Ako nájsť vnútorný pokoj?
Už dlhší čas sa neviem akosi vnutorne ukludniť a všetko ma bud vytaca alebo si robim z komara somara sama- Niekedy mam aj strach z mojho namyslania.... chodim aj ku psychologicke ,ktrá mi hovori ,že to je iba somaticky stres, cize stres ,ktorý prezivam ,,s organmi tela". Ale ja chce normaálne fungovat a tesit sa zo zivota... neviem ako na to. Mám vsetko co ccem resp. na co mam a robi mi radost kupovat aj blizkym nieco len tak ked osm v meste,Ale niekedy mam dni ked mam prepadne smutok . Ked chodim po meste a vidim ako ludia si idu a vysmiaty poniektorí tak ma dolsova fascinuje, že ako sa vedia uvolnit a smiat sa. Chcem byt v pohode a mat tak torch an haku ale neviem est eprikazat mojej hlave, aby ,,prešla" na iny breh a bola spokojna aj vnutorne..
@luccija zacalo to problemami s rodinou a stres z toho ,ze neresoektuju moj vztah... a z toho stresu som to dostala
@dominikatomas tak to je veľmi zle snáď so psychologičkou prídete na to ako vzťahy zlepsit
@hederamonstera máš nejaký tip ako na to? Lebo teda vôbec sa mi to nedarí.
@luccija presne ako píšeš a potom zabúdam na seba ☹
@tanickalab meditacia je cvicenie pre mysel - pomocou tohto cvicenia sa clovek nauci mysel ovladat. Uplne zakladna meditacia je sustredit sa na svoj dych - dlhy a hlboky nadych nosom a chvilku zadrzat, este dlhsi vydych a zadrzat. A opat nadych a vydych. Snazit sa pocas tohto dychania Uvedomit si, ze vam mysel odisla k nejakej myslienke a opat sa vratit k vnimaniu dychu - to uvedomenie si, ze som myslou inde a vratenie sa k dychu je ten cvik. Zo zaciatku staci 5 minut, po tyzdni 10 minut a potom ako sa clovek bude citit.
Ja ked mam cas, tak si najdem aj pol hodinku kazdy den, inak meditujem aj ked napr.cakam v rade a tak 🙂 ja som si vyraznu zmenu prvykrat vsimla pri soferovani - uz ma nic nevytoci, akoze vazne, uplny kludas 🙂
Ak citim, ze ide na mna stres, zacnem sa sustredit na velmi hlboky nadych a vydych, tak 3x po sebe - ulava je okamzita.
Ale chce to trening, tak ako svaly v posilke 🙂
@hederamonstera no tak toto skúsim, veď sa to nič nedám. Uvidím koľko zvládnem. Lebo teda hlava mi kade tade blúdi, ďakujem za tip 🙂 Napíšem ti potom svoje pocity 🙂
Ja Ti odporúčam knihu kníh Bibliu..tam nájdeš návod na pokojny zivot.
@hederamonstera venujete sa aj nejak inak tej meditácii? Ci len ten nádych a Výdych?

@luccija hlavne rodina s kyorou nrvychadzam