icon

Ako liečiť prasklinu na nechte?

janulienka299
22. feb 2024

Zdravím chcem sa opýtať mam prasklinu na nechte, zrejme vznikla poškodením nechtového lôžka pilníkovaním . Keď mi necht odrastie, tak praskne ďalej. Má s tým niekto skúsenosť? Prípadne ako to liečiť? Ďakujem

Ako liečiť prasklinu na nechte?
janica_
22. feb 2024

@janulienka299 prasklina je najmensi problem, podla farby to vyzera ako plesen, modelaciu treba dat dolu a ist k lekarovi nech ti to vylieci.

nikpa
22. feb 2024

@janulienka299 ved to máš celé plesnive. Umelé nechty dole a daj si dokopy svoje nechty, až potom zase umelu manikúru.

lakebabe
22. feb 2024

@janulienka299 máš tam poškodenie koreňa toto už bude doživotný problém ale modelaciu okamzite dolu bud odrasteny zabinec alebo pleseň

moonlight1210
22. feb 2024

Stava sa to pri modelovanych nechtoch.
Rozhodne to teraz ale musi “dychat”, aby sa to liecilo.

Hovori sa o tom napr. tu:

https://www.youtube.com/watch?v=91EFWMt_37Y
monuliak9
2. mar 2024

Som nechtarka. Ako baby povedali , začal tam mykoticky proces . Neboj sa , ja v takom prípade dávam dole modelaciu , či zákazníčka chce alebo nie, poškodené miesto mierne prebrusim, sú druhy plesni ktoré sú len povrchové a tie sa liečia antimykotickymi lakmi , primermi a necháva sa nechtik voľne. Tu to však vyzerá že to ide do hĺbky , tak ak chces nechtík zachovať , modelaciu dole (NIE SAMA DOMA ZUBAMI!!) , a ku lekárke. Držím palce 🍀🥰

janulienka299
autor
9. mar 2024

@moonlight1210 modelacia je už dole ☺️

luciamiklova
28. jan 2025

@janulienka299 prosím aj ste ti nejak riešili ďalej? Ďakujem 🙂

janulienka299
autor
28. jan 2025

@luciamiklova necht sa dal do poriadku, nebola tam žiadna mykoza ani pleseň, ale ako vraveli necht uz bude natrvalo poškodený. Začal rásť, ale taku čiaročku vidno cez necht

galucka
12. apr 2025

@janulienka299 dobrý deň ja mám podobný problém, jedli ste aj nejaké vitamíny na podporu nechtov alebo sa to vyriešilo samé? Ďakujem

janulienka299
autor
13. apr 2025

@galucka dobrý nie, nemala som žiadne vitamíny, chce to čas☺️ ale ten necht uz bude taký nachylny na prasknutie, po roku sa mi to potom opät stalo

petruska505
23. máj 2025

Ja sa vás chcem opýtať mam rovnaký problém teraz ako vy už asi 2 mesiace, ja mam veľmi slabé nechty celý život a toto sa mi stalo teraz prvý krát, beriem vitamíny, lakovala som to s lakmi na pleseň a nič nepomáhalo, čo ste robili presne vy? Ďakujem

petruska505
25. máj 2025
galucka
25. máj 2025

@petruska505 užívam kolagén, zatiaľ nevidím zmenu 🤷‍♀️ začiatkom júna idem na klasickú kontrolu krvi u obvodnej tak uvidím a vy to máte aké?

janulienka299
autor
2. jún 2025
@petruska505

Ja sa vás chcem opýtať mam rovnaký problém teraz ako vy už asi 2 mesiace, ja mam veľmi slabé nechty celý život a toto sa mi stalo teraz prvý krát, beriem vitamíny, lakovala som to s lakmi na pleseň a nič nepomáhalo, čo ste robili presne vy? Ďakujem

@petruska505 keď mate gelove nechty tak si na tom nechte odstrante gel, nechajte necht volne dychat, trosku prepilnikovat tie nerovnosti