icon

Ako nájsť silu pokračovať ako paliatívny pacient?

6. júl 2025

Ahojte. Je tu paliativny pacient? Rada by som sa porozprávala

Strana
z2
balerina2025
7. júl 2025
@tetapetra

@anonym_author
pre trpiaceho cloveka je dobre ,ze existuje pomoc vo forme liekov.
Vela ludi to nevie,aj paliativ doktorka povedala,ze pridu neskoro a umieraju ,ze vrieskaju od bolesti.
Ja som si vsetko vyhladavala na nete o paliativnej starostlivosti,uz ked som vedela,ze ho nebudu operovat v januari 2024,ze uz neni nadej,ze pride zomieranie a smrt.
Jemu som to nevravela,ze vsetko studujem.
Proste som chcela,aby mal co najlepsiu starostlivost v hroznej situacii aku mal.Nech to ma ludske,laskave.Vela ludi nevie o mobilnej paliativnej starostlivosti ,ani ,ze sa da zomriet doma v klude bez mega bolesti.
Od paliativ doktorky som pocuvala len to ako vsetko mam nastudovane ako sme v cas poziadali ich o pomoc. Doteraz mi to je neuveritelne,Ja som bola v tom,ze vela ludi zomiera doma….ze som neni jedina co sa zaujma o to ako zariadit umieranie doma.
Snáď som ti aspoň trošičku pomohla ❤️🫂

@tetapetra zial vela ludi potrebuje 24hod starostlivost a nemoze byt doma , aj ked tam by najradsej boli v poslednych chvilach zivota, na toto sluzia hospice a este aj tych je zalostne malo...a 24hod opateru to si zas nemoze dovolit kazdy.

sticker
tetapetra
7. júl 2025
@balerina2025

@tetapetra zial vela ludi potrebuje 24hod starostlivost a nemoze byt doma , aj ked tam by najradsej boli v poslednych chvilach zivota, na toto sluzia hospice a este aj tych je zalostne malo...a 24hod opateru to si zas nemoze dovolit kazdy.

@balerina2025 je mi to hrozne ľúto,hlavne ak sa to všetko deje mladým ľuďom. Neviem ako to kamoška dokázala, naozaj netuším. Keď to všetko rozprávala..... Verím,že aspoň to autorke pomôže vyhľadať pomoc

napetra
7. júl 2025
@anonym_autor

No ja sa už liečim 14rokov, začínalo to s nádorom na pľúcach, ale už mám metastázy úplne všade. Vlasy nemám 12rokov, prsia 10😔sú dni keď navarim aj upečiem, a sú keď komplet celé dni prespím. Mám 42, deti samozrejme nemám, ale pred 3 rokmi som sa vydala♥️mama mi umrela pred 30rokmi tiež na rakovinu, pamätám si to celé. Otec zomrel pred 2.rokmi. mám segru, tá je zdravotne ok. Len nás vyhodila z rodičovského domu takže musíme platiť podnájom. Ani neviem čo napísať😏toto som ja v skratke😏

@anonym_author Chcem veriť, že na bolesti, ktoré máš by ti lekári mali vedieť pomôcť.
Neviem, kde bývaš, ale v NOU na Klenovej v BA je oddelenie paliativnej starostlivosti a pacienti tam aj ambulantne chodia a niektorí vedú dôstojný život a bez veľkých bolestí.
Možno keby si ich skúsila kontaktovať, pomohli by ti aspoň od tých bolestí.
Máš právo na dôstojný život aj v ťažkej chorobe.
Ešte poznám prípady, keď pacientov v paliativnej starostlivosti pravidelne navštevuje mobilný hospic.
Aj to by stálo zato informovať sa a nenechať sa odbyť.
Si statočná žena a máš môj obdiv. Veľa síl a dobrých ľudí v tvojej blízkosti ti želám.

balerina2025
7. júl 2025
@napetra

@anonym_author Chcem veriť, že na bolesti, ktoré máš by ti lekári mali vedieť pomôcť.
Neviem, kde bývaš, ale v NOU na Klenovej v BA je oddelenie paliativnej starostlivosti a pacienti tam aj ambulantne chodia a niektorí vedú dôstojný život a bez veľkých bolestí.
Možno keby si ich skúsila kontaktovať, pomohli by ti aspoň od tých bolestí.
Máš právo na dôstojný život aj v ťažkej chorobe.
Ešte poznám prípady, keď pacientov v paliativnej starostlivosti pravidelne navštevuje mobilný hospic.
Aj to by stálo zato informovať sa a nenechať sa odbyť.
Si statočná žena a máš môj obdiv. Veľa síl a dobrých ľudí v tvojej blízkosti ti želám.

@napetra

nam povedali ze novych pacientov ani nebere ! a paliativne mali plne, myslim tym celodenna starostlivost, lozkova cast, nie ta denna, teda neslo o dochadzanie..

preprabali...akurat vtedy

zohnat vobec hospic v bratislave je nad ludske sily. a cela klenova moze ist dakam! uplne ma odbili. sklamana som z nich bola, z celeho pristupu. ale to bola moja sksuenost.

a ano,m su mobilne hospice. chodia domov. toto nech autorka skusi, este mozno sa opytat Cervenho kriza. hm

napetra
7. júl 2025
@balerina2025

@napetra

nam povedali ze novych pacientov ani nebere ! a paliativne mali plne, myslim tym celodenna starostlivost, lozkova cast, nie ta denna, teda neslo o dochadzanie..

preprabali...akurat vtedy

zohnat vobec hospic v bratislave je nad ludske sily. a cela klenova moze ist dakam! uplne ma odbili. sklamana som z nich bola, z celeho pristupu. ale to bola moja sksuenost.

a ano,m su mobilne hospice. chodia domov. toto nech autorka skusi, este mozno sa opytat Cervenho kriza. hm

@balerina2025 Ja ti rozumiem a viem aká je realita aj na Klenovej aj s mobilnými hospicmi.
Je to nedostatočná pomoc, lebo ťažko chorých ľudí je veľa.
Netreba sa vzdávať a nechať odbyť (to sme my neskúsení zažili) a treba bojovať.
Áno, dávam ti za pravdu.
Celé NOU sa glorifikuje akí sú tam lekári a personál empatickí, ale realita je bohužiaľ iná.
Aj tam sa odzrkadľuje úbohý stav nášho zdravotníctva.
No aby v 21 storočí autorka takto trpela je hrozné.

balerina2025
7. júl 2025
@napetra

@balerina2025 Ja ti rozumiem a viem aká je realita aj na Klenovej aj s mobilnými hospicmi.
Je to nedostatočná pomoc, lebo ťažko chorých ľudí je veľa.
Netreba sa vzdávať a nechať odbyť (to sme my neskúsení zažili) a treba bojovať.
Áno, dávam ti za pravdu.
Celé NOU sa glorifikuje akí sú tam lekári a personál empatickí, ale realita je bohužiaľ iná.
Aj tam sa odzrkadľuje úbohý stav nášho zdravotníctva.
No aby v 21 storočí autorka takto trpela je hrozné.

@napetra u nas uz prehral boj a mne ostava cely zivot len zlomene srdce vidiet, aku bezmocnost a beznadej som videla v jeho ociach :( a tak velmi chcel zit. je velmi vela chorych a ja placem kazdy den nad tym aka je realita :(
dokym clovek nezazije,nevie, darmo ludia maju slova utechy. vsetko ti v dany moment znie ako prostaduche klise.ale autorke si dobre poradila ze sa nema vzdavat ani odbit.

autorka, prajem ti vela sil. nasa situacia bola ovela kritickejsia, preto ti prajem, vela sil. a uzivaj dni s tymi co milujes, bud tam, kde tvroje srdce tuzi. my sme to mali ine, to znamena ze nchcem aby ta moje slova zarmutili. my sme mali uplne inu situaciu. my sme ho nemali doma, on nezil, on len lezal. 😔

myslim ze tie AD by ti mohli pomoct. neviem ci mojmu davali, pretoze vacsinu casu spal. tazko povedat. lenze nasa situacia cela trvala 3 mesiace. nie roky. takze uplne nieco ine. v tomto smere. ze sme uplne boli vsetci v soku.

drz sa. a verim ze sa situacia so sestrou zlepsi.

napetra
7. júl 2025
@balerina2025

@napetra u nas uz prehral boj a mne ostava cely zivot len zlomene srdce vidiet, aku bezmocnost a beznadej som videla v jeho ociach :( a tak velmi chcel zit. je velmi vela chorych a ja placem kazdy den nad tym aka je realita :(
dokym clovek nezazije,nevie, darmo ludia maju slova utechy. vsetko ti v dany moment znie ako prostaduche klise.ale autorke si dobre poradila ze sa nema vzdavat ani odbit.

autorka, prajem ti vela sil. nasa situacia bola ovela kritickejsia, preto ti prajem, vela sil. a uzivaj dni s tymi co milujes, bud tam, kde tvroje srdce tuzi. my sme to mali ine, to znamena ze nchcem aby ta moje slova zarmutili. my sme mali uplne inu situaciu. my sme ho nemali doma, on nezil, on len lezal. 😔

myslim ze tie AD by ti mohli pomoct. neviem ci mojmu davali, pretoze vacsinu casu spal. tazko povedat. lenze nasa situacia cela trvala 3 mesiace. nie roky. takze uplne nieco ine. v tomto smere. ze sme uplne boli vsetci v soku.

drz sa. a verim ze sa situacia so sestrou zlepsi.

@balerina2025 Veľmi ťa chápem. Aj ja som prežila podobné a aj keď prešlo už 12 rokov, stále je to vo mne živé a slzy sa mi tlačia do očí, keď si spomeniem.

balerina2025
7. júl 2025
@napetra

@balerina2025 Veľmi ťa chápem. Aj ja som prežila podobné a aj keď prešlo už 12 rokov, stále je to vo mne živé a slzy sa mi tlačia do očí, keď si spomeniem.

bielasovicka
7. júl 2025

@autorka,chcem ti niečo povedať, ale hľadám slová, tu ani neviem aké sú tie správne slová. Prosím, drz sa a bud silná , my ženy sme silné. Prajem ti len to najlepšie ❤️

autor
7. júl 2025

Ďakujem♥️snáď to už nebude trvať dlho🫤

napetra
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ❤️ som v myšlienkach s tebou aj keď ťa, bohužiaľ, osobne nepoznám.

balerina2025
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor :((((

summer23456
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor posielam ti objatie 💗 kiežby sa stal zázrak...

Strana
z2