 a obťažovať ich😀.

priviaz na noc paradajku alebo slaninu alebo list skorocela
@anonym_autor Vydezinfikuj peroxidom alebo iným dezinfekčným prostriedkom (nap.r Ajatin) a maj to stále prelepené, aby sa tam nedostala infekcia. Kým je to zapálené len lokálne a nemáš teplotu, tak netreba s tým k lekárovi.
ja to zacinajuci panaritium. skorocel pomaha, ale...
odporucam pocuvnut kamosku a navstivit chirurgiu.
nechcem ta strasit ale ak je uz lozisko pod nechtom, tak bolesti si este len uzijes.
vela stastia 😉
Ak mám takýto záder, vždy mi pomôže opakovane natierať vazelínou, rýchlo sa to zahojí.
Bactroban alebo framykoin, natriet a zalepit. Ale tie su na predpis. Ak nemas, tak betadine, ale masticku.
Mala som niečo podobné, mne sa do toho dostalo ešte aj lepidlo na umele nechty a bol problém na svete 😅 výborne mi na to zabrala gáfrová masť s ichtamolom od Galvexu

Z fotky sa mi to nezda az take hrozne.
Ja ked nemam noznicky a vyrusuje ma daky zader alebo kozicka,si to z nudy tiez obcas urvem a mam potom tiez takuto "dieru."
Ale mne to len krvaca,este nikdy nehnisalo...
Zahoji sa same,len teda trva to...
Udrzuj to ciste,dezinfikuj,kym sa to nezaceli,ale ak bude hnis,ten musi st von...tak potom mozno k dr.,ak by boli komplikacie