icon

Ako obnoviť prevrátený spánkový rytmus?

amajlik
16. okt 2025

Ahojte,
už dlhší čas mám prehodený deň s nocou – v noci neviem zaspať a cez deň prespím väčšinu času. Cítim sa veľmi unavená, bez energie a neviem, ako sa z tohto kruhu dostať.
Beriem lieky, ktoré by mi mali pomáhať aj so spánkom, ale mám pocit, že môj organizmus je úplne rozhodený.
Skúšala som už rôzne spánkové režimy, náplaste na spánok, dodržiavať pravidelný čas na spánok, no zatiaľ bez úspechu.
Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu, čo pomohlo vám.

tundra
16. okt 2025

@amajlik pracujes na smeny,alebo,aky je dôvod,ze nevies v noci spat?
Mne trva cca.3 dni kym sa dostanem spät do rytmusu, po nocnych.
Pomaha mi fyzicka aktivita,aj ked je to niekedy tazke.
Na prvu noc po nocnej, si davam 2mg melatonin.

anonym_770402
16. okt 2025

aj ja mam tak, dnes som vstala o 16tej, ale momentalne mam depresiu z udalosti, ktore sa ni udiali, na toto pomaha jedine rezim a cvicenie, to hovorim ako dlhorocny insomnik

amajlik
autor
16. okt 2025
@tundra

@amajlik pracujes na smeny,alebo,aky je dôvod,ze nevies v noci spat?
Mne trva cca.3 dni kym sa dostanem spät do rytmusu, po nocnych.
Pomaha mi fyzicka aktivita,aj ked je to niekedy tazke.
Na prvu noc po nocnej, si davam 2mg melatonin.

@tundra nie, som ID nemôžem pracovať . Asi to bude od liekov a som po operácii mozgu 2x a mám aj Fentanylom náplasť na bolesť. Melatonín je u mňa O bodov. Slabučky ale diky

amajlik
autor
16. okt 2025
@anonym_770402

aj ja mam tak, dnes som vstala o 16tej, ale momentalne mam depresiu z udalosti, ktore sa ni udiali, na toto pomaha jedine rezim a cvicenie, to hovorim ako dlhorocny insomnik

@anonym_770402 akože od ktorej do 16tej si spala?

kremlika
16. okt 2025

Fuha, tak to mi je luto, ze mas takyto problem ale najskor by som sa poradila s doktormi ako to riesit a ci ti nevedia nejako pomoct

anonym_770402
16. okt 2025
@amajlik

@anonym_770402 akože od ktorej do 16tej si spala?

@amajlik isla som neskoro spat o 5:00 rano, vstala som o 11:00 a potom este od 13tej, viem, hrozne, ale teraz to potrebujem, kazdopadne je to tym, ze som doma, ked zacnem opat robit sa to zmeni, ale vzdy som bola nocny typ, aj ked som vstavala rano do prace, ked nepracujes vobec je to tym, lebo vlastne nepotrebujes rezim, jedine popracovat na pevnej voli a dat si budik

biba_18
17. okt 2025

ja to mám bežne tak a vôbec mi to nepripadá ako problém 😏

anonym_f6a478
17. okt 2025
@biba_18

ja to mám bežne tak a vôbec mi to nepripadá ako problém 😏

@biba_18 tiež som ešte hore, nevstávam do práce, tak mi to je fuk

amajlik
autor
17. okt 2025
@kremlika

Fuha, tak to mi je luto, ze mas takyto problem ale najskor by som sa poradila s doktormi ako to riesit a ci ti nevedia nejako pomoct

@kremlika vieš s koľkými lekármi som to riešila a nič !!!! Každý len že je to liekmi, po uraze hlavy atď. Hľadám či niekto nevie niečo mimo lekárov a pomohlo mu to...

amajlik
autor
17. okt 2025
@anonym_f6a478

@anonym_770402 veď to že aj ja som doma na invalidnom dôchodku a môžu ...ale asi isto aj to robia z časti lieky, aké prečo nie v noci čo mám spať ale naopak. Tie lieky už dlhšie beriem a to že mám prevrátený spánkový ryrmus je cca 2 roky a takto sa nedá fungovať, veď musím niečo aj doma porobiť, aké ako keď cez deň som rozbitá..

amajlik
autor
17. okt 2025
@anonym_f6a478

@anonym_f6a478 ani ja nevstavam do práce, ale štve ma to spať pol dňa. Veď treba aj doma niečo porobiť ak vladzem lebo som na ID