icon

Ako liečiť Sudeckov syndróm po úraze?

gondulka1
19. jan 2024

Ahojte, viete prosím poradiť liečbu na sudeckov syndróm ? V rodine blízka známa dostala sudeckov syndróm po úraze zápästia a ramena. Ak máte aj nejaké skúsenosti s touto diagnózou, liečbou klasickou, prípadne aj s prírodnou liečbou, ktorá vám zabrala, prosím napíšte vaše skúsenosti a odporúčania, veľmi nám to pomôže. Chodí na rehabilitácie elektroliečbu, a rozne iné procedúry, akupunktúru, ale v princípe liečba vôbec nezaberá a bolesti sa zhoršujú a stupňujú. Aké lieky vám zabrali , aká procedúra, prípadne aké výživové doplnky, prírodna liečba ?
Budeme vďační za každú radu a za každý komentár.

tahomi
19. jan 2024

Treba navstivit algeziologicku ambulanciu.

matusica
22. mar 2024

@tahomi prešli ste si tým?

klaudialea
4. mar 2025

@gondulka1 prosím vás ako ste dopadli. pomohlo nieco,? prechádzam podobnym problémom

deti5
27. apr 2025
@klaudialea

@gondulka1 prosím vás ako ste dopadli. pomohlo nieco,? prechádzam podobnym problémom

@klaudialea dobrý deň manžel tým prechádza má ľavú ruku nehybnu nevie ju zovrieť v Pest vôbec a má aj opuchy a bolesti absolvoval aj rehabilitáciu ale nič moc v Piešťanoch bol iba ošetrený a povedali že má dupuytrovu kontrakturu a teraz nakoniec že má aj sudecov syndróm aj dupuytra a dokonca aj psoriázu a teraz mu zistili že má na ľavom kĺbe aj osteoporózu -2,6
Manžel má 58 rokov a dali mu nula percent na invaliditu že si ma najist prácu bez rúk v banskej Bystrici mu dali 35 percent na to a bojujeme dalelj ale manžel nemal žiadny úraz po očkovaní mu opuchli ruky obe v 2022 a prešlo to a potom v 2023 februára a má to doteraz

matusica
29. apr 2025
@deti5

@klaudialea dobrý deň manžel tým prechádza má ľavú ruku nehybnu nevie ju zovrieť v Pest vôbec a má aj opuchy a bolesti absolvoval aj rehabilitáciu ale nič moc v Piešťanoch bol iba ošetrený a povedali že má dupuytrovu kontrakturu a teraz nakoniec že má aj sudecov syndróm aj dupuytra a dokonca aj psoriázu a teraz mu zistili že má na ľavom kĺbe aj osteoporózu -2,6
Manžel má 58 rokov a dali mu nula percent na invaliditu že si ma najist prácu bez rúk v banskej Bystrici mu dali 35 percent na to a bojujeme dalelj ale manžel nemal žiadny úraz po očkovaní mu opuchli ruky obe v 2022 a prešlo to a potom v 2023 februára a má to doteraz

@deti5 ja som to mala diagnostikovane a lekár mi odporučil hyperbaricku komoru, ktorú som mala schválenú cez poisťovňu….je potrebné veľa cvičiť a ruku používať aj cez bolesť …ak má bolesti, navštevovať algeziologiu…tu som absolvovala …liečil má neurológ, chirurg a algeziolog

deti5
29. apr 2025
@matusica

@deti5 ja som to mala diagnostikovane a lekár mi odporučil hyperbaricku komoru, ktorú som mala schválenú cez poisťovňu….je potrebné veľa cvičiť a ruku používať aj cez bolesť …ak má bolesti, navštevovať algeziologiu…tu som absolvovala …liečil má neurológ, chirurg a algeziolog

@matusica prosím vás pekne a vy ste s Bratislavi ? Aj vám niečo zaberá ?
Lebo dobrého neurológa najist a chirurga je dnes veľmi ťažké Ďakujem za odpoveď

klaudialea
29. apr 2025
@matusica

@matusica pomohla Vám oxygenoterapie?

klaudialea
Autor odpoveď zmazal
matusica
1. máj 2025
@deti5

@matusica prosím vás pekne a vy ste s Bratislavi ? Aj vám niečo zaberá ?
Lebo dobrého neurológa najist a chirurga je dnes veľmi ťažké Ďakujem za odpoveď

@deti5 som z východu…..moj neurológ tiež nie je vynikajúci….ale mne na začiatku pomohli rehabilitačné stredisko, kde som bola týždeň hospitalizovaná, išla som s tým že na nohu nedostupim a odchádzala s francuzskou jednou barlou. Algeziologia Vám pomôže utíšiť bolesť. Rehabilitácie využíva najviac čo môžem cez poisťovňu…Bola som mesiac na liečení po úraze a chystám sa opäť, cvičím aj doma.

matusica
1. máj 2025
@klaudialea

@matusica pomohla Vám oxygenoterapie?

@klaudialea Ťažko povedať či pomohla….pretoze vysledok nevidíte ihneď…ale v tom obdobi som brala všetko čo sa mi ponúkalo na liečbu….. Hyperbaricku komoru som absolvovala 45 krát …ale je potrebné zistiť pod akým talkom funguje komora. Je slabá 1,2 MPa…tu neodporúčam…vzhľadom že si pacient dopláca. Potom je pod tlakom 2,5 MPa….pacienty ktorý na Róm boli horšie ako ja si ju chválili že im pomáha ….sudexkov syndróm je dlhodobá liecba tak hneď vysledok sa nedostaví…ak by som tým mala prechádzať ešte raz …šla by som opäť do oxygenoterapie

klaudialea
5. máj 2025
@matusica

@deti5 som z východu…..moj neurológ tiež nie je vynikajúci….ale mne na začiatku pomohli rehabilitačné stredisko, kde som bola týždeň hospitalizovaná, išla som s tým že na nohu nedostupim a odchádzala s francuzskou jednou barlou. Algeziologia Vám pomôže utíšiť bolesť. Rehabilitácie využíva najviac čo môžem cez poisťovňu…Bola som mesiac na liečení po úraze a chystám sa opäť, cvičím aj doma.

@matusica ďakujem za odpoveď. Ako ste teraz na tom? Ja som sudeck dostala po operácii zlomeniny členku. Už je lepšie ale prsty tŕpnu, a neurologická bolesť ešte. Brali ste nieaké lieky?

matusica
8. máj 2025
@klaudialea

@matusica ďakujem za odpoveď. Ako ste teraz na tom? Ja som sudeck dostala po operácii zlomeniny členku. Už je lepšie ale prsty tŕpnu, a neurologická bolesť ešte. Brali ste nieaké lieky?

@klaudialea
Na vyhor noha vyzerá v poriadku, sudeck vraj už nemám, ale stihnutie tkanin a bolesť ostali…takze stále rehabilitujem, cvičím doma. Brala som od bolesti gabapentin od bolesti… ale už nie, vzhľadomze tá bolesť sa dá zniesť a beriem stále kalcizen na kosti.

martina1851
4. júl 2025
@matusica

@matusica Môžem sa opýtať, že či pomohla daná liečba. Nakoľko aj ja prechádzam týmto problémom

martina1851
4. júl 2025
@klaudialea

@gondulka1 Chcela by som sa opýtať, že ako ste na tom? Bolesť ustúpila po čase? Ja mám podobný problém a dosť sa bojím ako sa to bude vyvíjať. Mala som podvrtnuty členok a vtedy sa to spustilo. Ako tak som nohu rozhybala, už som začala chodiť a každý deň plávam v bazéne. Od lekára si budem pýtať elektroliečba. Ďakujem za odpoveď a za každú radu

klaudialea
6. júl 2025
@martina1851

@gondulka1 Chcela by som sa opýtať, že ako ste na tom? Bolesť ustúpila po čase? Ja mám podobný problém a dosť sa bojím ako sa to bude vyvíjať. Mala som podvrtnuty členok a vtedy sa to spustilo. Ako tak som nohu rozhybala, už som začala chodiť a každý deň plávam v bazéne. Od lekára si budem pýtať elektroliečba. Ďakujem za odpoveď a za každú radu

@martina1851 mne veľa pomohla hyperbarická komora

jelka21
26. sep 2025
@klaudialea

@klaudialea ahoj, ake si mala priznaky? Ja akurat hladam co mi moze byt, 5t po operácii clenka dali mi dole ortezu a poslali domov. A teraz zistujem, ze nohu mam precitlivelu na dotyk, ani ponozku neznesiem, mravenci mi, trpne, aj prsty, hybat nimi viem len velmi slabo. Tak rozmyslam, ci ist naspat na traumacku, ze nieco nieje v poriadku. Poradis, za kym si sla ty?

martina1851
27. sep 2025
@jelka21

@klaudialea ahoj, ake si mala priznaky? Ja akurat hladam co mi moze byt, 5t po operácii clenka dali mi dole ortezu a poslali domov. A teraz zistujem, ze nohu mam precitlivelu na dotyk, ani ponozku neznesiem, mravenci mi, trpne, aj prsty, hybat nimi viem len velmi slabo. Tak rozmyslam, ci ist naspat na traumacku, ze nieco nieje v poriadku. Poradis, za kym si sla ty?

@jelka21 Ahoj. Ja som sa strašne trápila lebo 2 mesiace mi žiaden lekár nevedel povedať, že prečo mám nohu stále opuchnutu miestami fialovú, veľmi citlivú na dotyk. Presne ako píšete ja som si nemohla dať ponožky, teplejsiu vodu na nohu lebo prišla ostrá palivá bolesť. Dávala som si heparoid na ten podvrtnuty členok, ale aj slaninu to mi poradila starká. Na rentgene mi nezistili nič až na magnetickej rezonancii že mám zlomenú pätovú kosť. Chodila som na rehabilitácie: magnoterapiu, elektroliečbu. Asi siedmy ekár ktorý konečne vedel čo mi je, mi predpisal neuromultivitamin a enelbin. Ja mám 5 mesiacov po úraze a nejak som sa dala dokopy, ale nedokážem rýchlo chodiť len pomaly. Akonáhle zrychlim začne ma to bolieť. Mala by som viac cvičiť, ale keď prídem z prace tak som rada, že mám pokoj. Je to aj o psychike, o psychickom nastavení. Keď mám pokoj a som na prechadzke so psom tak som ok. Je dôležité masírovať nohu a precvičovať prsty, lebo keď vám stuhnu tie svaly tak je to katastrofa. Ja som 2 mesiace mala ortezu a potom som nedokázala chodiť

martina1851
27. sep 2025
@jelka21

@jelka21 jedným z hlavných príznakov je, že členok som mala veľmi teplý, mestami až horúci na dotyk a inokedy studený ako ľad

jelka21
Autor odpoveď zmazal
jelka21
Autor odpoveď zmazal
jelka21
28. sep 2025
@martina1851

@jelka21 jedným z hlavných príznakov je, že členok som mala veľmi teplý, mestami až horúci na dotyk a inokedy studený ako ľad

@martina1851 dakujem.

jelka21
28. sep 2025
@martina1851

@martina1851 Ďakujem za odpoved, ja neuromultivit beriem, nohu mam v porovnani s druhou raz teplejsiu, raz chladnejsiu, raz do modra, raz do cervena, na noc si davam hodvabnu satku. Mna to neboli, len citim chodidlo ako strpnute a mravencenie. Prstami stale neviem poriadne hybat, ale stale sa snazim cvicit. Budem to riesit dalej. Prajem rychle uplne vyzdravenie.

klaudialea
2. okt 2025
@jelka21

@jelka21 ja som nevedela len s bolesťou stúpnuť na priehlavok, tŕpnutie mravčenie, začalo to v sädre celú noc ako by som stála v kyseline. Chodila som neskôr na rehabilitácie, do hyperbarickej komory oxygenoterapie. Momentálne oveľa lepšie, mravčenie ostalo hlavne na dotyk. Brala som millgamu, profyzim, enelbin.