Ako nadobro poraziť tetániu?
Ahojte,ano, viem,ze je to casta téma, ostatnr som citala. Hejteri a ludia, ktorych to rozculuje, prosim preskocte.
Co vam vyvolavalo tetaniu? Co vam skodilo a naopak, co vam pomohlo? Ja som si myslela, že mi uspesne presla, ale robim v prisernom hluku a kazdy den to skonci podobne, divne tlaky v hlave, pocit na odpadnutie, tlak v koreni nosa, mravcenie prstov.
Ako to nadobro porazit? Citala som o CBD oleji, ten nemozem. Nieco ine? Okrem toho uzivam revitanerv, magnosolv, pravidekne cvicim.
co je to tetania, to je ta choroba, ktorou onalepkuju neschopni lekari kazdeho kto ma dajaky problem, na ktory pacientovi nevedia dojst? Ano poslat k psychiatrovi vie kazdy neschopny lekar
Ja som mala tetaniu z nedostatku minerálov , doplnila a všetko bolo ok
Veď to ti nezistili, že aký máš problém a z čoho nedostatok?
Chodievaj na krv a doplnaj čo treba
A inak kľudne to môže byť aj chrbtica čo opisujes
Ja som mala tetaniu z nedostatku minerálov , doplnila a všetko bolo ok
Veď to ti nezistili, že aký máš problém a z čoho nedostatok?
Chodievaj na krv a doplnaj čo treba
@anonym_877c67 janse,ked mi brali krv mala som zalostne hodnoty horcika a b vitaminu, hoci ich pravidelne beriem.
A inak kľudne to môže byť aj chrbtica čo opisujes
@anonym_877c67 s chrbticou mam problem. Krčnou
co je to tetania, to je ta choroba, ktorou onalepkuju neschopni lekari kazdeho kto ma dajaky problem, na ktory pacientovi nevedia dojst? Ano poslat k psychiatrovi vie kazdy neschopny lekar
@katulienkax nemyslim si, mne vysetrenie robil neurolog a mam problém s hladinou horcika a b12
Ak to mas z toho hluku v praci tak najjednoduchsie bude zmenit prave to
@martinmmartin to by som nerada,velmi rada tam chodim
tetania je hlavne pretazeny nervovy system ktory uz nevladze, takze telo reaguje vsetkymi moznymi priznakmi. treba ho cely zregenerovat
Nepoddaj sa tomu.Ked sa citis neprijemne zacni mysliet na ine veci.
Ja som mala pravdielne panicke ataky , posledny skoro pred 6rokmi. A odvtedy nic.
Je to vsetko o psychike
tetania je hlavne pretazeny nervovy system ktory uz nevladze, takze telo reaguje vsetkymi moznymi priznakmi. treba ho cely zregenerovat
@radulkova dobre a ako?
Nepoddaj sa tomu.Ked sa citis neprijemne zacni mysliet na ine veci.
Ja som mala pravdielne panicke ataky , posledny skoro pred 6rokmi. A odvtedy nic.
Je to vsetko o psychike
@anonym_2545fb a ako si to prekonala? Mna to tiež prešlo, pol roka uplne klud a pohoda. Ale zas ma stresuje jedna vec,tak to opat zacalo.
@radulkova dobre a ako?
@anonym_autor Obnova nervového systému zahŕňa praktiky na upokojenie (resetovanie) dysregulovaného systému, ako je hlboké dýchanie (4-7-8), pokoj, pravidelný spánok, fyzická aktivita a somatické cvičenia; a podporu regenerácie nervov, čo je možné v periférnych nervoch (pomaly, cca 1 cm/mesiac) pomocou vitamínov B, antioxidantov a látok na zlepšenie prekrvenia (napr. ginkgo). Kľúčová je konzistentná rutina, zvládanie stresu (vyhýbanie sa obrazovkám, obmedzenie alkoholu) a posilňovanie nervového systému cez vagálnu brzdu.
@anonym_autor tetaniu sposobuje nedostatok magnezia. Da sa velmi jednoducho vyliecit doplnenim magnezia. Zacni brat 4x denne 1 tab (mag laktat, malat alebo bisglycinat) a ber tak mesiac, potom zniz na 2 tab denne a ber takto navzdy. Ja beriem 2x denne a tetania sa mi nevratila.
@anonym_autor Obnova nervového systému zahŕňa praktiky na upokojenie (resetovanie) dysregulovaného systému, ako je hlboké dýchanie (4-7-8), pokoj, pravidelný spánok, fyzická aktivita a somatické cvičenia; a podporu regenerácie nervov, čo je možné v periférnych nervoch (pomaly, cca 1 cm/mesiac) pomocou vitamínov B, antioxidantov a látok na zlepšenie prekrvenia (napr. ginkgo). Kľúčová je konzistentná rutina, zvládanie stresu (vyhýbanie sa obrazovkám, obmedzenie alkoholu) a posilňovanie nervového systému cez vagálnu brzdu.
@radulkova dakujem, idem si to prestudovat. Co je ta vagalnaa brzda?
@anonym_autor tetaniu sposobuje nedostatok magnezia. Da sa velmi jednoducho vyliecit doplnenim magnezia. Zacni brat 4x denne 1 tab (mag laktat, malat alebo bisglycinat) a ber tak mesiac, potom zniz na 2 tab denne a ber takto navzdy. Ja beriem 2x denne a tetania sa mi nevratila.
@anonym_04ec9a ktoru znacku mas prosim ta.?
@anonym_04ec9a ako dlhoročný tetanik si s tebou dovolím nesúhlasiť. Mg beriem denne 2x, keď mi je horšie, aj 3x. Stačí náročnejší deň alebo že zabudnem a idem do kŕčov. Užívam ho už šesť rokov. Mesiac je málo. Ono všetko záleží od stavu k stavu. Aj môj manžel je tetanik. Má úplne iné prejavy ako ja a pomáhajú mu úplne iné doplnky. Lieky (AD) neberieme, nik z nás u psychiatra nebol (aj keď nás tam posielali). My vieme, čo sú naše spúšťače a vieme, že ich treba odstrániť. Nie potlačiť reakciu, ktorá sa po vyprchaní lieku vráti. Tetánia je o zmene životného štýlu.
Joga + meditácie
A ja si skôr myslím, že to je aj krčnou chrbticou
Takže skús tomu sa viac povenovať ajtak keď píšeš, že máš s tým problém
@anonym_04ec9a ktoru znacku mas prosim ta.?
@anonym_autor to je uuuuuplne jedno aka znacka
Kofeín, taurín, alkohol, cigarety, stimulanty... všetky energetické nápoje, veľa cukru, to všetko je spúštač tetanie. Ideálne je vylúčiť tieto veci. Ja som zredukovala takmer všetky. Pridala som magnézium + vápnik + vitamín D + draslík. Plus cvičenie na chrbticu a dychové cvičenia, pomáha jóga, skľudnenie sa. A limitovať čas na sociálnych sieťach, na mobiie, to všetko nám preťažuje nervový systém.
Známa si nasla lekára ktorý jej totálne vyšetril všetko možné a najmä všetky vitaminy a minerály a zistila aké to má rozhádzané. Na základe toho si zmenila jedálniček a doplnila vitamíny a minerály a pod ktoré jej chýbali, presedlala na pravidelnú, kvalitnú a vyváženú stravu a zatiaľ cca rok ma pokoj.
@anonym_877c67 janse,ked mi brali krv mala som zalostne hodnoty horcika a b vitaminu, hoci ich pravidelne beriem.
@anonym_autor Ak mas nedostatok horcika a B12 napriek doplnaniu, tak moze byt problem aj s travenim. Mozno by teda nebolo zle sa zamerat na to, upravit stravu, nasadit nejake probiotika, pripadne sa dat vysetrit aj na intolerancie.
Známa si nasla lekára ktorý jej totálne vyšetril všetko možné a najmä všetky vitaminy a minerály a zistila aké to má rozhádzané. Na základe toho si zmenila jedálniček a doplnila vitamíny a minerály a pod ktoré jej chýbali, presedlala na pravidelnú, kvalitnú a vyváženú stravu a zatiaľ cca rok ma pokoj.
@anonym_d685bb nevies aky lekar to bol?
@anonym_autor Ak mas nedostatok horcika a B12 napriek doplnaniu, tak moze byt problem aj s travenim. Mozno by teda nebolo zle sa zamerat na to, upravit stravu, nasadit nejake probiotika, pripadne sa dat vysetrit aj na intolerancie.
@marianarem tam bude tiez problem, mam vela potsavinovych alergii,kopec zeleniny a ovocia nemôžem napr.
Kofeín, taurín, alkohol, cigarety, stimulanty... všetky energetické nápoje, veľa cukru, to všetko je spúštač tetanie. Ideálne je vylúčiť tieto veci. Ja som zredukovala takmer všetky. Pridala som magnézium + vápnik + vitamín D + draslík. Plus cvičenie na chrbticu a dychové cvičenia, pomáha jóga, skľudnenie sa. A limitovať čas na sociálnych sieťach, na mobiie, to všetko nám preťažuje nervový systém.
@anonym_d76f1b taurin a energetaky nepijem, mam na to alergiu, cigarety tiez nie, alkohol od kedy mam tetanii vobec, niekedy som si mohla dat za pohar vina, teraz som v koncoch :D no,obmedzit mobil, dobry napad. A inak vsimla som ai,ze to,co ai vypisala,skodi
A ja si skôr myslím, že to je aj krčnou chrbticou
Takže skús tomu sa viac povenovať ajtak keď píšeš, že máš s tým problém
@anonym_877c67 skusam, chodim k fyzio a na masaz
@anonym_04ec9a ako dlhoročný tetanik si s tebou dovolím nesúhlasiť. Mg beriem denne 2x, keď mi je horšie, aj 3x. Stačí náročnejší deň alebo že zabudnem a idem do kŕčov. Užívam ho už šesť rokov. Mesiac je málo. Ono všetko záleží od stavu k stavu. Aj môj manžel je tetanik. Má úplne iné prejavy ako ja a pomáhajú mu úplne iné doplnky. Lieky (AD) neberieme, nik z nás u psychiatra nebol (aj keď nás tam posielali). My vieme, čo sú naše spúšťače a vieme, že ich treba odstrániť. Nie potlačiť reakciu, ktorá sa po vyprchaní lieku vráti. Tetánia je o zmene životného štýlu.
@anonym_b5283e a ty beries ake magnezko prosim ta?🙂 ja by som sa tiez chcela vyhnut ad
@anonym_autor tak magnezium beriete v takej forme ktoru vase telo mozno nevie/nemoze dobre vyuzit, alebo si date hned za nim nieco co mu brani sa vstrebat ako napr kava.. skuste pogooglit, za nas je najlepsie magnezium pure, je drahsie ale mozno ze by pomohlo..

Ak to mas z toho hluku v praci tak najjednoduchsie bude zmenit prave to