icon

Ako liečite afty/ranky v ústach na ďasnách alebo na perách?

roselyn
6. aug 2019

Dobry den, uz fakt neviem, co by pomohlo, zatial ziadny lekar a ani produkty z lekarne ci “babske” osvedcene tinktury nepomohli. Z cista jasna sa objavi jedna alebo aj dve (bolia, obmedzuju v jedeni a aj rozpravani) a cca po 2 tyzdnoch pomaly zmiznu a ani tyzden neprejde a zas pridu.
Nestretol sa s tym niekto, co robite t.j. ako liecite a ako s tym zijete? Dakujem za rady a info.

Ako liečite afty/ranky v ústach na ďasnách alebo na perách?
alzbedka
6. aug 2019

@roselyn prpolis si skušala?

simsalabim
6. aug 2019

@roselyn vyssie davky B komplexu si skusala? Dlhodobo?

iveta143
6. aug 2019

posilnit imunitu vitaminmy, zrejme ti nejaky chyba

najk
6. aug 2019

Mne naposledy velmi pomohol sprej Folsalvin. A to som ho vobec nekupovala kvoli aftam, len som v zufalstve vyskusala, co som zrovna nasla v lekarnicke a velmi rychlo zabral..

evittam
6. aug 2019

@roselyn Konopná tinktura. Vecer vytriem rano ani neviem ze som mala aftu

roselyn
autor
6. aug 2019

Vsetko, co ste mi napisali uz odskusane a pomohlo na 1x a na 2x uz nie 😔 B komplex beriem cely zivot a od imunologicky (dalej obvodaka ci stomatologa) tiez zatial nic nezabralo 😒

roselyn
autor
6. aug 2019

Mne to pripada, ze uz asi nic neexistuje, aby sa vyliecili (zmizli a sa neobjavovali). Ale keby sa aspon vedela pricina 🤔 ochhh

ctrl
6. aug 2019

Ak si tototo nemala oplatí sa vyskúšať je tam písané aj na afty mne to odporučili v lekárni po sekcií zuba múdrosti a to som mala riadnu bolestivú dieru a veľmi pomohlo je to gél na oplachovanie rán v ústach .

roselyn
autor
6. aug 2019

@ctrl toto som este nemala. dakujem urcite vyskusam. popytam v lekarni. 😉

juliet86
6. aug 2019

@roselyn ja som mala svoje skusenosti s aftami.... uisti sa ze mas vsetky vitaminy. casto men zubnu kefku. vzdy stale si umyvaj ruky. nechytaj sa tvare a pusy dalej umyvaj si pribor s ktorym jes. najma mimo domu v jedalnach a restikach. dalej vykloktaj si to slivovicou. stipe jak svina ale pomaha. z lekarne mi naj fungoval mundisal gel alebo mundosal gel. dalej pozor na pasty ktore obsahuju fluor. ten afty vyvolava najdi si pastu bez lss v skratke tipy z tohto clanku mne velmi pomohli vyguglila som ho pre teba. vela stastia https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/c...

0hena0
6. aug 2019

@roselyn ano, vyssie davky B-komplex. A prisna dieta. Aby bakteria ktora napada imunitu, skapala!!! Da sa to, ale treba sa radit aj s dobrym lekarom.

mischelin89
6. aug 2019

Mne pomohlo popracovat na strese. Respektive zmenit postoj a nestresovat. Nemam stres nemam afty.

lauraaaaaa
6. aug 2019

Ahoj bojovala a aj bojujem.v prvom rade som si musela uvedomiť čo jem a ak jem tak prvom rade umyté.vyskusala som alkohol,propolis,herbal, teatree,rôzne iné blbosti no a poradili mi kúpiť si violet. Fialovu tinktúru .vyzerala som strasidelne no zabralo.a ešte mne pomáha natierať si usta propolisom alebo nejakým balzamom.

juliet86
6. aug 2019

@lauraaaaaa tuto tinkturu od zubara spominal aj manzel ked mal obri aft. dal mu ju zubar za pokus by isto stala

ivina28
6. aug 2019

Niekedy sa tvoria,ked nie je v poriadku chrup..pokazene zuby mozu suvisiet s tvorbou aft!

mikavo
6. aug 2019

Vodička anestezin a b komplex aspoň mesiac vkuse

roselyn
autor
7. aug 2019

@juliet86 dakujem 😉

roselyn
autor
7. aug 2019

@mikavo a to odkial taka vodicka?

mikavo
7. aug 2019

@roselyn v lekárni, mne ju zubárka odporúčala na zapálené ďasná a afty.

lauraaaaaa
7. aug 2019

@juliet86 ešte mi napadá glimbach či ako sa to volá a cordozil voda.

mikavo
7. aug 2019

@roselyn ešte skúsiť imunologicku

roselyn
autor
7. aug 2019

@mikavo k nej chodim pravidelne

roselyn
autor
7. aug 2019

@lauraaaaaa poznam obe 😉

siska53
7. aug 2019

@roselyn b komplex alebo pivo alebo florsalmin ( salviova baza). Toto pomaha mne.

luba28
7. aug 2019

SOREX spray top ....

roselyn
autor
7. aug 2019

@siska53 pouzivane 😉

roselyn
autor
7. aug 2019

@luba28 pozriem