Spánkové asociáce

28. nov 2022

Ahojte, vela zien tu casto spomína spánkové asociace, sama o nich mam dost nastudovane, vseobecne o detskom spanku ako takom, moj sedem mesačný syn vecer zaspi sám v postielke ja len ležím vedla neho, dodržiavam bdele okna, nie je prepodnetovany, proste vsetko robim “ako múdre knihy radia” a aj tak sa mi budi aj sest krat za noc. Kde robim chybu?

marianarem
28. nov 2022

Podla mna asi ani nikde. Zaruceny recept na spanok babatiek podla mna neexistuje. Jasne, ze nieco sa da vylepsit prave tym strazenim podnetov, vytvorenim pokojneho prostredia, ritualov atd. Ale zvysok je stastie/smola.

autor
28. nov 2022

@marianarem tak asi len s tym zmieriť, ze nech robim co chcem moje deti proste nebudu spat kludne celu noc…starší prespal celu noc az po dvoch rokoch..

marianarem
28. nov 2022

No je to ozaj o stasti. Mne maly prespal noc od 2 mesiacov, ale predtym sa nieze v noci budil, ale mal niekolkohodinove zatahy kazdu noc a aj 2x za noc kludne. Potom akoby utalo, z nicoho nic, bez nasho pricinenia. Kamoske sa rovnako stara mala budila az do 2 rokov velakrat za noc, ale zase len na chvilu a spala dalej. Myslim, ze nikto tomu poriadne nerozumie.

beata_k
28. nov 2022

Mas dojcene dieta?

autor
28. nov 2022

@beata_k ano

ivangeline
28. nov 2022

Mam 3 deti a prostredna bola hore 6 az 8x do prveho roka. Prve a tretie max 5x a zvycajne 3x...s tym ze po roku 2 a menej. Tym chcem napisat,ze zaviai aj od dietata... Ozaj sa najmladsi uz niekedy vobec celu noc nezobudi.. za to prostredna sa este velmi casto

beata_k
28. nov 2022

Tak u dojcenych deti to nie je nic nezvycajne. Aj moje 7 mesacne je hore kazde 2-3 hodiny. Teraz mu idu zuby tak aj castejsie.

autor
28. nov 2022

No prvy zaspaval na prsníku tak som to chápala, vtedy vsetky Maminy vraveli, ze kebyze mi zaspáva sám v postielke nebudí sa tak casto…ale realita je ina, budi sa este častejšie ako ten co zaspaval na prsniku